Foto: pixabay.com

Promjene u materijalnim temeljima i vrijednostima su neizbježne i zato dobro promotrite svaki oblik vezanosti u vašem životu. Ovo je vrijeme otpuštanja i oslobađanja koje se mora dogoditi. Ovo je vrijeme preobrazbe energije i prirodni životni ciklus kojeg se ne treba bojati. Ova eklipsa može postati blagoslov koji donosi mir u duši, toplinu u srcu i nadu u bolje sutra.

atma.hr – 52
Lunarna eklipsa nastaje kada Zemlja prolazi između Sunca i Mjeseca te privremeno lišava Mjesec njegove osvijetljenosti, zbog čega nam je ova pojava poznata i pod nazivom pomračeni Mjesec ili Mjesečeva pomrčina.

Do lunarne eklipse dolazi samo u vrijeme punog Mjeseca i u trenutku kada je Mjesec u blizini Mjesečevih čvorova (do max. 12⁰). To je događaj na nebu kad se Mjesec, Zemlja i Sunce nalaze na istoj ravnini. Utjecaj lunarne eklipse vrlo je jak, zbog čega se može osjetiti danima prije samog događaja.

Ova lunarna eklipsa događa se  8. studenog/novembra, u 12:01 sati kad je Sunce na 16⁰ Škorpiona, a Mjesec na 16⁰ Bika. U konjunkciji sa Suncem nalaze se Merkur, Venera i Južni Mjesečev čvor, dok Mjesečevu energiju pojačavaju Uran i Sjeverni Mjesečev čvor. Svi zajedno od Saturna primaju napeti aspekt, čineći značajnu nebesku konfiguraciju T-kvadrat.

Pomrčina Mjeseca bit će vidljiva u dijelovima sjeverne Europe, Rusije, Sjeverne Amerike, te dijelovima Južne Amerike, Azije i Australije. Ako utjecaj eklipse promatramo na kolektivnoj razini, onda događaje koji su prethodili eklipsi, kao i događaje koji će uslijediti u danima oko eklipse, trebamo shvatiti kao katalizatore za održivi razvoj čitavog našeg čovječanstva.

Vrijeme je da se svi zajedno zapitamo: „Kuda ide ovaj svijet?“, i umjesto da očajavamo nad odgovorom koji dobijemo, krenemo svatko od sebe i svojom osobnom transformacijom potaknemo promjene na kolektivnoj razini.

atma.hr – 52
Faza punog Mjeseca uvijek je neki oblik kulminacije i vrhunca u našim životima, a ovisno o tome gdje se nađe u natalnom horoskopu, ukazat će na područje najjačeg djelovanja.

Tamo gdje nam pada ova lunarna eklipsa, u tom području života bit će potrebno da nešto staro i dotrajalo otpustimo kako bi oslobodili prostor za nešto novo, koje je moglo početi već za vrijeme pomrčine Sunca – 25. listopada/oktobra.

U vrijeme lunarne eklipse posebno će biti pogođene psiha i duša

Ova eklipsa izaziva nas na duboko zaranjanje u podsvijest i svoju dušu. U ovom trenutku, duša želi biti oslobođena. Oslobođena od onog što joj više ne služi i što joj stvara bol.

Oslobađanje od starih obrazaca ponašanja, osjećaja, osoba ili imovine nikad nije ugodno. U nama stvara osjećaj emotivne boli, ali samo zato, što smo zbog straha od nepoznatog, navikli grčevito se držati za isto.

Iz tog razloga, odgovorno tvrdim – za osjećaj boli koji se u ovim danima javlja, nije kriva eklipsa,  već naša vezanost i ovisnost o svemu što smo stekli.

banner za knjige sretan novac

Promjene u materijalnim temeljima i vrijednostima su neizbježne i zato dobro promotrite svaki oblik vezanosti u vašem životu. Ovo je vrijeme otpuštanja i oslobađanja koje se mora dogoditi. Ovo je vrijeme preobrazbe energije i prirodni životni ciklus kojeg se ne treba bojati.

U životu ništa nije trajno izgubljeno i ništa nije trajno dobiveno. Dok nešto ne završi, drugo ne može niti početi.

Ako spoznamo tu istinu, oslobodimo se straha i obuzdamo svoj ego, ova eklipsa može postati blagoslov koji donosi mir u duši, toplinu u srcu i nadu u bolje sutra.

Sretno nam svima.

Sanja Vicić, energetski iscjelitelj i astrolog
www.infinitely.hr