Dolaskom ljepših mjeseci dolazi i vrijeme za vožnju biciklom koja će nam omogućiti uz fizičku aktivnost i uživanje u svježem zraku. Biciklizam se smatra jednim od najlakših načina vježbanja koji se odlično uklapa u dnevnu rutinu, jer je i jedan oblik prijevoza.

Vožnja bicikla spada među najkvalitetnije načine kako provesti slobodno vrijeme. Prema NutriStrategy, opuštajuća vožnja biciklom sagorijeva više kalorija nego lagane šetnje.

Svi mi imamo nešto čega se bojimo. Tako i ja imam prijatelje koji se boje sjesti na bicikl jer ga već dugo nisu vozili, boje se uspostaviti ravnotežu, imali su ozljede ili još do sada nisu naučili voziti. No, čak i ako se bojite sjesti na bicikl, pokušajte… Naime, čim počnete pedalirati na dobrom ste putu i imate velike šanse zavoljeti biciklizam,  bez obzira na početne poteškoće. Uz biciklizam osjećat ćete se sretniji i to je aktivnost koja nam pruža osjećaj slobode.

Vožnja bicikla ima zdravstvene prednosti za naš organizam -fizičke i psihičke, a u nastavku pročitajte samo neke od razloga zašto bi trebali voziti bicikl:

 1. Doći ćete brže do željenog odredišta.
 2. Spavat ćete dublje i kvalitetnije.
 3. Izgledat ćete mlađe – redovita vožnja biciklom može zaštiti kožu od štetnih utjecaja UV zračenja i smanjiti znakove starenja.
 4. Poboljšava rad srca.
 5. Pozitivno utječe na rad mozga.
 6. Može pomoći u izlječenju pojedinih bolesti – umjereno vježbanje čini imunološke stanice aktivnije pa je organizam spremniji za borbu s infekcijama.
 7. Živjet ćete dulje.
 8. Spašavate planet.
 9. Pomaže kod mršavljenja.
 10. Razvoj pozitivne ovisnosti – vožnja biciklom.
 11. Upoznavanje novih prijatelja i zaljubljenika u biciklizam.
 12. Kvalitetno provedeno vrijeme.

Suzana Jovanović, pozitivnoblog.wordpress.com

Foto izvor: http://bit.ly/1ROBkX8