52
Koji savjet Osho zen tarot daje za svaki horoskopski znak po pitanju ljubavi? Na što trebate usmjeriti svoju pažnju i svoje djelovanje tijekom lipnja da biste u ljubavi bili ispunjeniji, sretniji i mirniji? Ovaj tarot vam neće proreći dobru sudbinu bez da vi aktivno učinite svoj dio. Univerzum ne funkcionira tako. Stoga, budite mudri – saznajte koji vas to izazovi ili povoljni vjetrovi čekaju te se s izazovima uhvatite u koštac, a povoljne vjetrove iskoristite da bi ljubav cvala u vašem životu.

Piše: Boris Pecigoš, http://osho-zen-tarot.business.site

75Ovan

Ispunjenje u ljubavi nećete pronaći vani, trčeći za vanjskim prilikama ili očekujući da vam druga osoba dade ili uzvrati to što si želite u ljubavnom smislu. Ne, vama je sada vrijeme da se okrenete prema sebi, da se zagledate u svoju nutrinu, da istražite i osjetite što je to točno što želite i što je to što vi možete ponudi drugima. Za vas su u lipnju važni osjećaji jer oni su put do vaše nutrine i vašeg bića, do istinskog Ja. Tamo ćete pronaći ono za čim žudite, dok sada mislite da ćete to ostvariti kroz nekoga drugoga. U vama leži obilje ljubavi, ali samo ako dođete do njenog izvora u sebi, samo tada ćete početi zračiti njome… Tada više nećete trebati brinuti o izvanjskim faktorima, drugoj osobi, prilikama ili okolnostima, jer će se vanjština sama od sebe poravnati prema vašoj ljubavnoj energiji za kojom trebate posegnuti u sebi.

Bik

Vaša ljubavna energija je sputana, blokirana i ne može se izraziti. Potisnuta je, bilo da ste je sami potisnuli zbog straha od promjene i novoga ili je potisnuta stjecajem životnih okolnosti. Kako god, ta čahura u kojoj mislite da ste sigurni zapravo i nije najugodnije mjesto i vi to instinktivno znate. Željeli biste se otvoriti i osloboditi, ali ipak vam je još draža sigurnost. Osho zen tarot vam savjetuje da riskirate! Zbacite sa sebe sve što vas sputava, bili to vaši strahovi, pretjerani oprez, negativna uvjerenja o ljubavi ili muškarcima/ženama, razočaranja bivšim odnosima… štogod to bilo, ne treba vam više. Ono što vam je potrebno je samo malo hrabrosti, odvažnosti i vjere da si možete dopustiti otvaranje, izlazak iz čahure na svjetlo dana i da će netko to prepoznati i pozitivno odgovoriti. No, sve kreće od vas!

75Blizanci

Blizancima koji tuguju zbog raskida ili zato što su sami, a ne uspijevaju naći nekoga, Osho zen tarot savjetuje da ne bježe od svojih osjećaja, da ih ne potiskuju već da si ih dozvole u svoj punini. Tuga je prirodna. Tuga je iscjeljujuća. Tuga je katalizator promjene, ali samo ako si je dozvolite. Tuga će tada brže proći, a vi ćete biti spremni za promjenu, za novi početak. Iako je neugodna, tuga može biti katarzična jer dovodi do otvaranja srca. A energija srca i ljubavi je ono što može zacijeliti rane i privući novog partnera. Stoga, otugujte svoje osjećaje, svoju situaciju, ma koliko vam se racionalno činilo da nema razloga za tugu ili da nemate za čime žaliti. Pustite sad racio, prepustite se emocijama s povjerenjem i one će vas odvesti prema novome.

Rak

Nemojte gledati svoju ljubavnu situaciju na crno-bijeli način. Niti jedan odnos ili stanje nije niti potpuno negativno niti potpuno pozitivno. Sve se kreće negdje između, u nijansama sive. Stoga, ne budite kruti sudac sebe, partnera ili svoje situacije. Ništa nećete postići pukim mentalnim analiziranjem, zbrajanjem pluseva i minusa niti prosuđivanjem iz perspektive vlastite moralne superiornosti (toga nema). Ono što vama sada treba je da utišate sve te glasove u svojoj glavi, a još više glasove onih oko vas koji vas možda dobronamjerno savjetuju, ali zapravo nisu upućeni u suštinu vašeg stanja. Odmaknite se od toga, meditirajte u samoći i tišini te poslušajte što vam ima za reći vaše srce, vaše biće. Tu ćete pronaći odgovor koji tražite i koji se uopće ne mora poklapati s mentalnim analizama koje vas sada more. Važno je da napravite tu transformaciju iz glave prema srcu!

75Lav

Lavovima je ovo vrlo povoljno razdoblje za ljubav. Vi naprosto zračite, svejedno jeste li u odnosu ili ste solo. Imate iza sebe period u kojem ste bili stisnuti i u nekom grču, ali sada je to iza vas i tijekom lipnja ćete pokazati svu svoju raskoš sebe kao osobe i partnera. Prepustite se tim povoljnim vjetrovima, uživajte u njima i neka vas nose u mirne i bogate vode. Ne morate baš ništa činiti, već samo budite ono što jeste. Ostalo će ići praktički sve samo od sebe. Srećkovići!

