Tarot karta Snaga, ili Strast-po Thoth Tarotu, ukazuje na ono što nam je prirođeno, a na što često zaboravljamo u teškim situacijama, a to su: izdržljivost, nepokolebljivost, energija te magična moć-kao sjenka koja nas uvijek prati.

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoVodeće načelo ove karte je kroćenje lava pri čemu se misli na ono unutarnje u nama-snaga, nepokolebljivost, kontrola. Sam simbol karte je žena koja čvrsto i pod kontrolom drži lava za grivu objema rukama, dakle vlada situacijom snagom koja dolazi iz nje same.

Temelj karte Snaga je zapravo ipak strpljivost, jer na strpljenju počiva ono najjače u nama, a opet ga većinom najmanje imamo. Svi bi rado da se sve riješi odmah i sada ili što prije, pri čemu zanemarujemo više magične sile koje su tu da nam ukažu na promjenjive životne cikluse. Vrijeme mirovanja i vrijeme djelovanja, vrijeme čekanja i vrijeme kretanja.

Aka ste u ljubavnoj vezi u kojoj je iskrsnuo problem, ili problem već odavno postoji, ova karta ukazuje da će te iz krize izići kao pobjednik, što se ne mora odnositi na obe osobe. Usmjerava da se da partneru prostora da bude ono što jeste, da se odstupi od zamišljanja kakav bi partner trebao da bude, da prestanete tražiti ono čega zapravo nema u voljenoj osobi. U tome leži vaša snaga, snaga vaše ljubavi i strasti, ali i odvažnosti za otvaranje puta takvom pristupu u vezi ili braku. Tu je vaša strpljivost na djelu, a na nju se nadograđuje snaga, zdrava energija koja će prožeti ljubavni odnos bez obzira u kakvom je stanju trenutno ili odavno vaša zajednica, veza, partnerstvo. Odbijanje sukoba je uspostavljanje fine kontrole nad situacijom, sposobnost da osobu s kojom ste okrenete u potpunosti upravo na ono što želite, a da pri tome ne ugrožavate ni svoju ni partnerovu slobodu. Tolerancija prema “neželjenim” potezima voljene osobe može u početku biti i te kako teška, jer se najteže odričemo svojih stavova, svojih projekcija kako bi nešto trebalo biti ili kako bi se netko trebao ponašati u određenom trenutku neke situacije. I ako ne ide od prve, ako se nižu neuspjesi, strpljenje i izdržljivost na koje ova karta direktno upućuje, dovest će vas do pobjede: prvo pobjede nad samim sobom, a potom i pobjede vaše ljubavi. Ne zove se uzalud ova karta Snaga ili Strast. To je moć ljubavi.

Aka ste sami, tarot karta Snaga ukazuje vam da je idealno vrijeme da se upustite u vezu bez straha od poraza, jer poraza neće biti. Nemate li prilike za vezu, proricanje iz Snage otkriva da ste na putu da vam se ta prilika ukaže, no ne tako što ćete sjediti prekriženih ruku već vas potiče da svu svoju energiju usmjerite na ono što želite i kako želite da bi vam se ostvarilo. Potiče vas da aktivirate prigušeno energiju u sebi, da reagirate bez bojazni i pretpostavki kako za nešto ili nekoga nemate šanse. Prvo probajte, onda tvrdite, a potom ponovo probajte-ostvarenje vam je na pragu.

Slabost, frustracija, neispunjenost mogu vas svladati ako im se prepustite pod izlikom da vi “više nemate snage” a što je u potpunoj suprotnosti od onoga na što ova karta uspravno postavljena upućuje.

Nije li ljubav borba? Nije!-mnogi će na prvu reagirati tako. No jeste. I igra i borba. I snaga. Strast koja nas pokreće. I kad smo poraženi, to nije od ljubavi, poraz dolazi od nas samih.

Tarot majstor Biba

http://www.vidovitost.net/ljubavni-tarot/
Prethodna objavaRetrogradni Saturn u Strijelcu od 6.4.: Budite spremni na iscrpljujući period!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 31.03.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.