160×600 text-47 lijevo

Tirkiz je mineral koji su cijenile sve civilizacije.

Cijenjen je kao sveti kamen. Spektrom svojih boja približava našu dušu čistom osjećaju, mišljenju i ponašanju.

Sposoban je naše negativne misli i osjećaje razgraditi još ranije nego se usidre u našoj podsvijesti.

Posebna kombinacija njegovih zelenih i modrih boja pomaže nam zadržati duhovne ideale u ravnoteži sa Zemljinom životnom energijom.

Daje nam mudrost i tajne neba, vode i zemlje te nam tako pomaže ideje integrirati u praktični život. Tirkiz stvara snažno polje djelovanja okolo našeg tijela i tako nas čuva od negativnih energija. Smatra se da je odličan čuvar protiv crne magije i svih štetnih utjecaja.

Tirkiz potiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svijetom. Istražuje prošle živote i pokazuje koliko je kreacija vaše “sudbine” proces koji traje i koji ovisi o tome što radite u svakom trenutku.

Tirkiz je kamen pročišćenja. Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju.

Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim tijelima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Potiče samorealizaciju, kreativno rješavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa.

Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samo – sabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutarnju smirenost, istovremeno zadržavajući pažnju, te potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizira promjene raspoloženja i donosi unutarnji mir.

Tirkiz je odličan kamen za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Štiti od vanjskih utjecaja i zagađivača u atmosferi.

Povezan je s petom čakrom te razvija komunikaciju, kreativnost i izražavanje, kao i psihičku senzibilnost te povezanost s onostranim. Pripadajući planeti su Venera i Neptun, element zemlja i zrak, a astrološki znakovi su Strijelac, Jarac, Vodenjak i Riba.

Ljekovita svojstva:

Tirkiz ojačava meridijane tijela i suptilna energetska polja. Jača imunitet i regenerira tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, iscjeljuje cijelo tijelo, posebno oči.

Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, dobar je za želudac. Također ima antiupalno i detoksikacijsko djelovanje i ublažava grčeve i bol.

Tirkiz čišćenje:

Tirkiz je osjetljiv na jaku i dugotrajnu sunčevu svjetlost, udarce, padove i ogrebotine. Ako naglo promijeni boju nužno ga je što prije očistiti i napuniti.

Prazni se jednom mjesečno tako da se stavi u suhu posudu zajedno s komadićima hematita.

Tirkiz punjenje:

Puni se pokraj gorskog kristala i bakra.

Lančić tirkiz + ukrasi u zlatnoj boji

Materijal: tirkiz imitacija, metal

Duljina lančića: cca 65 cm

Cijena: 129 kn

Prethodna objavaOsvijesti/Isprazni/Napuni
Slijedeća objavaPolažete li pravo na svog partnera? Kada tražimo sigurnost, gubimo ljubav
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.