47

Vilin konjic je simbol sreće, hrabrosti, snage, promjene, mudrosti, mira, harmonije i čistoće.

U tradicionalnoj simbolici predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost.

Pošto se, prolazeći kroz stanje rastakanja iz ovozemaljske gusjenice, pretvara u nebeskog krilatog stvora, simbol je rođenja i uskrsnuća.

Najavljuje promjenu,donosi snagu i hrabrost.

Povezan je s našom podsviješću i snovima. Pomaže nam  da osvijestimo svoje skrivene misli i motive, obrasce ponašanja koji utječu na naš život.

Jednom kada ih osvijestimo, njihova moć nad nama nestaje, jer smo tada u stanju svjesno i aktivno djelovati na naš vlastiti način razmišljanja i ponašanja.

Sposobnost da uočimo loše obrasce i učinimo tu promjenu u načinu razmišljanja i ponašanja ukazuje da smo mudri, te da imamo snažnu volju.

A promjena na bolje, na kraju nam donosi sreću, čiji temelj se nalazi u miru, koji osjećamo u sebi kada postignemo harmoniju i ravnotežu.

Odatle vjerojatno dolazi i vjerovanje da vidjeti Vilin konjica u prirodi, donosi sreću i nove spoznaje, nove početke. No on nam može ukazivati i da je trenutak prilagoditi se situaciji i pratiti struju, a ne ići glavom kroz zid.

Kinezi vjeruju da je Vilin konjic manifestacija Zmaja, njegova duša u današnjem svijetu, koji je simbol najviše sreće.

Lančić vilin konjic

Materijal: tirkiz imitacija, metal

Duljina lančića: 79 cm

Cijena: 129 kn

Prethodna objavaVolim te!
Slijedeća objavaTjedni horoskop od 20.3.-26.3.: Najsretniji znakovi će biti Ovan, Vaga i Strijelac!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.