atma.hr – 47

Fluorit je kamen zaštite i stabilnosti.

Ime je dobio prema latinskoj riječi fluere što znači teći, radi niskog tališta minerala.

Ima snažno djelovanje kroz donju energiju koja je zemaljska. a gornju energiju koja je duhovna. To se pogotovo osjeti u čakri trećeg oka. Pozitivno djeluje na naše moždane stanice i otvara našoj duhovnoj volji kontakt s višom razinom svijesti.

Njegovim djelovanjem možemo čak vidjeti i osjetiti vlastitu auru. Fluorit potiče duhovnu i psihičku cijelovitost, razvoj, istinu, zaštitu i donosi mir. Ljubičasti fluorit jača našu sposobnost prepoznavanja, koja nam omogućava povezati sve vanjske informacije sa unutarnjom vizijom iz pogleda Božanskog Ja.

Ovaj krhki poludragi kamen govori nam da mudrost proizlazi iz ljubavi i harmonije. Fluorit blagoslovljava svim našim duhovnim željama i djelima, bezrezervno nam pomaže ispunit našu ovozemaljsku ulogu. Pojačava pozornost i koncentraciju, otklanja strah, te povećava mentalne sposobnosti.

Svaka boja ima svoje djelovanje u pojedinoj čakri, najvažnije su ljubičasta i plava, koje nam pružaju podršku kod duhovnog razvoja. Kad nas savlada nemir onda nam pomaže povratit izgubljenu duhovnu ravnotežu.

Plavi fluorit ublažava i pojašnjava naš smisao primjećivanja. Položen na bilo koju čakru izjednačava naš emotivni i duhovni život i ublažuje napetost. Donosi smirenje i duševni mir. Ako želimo umirujuće utjecati na nervni sustav, onda treba  zajedno i istovremeno na čakre položiti ove boje : plavi fluorit na čakre čela ili grla, zeleni i ružičasti na čakru srčanu i žuti fluorit na pupčanu čakru.

Kad se koriste istovremeno onda djelotvorno otklanjaju sve organske blokade. U starosti pomaže zadržati zdravi razum, u staroj kineskoj medicini poznat je kao lijek protiv starosne senilnosti.

Vjerovalo se da fluorit ima mistične moći koje su povezane sa višim planovima, da je pojačivač, naročito u svojoj prirodnoj formi i da sadrži ljekovitu svjetlost i kanaliziranu mudrost naprednih učitelja koji žive u višim sferama.

Ljekovita svojstva :

Ljubičasti fluorit pozitivno utječe na ublažavanje glavobolje i migrene. Eliksir od fluorita čisti cijeli organizam od toksina. Preventivno utječe na zaustavljanje i stvaranje dobroćudnih tumora. Ispiranjem čisti usnu šupljinu i štiti zube od karijesa.

Pomaže kod crijevnih bolesti, regenerira kožu i sluznicu, podržava rast kostiju, rad žlijezda i probave, pomaže kod kompliciranih trudnoća. Štiti od loših elektromagnetskih zračenja kod kompjutera, mobitela.

Fluorit čišćenje:

Fluorit se čisti pod mlazom mlake vode ili u preko noći u posudi s vodom.

Fluorit punjenje:

Fluorit ne podnosi jako svijetlo i zato se puni izvan direktnih dodira sunčevih zraka ili za vrijeme punog mjeseca zajedno s gorskim kristalom.

Lančić fluorit

Ublažava napetost, donosi smirenje i duševni mir.

Perle fluorita i lančić – metalna legura na bazi cinka, bez olova i nikla!

Cijena: 129 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here