Foto: pixabay.com

Od 20.04. Ketu i Saturn su bili na jednom stupnju što petnaestak dana može komplicirati situacije koje vam mogu stvarati probleme u životu, a od 7.5. biti će najopasnije razdoblje jer će se toj kombinaciji pridružiti Mars, ali jači nego ikada (u lošem smislu) jer s Rahuom tvori yogu ili položaj problema.

atma.hr – 78
Kada tu kombinaciju spojimo s Saturnom i Ketuom, ona nas poziva na oprez i više meditacije jer ova kombinacija isporučuje duboke ljutnje i sukobe tako da sami sa sobom moramo biti u ravnoteži.

Već sam pisao da Ketu i Saturn djeluju naglo i  vidimo kako je ova kombinacija djelovala kod požara Notre – Dame. Ketu uvijek isporuči kratko, snažno i ostavi tragove godinama.

Pogledajmo samo zadnju krizu 2008. g. kako je kratko i snažno odsjekao ekonomiju, a njegove odjeke osjećamo i danas. Dakle, obnova Crkve će trajati isto nekoliko godina, radi se o naglom događaju i nečem jako starom iz prošlosti. Također, Strijelac kao i Saturn i Ketu govori da se još mogu dogoditi takvi presjeci u pogledu religije, stranaca ili sukoba koji se može manifestirati pogotovo kada se pridruži i Mars od 7. 5.

atma.hr – 39

Saturn inače ima tendenciju da nas doslovno pričepi sa svojim navikama, obrascima i uvjerenjima iz prošlih života i može stvoriti pesimizam zbog tih navika i rutine u onoj kući u kojoj se nalazi. Sada kada se Ketu pridružio, utjecaj prošlog života je uvećan i može stvoriti teške okolnosti kako bi vas izbacio  iz zaglavljivenosti u prošlim obrascima. To nikada nije lako za one koji vole Saturnovu rutinu, kao i kontrolu.

Emocionalno, možda su neki osjetili, može povećati depresiju i  tugu. Jedan od elemenata samopomoći je meditacija jer sada možete lako zapeti u prošlim žaljenjima i krivnji koje teško možete osvijestiti promišljanjem. Morate većinu stvari raditi drugačije pogotovo u emocionalnom aspektu, jasno da pritom ne povrjeđujete drugu osobu svojim postupcima.

Ova kombinacija donosi asketizam i želju za povlačenjem, ali s druge strane, Saturn se suprostavlja ovom čvoru i usmjerava osobu da i dalje odrađuje karmu što ovisi gdje vam se nalazi Saturn u natalnoj karti.

atma.hr – 78
Inače, ovaj položaj govori o karmi predaka pogotovo onih kojima je učinjena neka nepravda, ili koji su naglo otišli s ovog svijeta. To je aspekt kolektivnog nesvjesnog, kako ga zove C. G. Jung tako da sada takvi sadržaji izlaze van, ali kako smo rekli, konačni cilj je da se prekinu stare navike kojih bi se trebali osloboditi, ali do toga ne može doći bez naglog prekida ili nesretnog događaja.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

56 JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

Kako prepoznati psihologiju Saturna

Zadatak Shanija (Saturna) jest uvidjeti njegovu masku koja se sastoji od projekcija straha. Strah je temeljna emocija prema kojoj formiramo razmišljanje i krojimo zakone. Strah se manifestira u objektivnom svijetu na način da u drugima vidimo neprijatelja (vlada, partner, druga religija), što dovodi do manipulacije ljudima.

Većina ljudi nesvjesno živi iz ove projekcije straha, a kako one izgledaju možemo pročitati u ovoj knjizi kroz dvanaest Shanijevih položaja. ‘Ja’ jest neznatni dio života, dok su Shanijeve projekcije dok ih ne osvjestimo manipulativne u nama.

Ova knjiga daje i posebno svijetlo na odnose, odnosno objašnjava podsvjesne projekcije koje vršimo prema partneru.

Prethodna objava“Na babin način” – 9 genijalnih trikova naših starih koji su aktualni i danas!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 08.05.2019.
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here