Lipanj je nestabilan i turbulentan mjesec. Planete koje prolaze kroz znak Blizanci (Sunce, Venera i Merkur) tvore T-križ u promjenjivim znakovima, sa Jupiterom (u Djevici) i sa Neptunom (u Ribama). Taj križ okuplja napete aspekte: dvije opozicije i četiri kvadrata. U ovom slučaju radi se o: Jupiter – Neptun opoziciji (bila je aktivna prošle godine), opozicija između Saturna i planeta u Blizancima, kvadrati Saturn – Neptun, Jupiter – Saturn, Neptun sa planetama u Blizancima i Jupiter sa planetama u Blizancima. Planete koje prolaze kroz znak Blizanci i prave aspekte sa tri sporije planete (Jupiter, Saturn, Neptun) imaju ulogu u stvaranju križa koji donosi značajne, impresivne i zbunjujuće događaje.

Na makro planu donosi pobune i značajne događaje vezano za transport, komunikaciju i informacije, ali isto tako i područja u kojima su Jupiter, Saturn i Neptun imali utjecaja u prošloj godini: pravo, religija, izobrazba, kultura, medicina, migracije, granice,stranci i strane zemlje i slično.

Isto tako, mogu se očekivati dramatični događaji, sukobi i katastrofe. Tokom lipnja 2016. godine događaji će biti intenzivniji, uzimajući u obzir činjenicu da se na dan 18. lipnja formira kvadrat između Saturna i Neptuna.

Neptun ima značajnu ulogu tokom lipnja 2016. godine, jer je tokom mjeseca retrogradan i stacioniran i ostaje tako sve do 12. stupnja Riba (retrogradno kretanje počinje 13. lipnja). Neptun povezujemo sa idealiziranjem, kreativnosti, maštom, predanosti, ali isto tako sa lažima, prevarama, kriminalom, iluzijama, dvosmislenosti, kaosom, neharmonijom, otuđivanjem, progonstvom, obmanama.

Sa druge strane, tokom lipnja može doći do reforma, transformacija, konstruktivnog razvoja i usmjeravanja na pravi put. To će biti istaknutije u drugom dijelu lipnja kada se formira harmoničan egzaktan aspekt između Jupitera i Plutona (26. lipnja).

Drugi značajan događaj u lipnju događa se kada Merkur završava svoje retrogradno kretanje u Biku. Merkur se kretao retrogradno više od dva mjeseca i doveo nas do analiziranja, razmišljanja i razrješavanja određenih aspekata u našem životu. Konkretno, radi se o području u kojem Merkur – Mars opozicija (koja se formira 9. lipnja), može donijeti važne događaje, zaključke i odluke u prvom dijelu mjeseca.

Na kraju, ali ne i posljednje, velika vijest: 30. lipnja Mars kreće direktno, nakon dva i pol mjeseca retrogradnog kretanja. Mars je u svom sjedištu, u Škorpionu, snažan i pozitivan. Ciljevi postaju jasni, barijere se prelaze a sve što se poduzme, svaka akcija sada ima veći izgled za ostvarenje uspjeha.

OVAN

Sve do 17. lipnja, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u 3. kući Ovna. Uz prisustvo Venere u 3. kući svi neočekivani susreti mogu dobro proći ili ulazak u novu vezu može biti temeljen na zajedničkim intelektualnim interesima. Ali, Venera je u lošem položaju zbog Saturna, Jupitera i Neptuna, zbog čega će vaš ljubavni život istrpiti razne blokade, zbunjujuće situacije ili pretjerane emotivne reakcije. Nakon 17. lipnja Venera ulazi u puno mirniju kuću. Od tog datuma nadalje biti će više zadovoljstva, bliskosti i težiti ćete izgraditi stabilniji i sigurniji odnos. Voljena osoba, obitelj i dom biti će u prvom planu.

