Crveni koralj

Crveni koralj predstavlja element vatre i zrači životnom energijom.

Simbolizira ljubav, odanost i vjernost. Njegova boja stimulira zemaljske čakre, budeći u nama senzualnost, strast i želju za uživanjem. Simbol je vitalnosti, inicijative i hrabrosti.

Omiljeni je odabir strastvenih osoba koje vole avanturu i izazove. Osoba pod njegovim utjecajem ima visoko samopouzdanje i uvijek je spremna uhvatiti se u koštac sa izazovima koje život nosi. Donoseći spontanost, koralj otklanja strah od budućnosti i usidrava pažnju u sadašnji trenutak.

U mnogim civilizacijama je korišten kao zaštita od crne magije i uroka. Prema vjerovanjima, ovaj neodoljivi kamen veže se uz sreću u braku pa su se djevojke prije udaje nerijetko ukrašavale upravo koraljnim nakitom.

Koralj je odličan odabir za sramežljive osobe koje ne vole biti u centru pažnje. Pomaže nam prihvatiti sebe, svoje želje i potrebe, te potiče izražavanje istih. Također pomaže utjecajnim osobama i vođama, jer budi prikrivenu zavodljivost i pomaže da naša riječ dopre do drugih.

Pojačava yin (žensku) energiju. Daje hrabrost i povećava kapacitet za obavljanje fizičkih poslova. Simbol je materinstva, štiti trudnice, plod u maternici i njegov zdravi razvoj.

atma.hr – 52
Koralj pomaže kod liječenja anemije i bolesti krvotoka, olakšava menstrualne tegobe, sprječava infekcije, potiče izgradnju mišića, pomaže kod probavnih i želučanih tegoba, smanjuje razdražljivost i depresiju, čisti bubrege i mjehur, jača živčani sustav.

Kornjača

Kornjača predstavlja svemir i smatra se simbolom majke zemlje, vode i mjeseca.

Vjeruje se da simbol kornjače privlači novac, sreću, kao i pomoć drugih ljudi. Ona je i simbol snage, strpljenja, dugog života i mudrosti.

Mnogi narodi smatraju ovu životinju svetom i vjeruju da donosi dobro zdravlje, dugovječnost i moćnu zaštitu od mračnih sila. U Kini kornjaču smatraju uz zmaja, feniksa i himeru,  jednom od četiri božanske životinje.

Ona je, također, simbol stabilnosti, besmrtnosti, regeneracije, ali i zaštite, jer zbog svog tvrdog oklopa pruža osjećaj sigurnosti. Kornjača predstavlja napredak, zaštitu i izdržljivost, snagu, zaštitu, dobrobit i novi početak.

miniLančić crveni koralj & kornjača

Cijena: 129 kn

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here