Još jedno ljeto je ispred nas, vrijeme kada se priroda manifestira u svojoj punini. No postavlja se pitanje što se događa sa nama, da li i mi pratimo tok prirode kojoj pripadamo, ulazeći u puninu svoga bića, ili je naša životna energija još uvijek razasuta u nepreglednom polju naših čežnji, želja, strahova, potreba, mogućnosti, i nemogućnosti !?

Govoreći o čovjeku općenito, jedno je jasno, a to je činjenica da smo se suviše udaljili od svoje suštine, što rezultira svom patnjom koju pronalazimo u ovom svijetu, a koja izlazi iz ljudskoga bića. Već odavno čovjek je napustio svoj centar, i kao takav on ne umije da kuša puninu života, što ga veoma često čini duboko nesretnim, a samim time i destruktivnim.

Strahovi, ljutnje, očekivanja, neispunjene želje, i nejasnoća o tome što uistinu želimo od života…sve je to posljedica duboke odsutnosti iz prostora naše svijesti, te kroniče otuđenosti od vlastite duhovne prirode.

Naviknuti da živimo i djelujemo po principima potrošačkog konzumentskog društva, mi smo sve aspekte života prilagodili upravo tom vidu postojanja i djelovanja. Duhovnost, ljubav, svijest…sve to smo sveli na razinu tehnika i metoda sa kojima možemo međusobno trgovati, i određivati na kojem smo stupnju kako bi i dalje mogli hraniti svoje egocentrično ‘ja’.

I naravno, novac je također energija koju treba akumulirati u svome životu, no pri tome procesu moramo paziti da energiji novca ne dajemo veću ili manju vrijednost o one koja je određena savršenim načelima života.

Ljubav, istina, sloboda, i duhovnost predstavljaju višu stvarnost našeg duhovnog postojanja, te po svojoj kvaliteti te vrijednosti nikada ne mogu da budu ukaljupljene u krute forme određenih tehnika i metoda. Drugim riječima, onaj koji pokušava dotaknuti suštinu svoga Duha koristeći zapisani recept koji predstavlja određenu praksu, ili tzv. duhovni pravac, taj će zauvijek ostati gladan i žedan sebe samoga.

Ne postoji recept za duhovnu slobodu”

Ukoliko ste jedan od onih koji su unatoč mnogim naučenim tehnikama, ostali gladni svoga Duha, pozivam vas da nam se pridružite na dvodnevnom Retreatu koji će se održati 20.06 i 21.06. u Eko Selu Blatuša.

Koncept Retrata je osmišljen tako da nas odvede u svjesno stanje dubokog otpuštanja svega onoga što nas sputava da kušamo čistinu i moć svoje Duhovne Dimenzije. Govorimo o dubokom stanju prisutnosti koje je oslobođeno svih oblika moranja i potrebe da postanemo nešto, jer ta zamka postajanja nečim upravo i jeste ono što nas udaljava od naše suštinske prirode, koja je sama po sebi već samoostvarena.

Naše druženje počinje u nedjeljno popodne 20.06. , a program i raspored je sljedeći;

Retreat je osmišljen tako da prvi dan imamo interaktivno druženje i predavanje, a drugi dan počevši od ranoga jutra prakticiramo stanje svete tišine. To znači da ćemo od 06:00 do 18:00 boraviti u tišini svoga bića; bez razgovora, bez mobitela, bez čitanja….porinući duboko u sve ono što kao cjelokupno biće donosimo sa sobom.

Subota 19.06.

 • 12:00 okupljanje u Eko Selu Blatuša
 • 13:00 – 15:00 pozdravno druženje uz osvježavajuća pića
 • 15:00 ukusni vege ručak
 • 16:00 – 17:00 pauza i druženje
 • 17:00 – 20:00 predavanje i uvod u ritual čišćenja i otpuštanja
 • 20:00 – ? druženje uz logorsku vatru, gitaru, i biljnu medicinu

Nedjelja 20.06.

 • 06:00 – 07:00 zajedničko disanje u Tišini ( princip disanja objašnjen na predavanju )
 • 15:00 objed u Tišini
 • 18:00 – 19:30 pjevanje mantre iscijeljenja
 • 20:00 ritual vatre pročišćenja

Zbog nedostatka smještajnog kapaciteta, potrebno je da ponesete opremu za kampiranje. Broj učesnika je ograničen, a krajnji rok prijave je do 18.06.

CIJENA;

Učešće na Retreatu se plaća preporučenom donacijom u iznosu od 350,00 HRK . Rezervacija se zaključuje prijavom na email adresu; [email protected]  ili SMS porukom na 092 3999 109

U cijenu su uračunati;

 • dva ručka
 • mjesto za kampiranje ( soba za par sa manjom djecom)
 • topli napitci
 • snack
 • tečaj svjesnog iscjeljujućeg disanja

U cijenu nisu uračunati;

 • individualni tretmani koje nude stanovnici eko sela

Iskreno se veselim našem druženju
Namaste
Anđelko

https://zivottosamja.blogspot.com/2021/06/ljetni-solsticij-camp-retreat-1906-i.html