BIK

Mars se vratio u kuću partnerstva Bika, kroz koju prolazi retrogradnim hodom, i tu ostaje do 30. lipnja a tada se nastavlja kretati direktno. U tom periodu mogu se očekivati kritični trenuci koji stavljaju na test veze. Traži se dobro i loše kroz odnos. Ono što ima vrijednost preživljava i ojačava. Ono u čemu se ne prepozna vrijednost raspada se. Ali, nemojte požurivati stvari! Krajem lipnja možete donijeti najbolje osluke, jer to je vrijeme kada ćete imati sve potrebne argumente, prave zaključke i kada situacija postaje jasnija. Osim toga,u prvom dijelu mjeseca na vezu utječe novčana situacija. U drugom dijelu mjeseca odnos se temelji na komunikaciji. lipanj može donijeti i obnovu odnosa.

BLIZANCI

Lipanj je puno bolji mjesec, za razliku od prethodnih mjeseci, za vaš ljubavni život. Stvari su se počele poboljšavati u zadnjem tjednu prošlog mjeseca kada su se dogodile dvije značajne stvari: Mars je izašao iz kuće parova Blizanca (ne žurite sa zaključkom, ponovno se vraća u lipnju!) i Venera, planeta ljubavi, ušla je u Blizance. Izlaskom Marsa iz kuće parova Blizanca otpušteno je i puno napetosti u vašem ljubavnom životu. Venera svojim dolaskom u vaš znak donosi i nove ljubavne prilike, više strasti i sreće u vezi ili braku. Venera će boraviti u Blizancima do 17. lipnja i do tada iskoristite ove povoljne okolnosti. Drugi dio lipnja je, isto tako povoljan, ali više za dom i financijska pitanja.

RAK

Krajem prošlog mjeseca Mars se vratio u kuću strasti Raka, samo što je sada retrogradan i stvari se neće promjeniti tokom lipnja. Mars otvara čitavu paletu starih emotivnih pitanja u ljubavnom životu ili ćete se naći u neobičnoj ljubavnoj situaciji, ponekad kompliciranoj, teškoj, koja vas tjera da razmislite o temama slobodne ljubavi, avanture ili čak majčinstva ili očinstva. Mars se počinje kretati direktno 30. lipnja. Do tada ne savjetujemo da donosite važne odluke u ljubavnom životu, zato što slagalica neće biti složena, neki dijelovi će nedostajati ili će se situacija preokrenuti na neočekivan način. Nakon 17. lipnja situacija se počinje popravljati. Tada u vaš znak ulazi Venera.

LAV

Što se tiče ljubavnog života lipanj nije baš velikodušan prema Lavovima. U prvom dijelu lipnja zabaviti ćete se, puno ćete se družiti i veza će zadržati balans ili će barem tako izgledati okolini, ali nećete biti u potpunosti zadovoljni. Napete situacije i neke stvari brinuti će vas i smetati vam. Imati ćete određene sumnje. Nakon 17. lipnja može doći do frustracija, razočaranja, udaljavanja ili raznih ograničenja. Sa druge strane, kod kuće neće biti mirno. Može doći do neugodnih i stresnih situacija vezano za obiteljska pitanja, financije, roditelje i razne obaveze.

DJEVICA

Tokom lipnja planete su velikodušne prema vašem ljubavnom životu. Jupiter, vladar kuće parova Djevice, ostaje u Djevici a Venera, planeta ljubavi je jako dobro smještena. Tokom prvog dijela mjeseca, Venera je u 10. kući Djevice, na jednom od najboljih mogućih mjesta i donosi dodatno snagu, ali može na neki način ljubavni život povezati sa poslovnim žiovotom. Nakon 17. lipnja Venera dolazi u 11. kuću, sretnu kuću. Isto tako, odatle Venera formira harmonični aspekt sa Jupiterom. Povećavaju se prilike za ljubav! Oni koji su u vezama mogu očekivati da ljubav procvjeta zahvaljujući nježnosti, brižnosti, harmoničnom odnosu i optimizmom. Povoljan je period za planiranje budućnosti.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaIstraživanja otkrila: Što nam to čine žvakaće gume (one bez šećera)?
Slijedeća objavaZnakovi da nosite LAŽNU masku zle i neugodne osobe: Predzadnji je mnogima okrutan!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.