Foto: Cocoparisienne/pixabay.com

Zvijezda prosinca je Uran, donositelj promjena i pokretač obnove. Tijekom prosinca ne miče se puno, samo pola stupnja i zato je njegov utjecaj izuzetno snažan, tipično Uranski – nepredvidiv. Uran je smješten u Ovnu i njegov je utjecaj intenzivniji, možda i eksplozivniji.

U prosincu Uran pravi dva važna aspekta, trigon sa Saturnom (što je dobro) i opoziciju s Jupiterom (što nije dobro).

S druge strane, trigon Saturna (smještenog u Strijelcu) i Urana (u Ovnu), koji će se formirati 25. prosinca povoljan je za ostvarenje promjena koje su planirane, analizirane, temeljene na dugogodišnjem iskustvu i za dugoročne planove.

Opozicija Jupitera (u Ovnu) i Urana (u Ovnu), koja se formira 26. prosinca, traži slobodu, promjenu i obnovu pod svaku cijenu. Ali, tu promjenu zahtjeva odmah, naglo, buntovno, divlje, revolucionarno pa čak i na silu. Donosi nepredviđene, nagle i zbunjujuće događaje.

Neskladan odnos Jupitera i Urana donosi neočekivane događaje eksplozivne prirode. Na makro planu može doći do većih nezgoda, požara, eksplozija, prirodnih katastrofa, raznih sukoba i skandala (političkih, financijskih, novinarskih, vjerskih i slično) i čudnih preokreta na tržištu.

Znači, s jedne strane imamo potrebu za reformom koja je razrađena, analizirana, s druge strane, postoji opasnost od kaotičnih promjena i sila koje mogu sve preokrenuti naglavačke u bilo kojem trenutku.

Imamo uzajamnu recepciju Jupiter – Saturn sekstila (egzaltaciju) koji ima stabilizirajuć i konstruktivan utjecaj, zbog utjecaja Saturna (upornost, izdržljivost, ostvarenje) na Jupiter (entuzijazam, sreća, širenje), pomaže pri boljoj organizaciji i donosi pozitivne okolnosti.

Zatim, Pluton, smješten u Jarcu, jača opoziciju Jupiter – Uran kvadratom koji pravi s Uranom (u Ovnu) i drugim koji pravi s Jupiterom (u Vagi). Ova dva kvadrata nisu posve formirana tijekom prosinca, ali ipak se njihov utjecaj može osjetiti.

Utjecaj kvadrata koje tvori Pluton pojačan je utjecajem Merkura (u Jarcu), koji je retrogradan i Sunca, koje 21. prosinca ulazi u Jarca. U ovakvom sklopu, Pluton donosi pitanja vezano za moć i kontrolu, na makro planu to je povezano s političkim i financijskim pitanjima. Isto tako, donosi sklonost sukobima i opasnosti od raznih nezgoda i katastrofa.

Dodatno, Saturn će pokušati obuzdati opoziciju Jupiter – Uran, dok će Pluton, kojeg podržavaju Sunce i Merkur, to i omogućiti.

Prosinac će biti mjesec pun događanja, naglih preokreta, turbulentan. Mogli bi donijeti radikalne odluke, zbog nekih bi kasnije mogli požaliti i moguća su predomišljanja ili nagle promjene onog što osjećate u ljubavnoj vezi.

Neki će ostvariti dobre promjene u svom životu, iako prisiljeni, to je zato što se znaju snaći u zbunjujućim okolnostima i uzeti ono najbolje iz svake situacije. Drugi će prolaziti kroz krize i stresne situacije.

Prosinac je kompliciran mjesec, s kompleksnim aspektima. Budite oprezni i ne upuštajte se u bilo kakav rizik, budite sabrani i ne donosite nagle odluke.

OVAN

Ovo će biti ugodan mjesec kada se radi o ljubavnim odnosima. Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna, većinu prosinca je u sretnoj kući i u harmoničnom aspektu s Jupiterom, Velikom Srećom, smještenim u kući parova Ovna. Očekujte ugodne događaje, zabavu, zajedničke projekte čija svrha će biti ostvarena. Procvjetat ćete. Izađite van, sudjelujte u društvenim događanjima ili onim koje uključuju javnost i prijatelje. Na vaš ljubavni život utjecat će osobe koje vas na neki način štite. Prosinac je vrlo zanimljiv mjesec kada se radi o filozofiji i analizi ljubavi, te donošenje zaključaka.