Djevica

Djevice, vaš stan ili dnevni raspored može biti uredan i organiziran, ali pedantnosti nema mjesta u ljubavnom životu. Ljubav je neuhvatljiva. Pokušate li je ukalupiti u neke svoje okvire, zbog vlastite potrebe za redom, to će vam samo izazvati stres i nevolje. A pogotovo je tome tako jer se tu radi o drugom ljudskom biću koje ima svoje želje, način izražavanja, vrline i mane. Žao mi je, ali tu vam nikako ne može biti reda. Želite li biti sretni(ji) u ljubavi morate si dozvoliti veću opuštenost, nonšalantnost, zaigranost, spontanost, ludiranje… drugim riječima životnost koja je kaotična. Barem u ljubavi to pokušajte.

75Vaga

Zapeli ste u prošlosti i to vam nikako ne da da vidite život oko sebe, nove prilike i mogućnosti, tj. ono što nazivamo stvarnim životom. Breme emocija koje nosite na svojim plećima je postalo preteško i čini vas siromašnim u ljubavnom smislu. Nema vam to više smisla. Što je bilo, bilo je. Pustite to s vodom koja otječe. Okrenite se, ne prema budućnosti, već prema sadašnjosti, otvorite svoje oči na ono što se zbiva oko vas, s vašim partnerom ako ga imate, i vidjet ćete promjene… i razloge da budete sretni. Šteta je da ste se toliko opteretili onime što je bilo, jer je vaš izvorni potencijal za ispunjavajućom ljubavnom energijom u ovome mjesecu iznimno povoljan za vas. Hajde, potražite je u sebi!

Škorpion

Ovo je vaš ljubavni mjesec! Otvoreni ste i prepušteni. Um ste po pitanju ljubavi stavili na stranu (što je dobro) te ste si dozvolili protok emocija i nekako ste puni povjerenja u život i spremni riskirati. Nastavite samo tako, a ako kojim slučajem primijetite da skrećete s ovog kursa, podsjetite se na ovo stanje i vratite se u njega, jer je to najbolji način za vas da ostvarite svoje ispunjenje u ljubavi. I još jednom, riskirajte! Nemojte se bojati ishoda, jer sada doista nema mjesta strahu. Životne energije su vam naklonjene po pitanju ljubavi pa iskoristite takvo stanje dok traje.

75Strijelac

Osho zen tarot Strijelcima savjetuje da tijekom lipnja po pitanju ljubavi pokušaju biti što više opušteni, spontani i prepušteni struji života, tj. događanjima onako kako dolaze. Drugim riječima, nemojte ništa forsirati niti silom pokušati ostvariti određeni ishod. Možda to i nije u vašoj naravi, ali sada su energije takve da bi vam vaš uobičajeni pristup mogao donijeti više štete nego koristi. Morat ćete uskladiti impulse srca i uma, kako biste odisali vlastitom unutrašnjom harmonijom. U takvom stanju ćete najbolje činiti za vaš odnos ako ste u vezi, ili za privlačenje partnera ako ste solo. Lipanj je mjesec “prepuštanja sudbini” za vas.

Jarac

Upamtite da ste vi gospodar svojeg života i da vi upravljate koncima svoje ljubavne situacije. Možda vam se ne čini tako, možda imate osjećaj da vas bacaju hirovi sudbine ili da se radi o ponašanju druge osobe, ali stvarnost je da je sve to ipak vaša kreacija. Vaš izazov u lipnju je da osvijestite i prepoznate tu svoju moć te da je potom konstruktivno upotrijebite za poboljšanje vašeg ljubavnog života. Karte vam još savjetuju da se čuvate kompromisa, tj. kompromitiranja vlastite istine u nadi da ćete time nešto postići ili dobiti od partnera. Nećete! Poanta je da budete apsolutno svoji i to je sada jedini način da budete zadovoljni u ljubavi. Riskirajte!

75Vodenjak

Vodenjacima u lipnju treba strpljenja. Još nije vaše vrijeme za puninu ispunjenja po pitanju ljubavi. Bilo da ste sami ili radite na poboljšanju vašeg ljubavnog odnosa, potrebno je još neko vrijeme da biste vidjeli rezultate s kojima ćete biti zadovoljni. Sada je vrijeme strpljivog čekanja… Međutim, upamtite da ste već napravili sve što je bilo potrebno i da sada sve trebate prepustiti višoj mudrosti da izvede stvari do kraja. Postoji vrijeme za sjetvu i vrijeme za žetvu, a između te dvije točke u vremenu prirodni zakoni sami upravljaju rastom usjeva. Tako je i kod vas, vi ste u međufazi vaše sjetve i žetve. Ne morate više ništa činiti već se samo prepustiti s povjerenjem tijeku života koji će vas odvesti do ljubavnog ispunjenja.

Ribe

Za Ribe je ovo mjesec duboke introspekcije (a kad nije!?). Zbog kaosa u glavi potrebno je da se malo odmaknete od svega, da nađete svoj miran kutak, umirite se i pokušate osjetiti sebe i svoje biće, mimo kaotičnih misli i površinskih emocija. Tu ćete naći odgovore koje tražite po pitanju ljubavi. Ne kroz savjet prijateljice, ne kroz čitanje knjiga, seminare ili terapije, već isključivo unutar sebe. Kada jednom dođete do odgovora, on će vas usmjeriti što i kako dalje po pitanju ljubavi. Tada je ključno da poduzmete vrlo konkretne korake u tom smjeru, jer će u suprotnom sve ostati samo na razini mašte i sanjarenja. Nemojte više odgađati!

Napisao: Boris Pecigoš, http://osho-zen-tarot.business.site

Prethodna objavaEmotivni udari, odakle sad to?
Slijedeća objavaŠto svaki znak Zodijaka mrzi raditi u vezi – muškarci i žene
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.