Izvorno potiče iz Francuske i odlično ide uz rižu i miješanu salatu…Odlično za ljeto…Možete servirati i hladno kao snack uz bublice svježeg kruha…

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci: 2 patlidžana, prethodno odgorčene te isjeckane na kockice, 125 ml maslinovog ulja, pola žličice asafoetide (luk, češnjak), 2 paprike nasjeckane na trakice, 4 tikvice nasjeckane na kolutiće, malo papra, 4 zrele rajčice nasjeckane na kriške, 2 žličice soli, 1 žličica šečera, 1 žličica slatke paprike, 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina i bosiljka.

Postupak: Kako odgorčiti patlidžane: staviti nasjeckane patlidžane u posudu, posuti sa soli i pustiti da odstoje oko desetak min a zatim ih dobro isprati te osušiti.

Zagrijati maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi, dodati asafoetidu (luk, češnjak) i malo pržiti. Dodati patlidžane i pirjati oko 3 min, često miješajući. Dodati paprike, tikvice, papar te poklopiti i kuhati bez vode na laganoj vatri oko 15 min. Ako vidite da se povrće lijepi, dodajte malo vode. Dodajte rajčice, ostale začine i kuhajte još 5 min. Dodajte peršin i bosiljak kad je jelo gotovo.

Prethodna objavaPaprike punjene krompirom i sirom «Italian style»
Slijedeća objavaDefinicija vegetarijanstva – humanost na tanjuru
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here