BIK

Ljubav je povezana s karijerom tijekom prosinca. Venera, planeta zajedništva i Mars, vladar kuće parova, nalaze se u kući karijere Bika. Osjećaji će sada utjecati na donošenje profesionalnih odluka ili će partner pomoći da ostvarite napredak u karijeri ili će uspjeh partnera odraziti se i na vašu karijeru, možda ćete se upustiti u vezu s nekim s kime radite i slično. Strast, romansa i čežnja mogu biti vezana uz osobu iz inozemstva, putovanja ili sa zajedničkim interesima. Ali, može doći do nepredviđenih preokreta i mogli bi proći kroz komplicirane, kritične i intenzivne situacije zbog toga što je Merkur, vladar kuće ljubavi Bika, u napetom području i retrogradan.

BLIZANCI

Pod utjecajem konjunkcije Sunce – Saturn, u kući parova Blizanca, prosinac je značajan mjesec za ljubavne odnose. Pred vama su važni događaji i iskustva ili ćete donijeti važne odluke. Radi se o utjecaju koji će dugoročno donijeti sklad i usklađenje sa vašim istinskim željama. Prosinac je povoljan mjesec za vaš ljubavi život i stvari će krenuti na bolje. Ako niste u ozbiljnoj vezi i upoznate osobu koja vam u potpunosti odgovara, očekujte razvoj ozbiljne veze. Iako tijekom prosinca najviše će vas okupirati odgovornost, možete očekivati puno zabave i užitka.

RAK 

Prosinac je kompliciran mjesec kada se radi o ljubavnom životu Rakova, jer je u kući parova Raka retrogradan Merkur. Mogli bi se suočiti s raznim problemima, u komunikaciji, može doći do udaljavanja, kontradiktornih situacija, predomišljanja i slično. Neki događaji mogu vam pomoći da postanete svjesniji problema i spremniji na prilagodbu u ljubavnom životu. Promjene mogu biti zbunjujuće, nepoželjne i stresne, ali istovremeno mogu donijeti napredak. Ljubavni život tijekom prosinca povezan je za odgovornostima i poslom. Možda ćete morati donijeti neke odluke. Mogli bi pretjerano brinuti se oko svih pitanja vezano za ljubavni život.

LAV

Prosinac je mjesec pun strasti za Lavove. Sunce, vladar vašeg znaka, nalazi se u kući ljubavi Lava. U kući veza Lava nalazi se senzualna Venera i zaigran Mars. Strastveni ste i imate puno toga za dati. Istovremeno ćete pokazivati neizmjernu želju za pažnjom. Reagirat ćete na bilo koji izazov, padati u kušnju i adrenalin će teći vašim venama. U prosincu vas očekuju vrući vikendi i ljubav se može pojaviti bilo gdje i bilo kada. Ipak, pripazite, jer vam ljubavni vrtuljak može zamračiti zdrav razum i prosudbu, vaše reakcije mogu biti previše impulzivne, što vašem partneru može biti previše. Može doći do kritičnih situacija.

DJEVICA

Tijekom prosinca veze Djevica biti će okupirane novčanim i egzistencijalnim pitanjima, te obavezama. Za većinu Djevica glavna pitanja će biti oko povećanja zarade, oko traženja sniženja pri kupovini i slično. Druge Djevice će novac, posao i obaveze motivirati, biti će to iskra koja će zapaliti vatru, zrak koji im je toliko potreban da dišu. Znači, mogao bi vas privući netko tko nudi financijski komfor, mogli bi se zaljubiti u radnog kolegu ili nekog kome se iskreno divite zbog profesionalnog i ozbiljnog pristupa i tako dalje. Na jedan ili drugi način, tijekom prosinca sve se vrti oko racionalnih i praktičnih pitanja. Ipak, to ne znači da ćete uvijek napraviti pravi izbor. Malo je komplicirano…

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaVolite čitati? Ovo je tekst za vas!
Slijedeća objavaVelimir Abramović: “VRIJEME je naša muka i samo njegovim razumijevanjem možemo riješiti sve probleme!”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.