52
Znanstvenike ova mjesta jako zanimaju. U Bridgewater Triangleu viđeni su mali zeleni, veliki dlakavi, leteći tanjuri, dvoglave životinje te su prijavljeni i mnogobrojni nestanci ljudi… Postoje mjesta na kugli zemaljskoj koja se trebaju izbjegavati, prenosi dnevno.hr. Njima vladaju čudne sile, nešto jednostavno natprirodno i stalno se događaju nesvakidašnje pojave. Do dana današnjeg za misteriozne pojave koje prate ova mjesta nema znanstvenog objašnjenja.

Devil’s Sea

(Đavolje more) – ili zmajev trokut dio je Tihoga oceana koji je toliko zagonetan da ga uspoređuju s Bermudskim trokutom. Smješten uz samu obalu Japana, ovaj je trokut bio poprište mnogim neobjašnjivim događajima poput magnetskih anomalija, čudnih pojava svjetlosti i objekata i misterioznih nestanaka. Čak je i japansko ministarstvo pomorstva i ribolova ovo područje proglasilo opasnim. U ovo je područje 1952. godine japanska vlada poslala istraživački brod kako bi otkrili što se to točno ovdje događa. Brod i svi članovi posade misteriozno su nestali.

Ranč Bigelow

Ovaj ranč nalazi se u državi Utaha, a obuhvaća ukupno 480 hektara površine. Tajanstveni događaji počeli su početkom 50-ih godina prošloga stoljeća, ali ono po čemu se proslavio je sudbina koja je zadesila njegove vlasnike Terryja i Gwen Sherman koji su ga kupili početkom 1994. godine. Naime, njima su se već prvog dana počele događati čudne stvari. Na pašnjacima su ugledali vuka koji im se prvo učinio pitom pa ga otišli pogledati. Vuk je napao vlasnicu ranča. Terry je izvadio pištolj i pucao u vuka, ali to nije imalo nikakvog učinka jer su se metci doslovno odbijali od životinje. Terry je uzeo sačmaricu iz auta i pucao u vuka. Vuk je pustio Gwen i nestao. Vlasnici su dvije godine nakon ovog događaja pričali da su vidjeli razne leteće objekte kao i mutacije novorođene stoke. Robertu Bigelowu Shermani su 1996. godine prodali ranč te je na njemu Bigelow osnovao institut koji i dan danas pokušava objasniti natprirodne događaje koji ga prate.

San Luis dolina

U južnom dijelu Colorada nalazi se ova dolina, a na ovom je području prijavljeno stotine neobjašnjivih mutacija životinja i prijavljeno na tisuće i tisuće viđenja NLO-a. Judy Messoline otvorila je promatračnicu na kojoj možete uz kavu i čaj promatrati dolazak letećih objekata. Godine 1967. prijavljene su prve neobične mutacije životinja kada je konj Snippy pronađen bez mozga. Na lešini konja nisu postojale nikakve rane ni ubodi koji bi ukazivali na koji je način mozak mogao nestati iz tijela životinje.

52
Nakon toga je prijavljen velik broj mutacija i neobičnih uginuća životinja. Svima je zajedničko jedno, a to je da oko lešina nema tragova krvi ni tragova nikakvih uboda ili rezova, i sve su se dogodile preko noći na dotad zdravim životinjama. Država je pokrenula nekoliko istraga, ali ni jedna od njih nije dala nikakve konkretne rezultate, a tajanstvene stvari događaju se i dan danas.

Benningtonov trokut

U jugozapadnom Vermontu nalazi se ovo mjesto koje je poprište misterioznih nestanaka između 1945. i 1950. godine. Middie Rivers vodio je skupinu lovaca 12. studenog 1945. godine. U jednom trenutku se izdvojio ispred skupine i nitko ga više nije vidio. Pronađena je samo čahura od metka u potoku.

Paula Welden se 1. prosinca 1946. godine uputila na pješačenje te joj se od tada gubi svaki trag. Nestanak veterana James Tetforda Pole prijavljen je točno tri godine nakon Paulinoga nestanka. James se autobusom vraćao iz posjeta svojoj rodbini i potom nestao. Njegova je prtljaga ostala u autobusu. Tijekom godina je nestalo još nekoliko osoba na istoj lokaciji i nikad nisu pronađeni. Svi koji su nestali, nestali bi u vremenu između 1. studenoga i 20. prosinca.

Bridgewater trokut

U državi Massachusetts nalazi se ovo područje od 200 kvadratnih kilometara. Na ovom području viđeni su svi – mali zeleni, veliki dlakavi, leteći tanjuri, dvoglave životinje, prijavljeni su mnogobrojni nestanci ljudi… Čak je i nekoliko ljudi prijavilo da je vidjelo pticu Thunderbird koja podsjeća na Pterodaktila. Jedan je čovjek 1976. godine prijavio da mu je divovski pas s crvenim očima zaklao dva konja koja su pasla na livadi.

Uz neobične životinje koje su prijavljivali mnogi posjetitelji ovog područja, prijavljeno je i na stotine čudnih mutacija stoke. Dvoglave krave, šestonožne ovce, guske bez glave koje su živjele po nekoliko godina.

dnevno.hr