Foto: pixabay.com

Osa eklipsi se do srpnja/jula 2023. godine nalazi na relaciji Bik-Škorpion koja govori o transformaciji vrijednosnih sistema kao i potrebi da se najveće moguće zlo do kraja ogoli. U periodu ovih eklipsi na sceni je divljanje cijena i tržišta hrane, energenata, a ugrožen je i osjećaj osobne sigurnosti pojedinca. Ono na što smo prisiljeni je da preispitamo vlastite ciljeve, vrijednosti i osvijestimo koliko nas je zaista u svemu čemu težimo! Jesu li naše želje samo naše ili tu ima i ostatka onog što nam je nametnuto, a nemamo ga se snage odreći! Jednom kad odvojimo ove dvije stvari, bit će nam daleko lakše upravljati vlastitim životom i preuzeti kormilo istog! Sada donijete odluke imaju moć opstanka u vremenu i snagu izvršenja, po cijenu svega! Drugim riječima, presjeke koje sada napravimo; napravili smo zauvijek i nema nazad! Lunarna eklipsa u Škorpionu nosi poruku svijetu da je vrijeme da se odigra na sve, da je legitimno reći „ne“ i ostaviti prostora za nove nas koji imaju jasno utvrđene limite!

atma.hr – 52
Tijekom današnjeg dana Mjesec se puni do točke potpune opozicije sa Suncem iz znaka Bika, koja se događa u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, 16.5.2022. Kao što je već poznato, solarne i lunarne eklipse idu u paru pa smo solarnu ispratili prije točno dva tjedna.

Solarne eklipse su značajnije kada se promatra mundani plan, dok se lunarne pomrčine više vezuju za osobni plan. Period između dvije eklipse, točnije ovaj koji ostaje iza nas unazad dva tjedna, predstavljao je period “gašenja svjetla”, te ne trebaju čuditi brojne nesreće, psihičke krize, ubojstva i samoubojstva kojima smo na žalost u danima iza nas svjedočili.

Eklipse predstavljaju važne pojave u astrološkim tumačenjima, one nose završetke određenih faza i ciklusa i njihovu smjenu s novim početcima. Ne treba ih se plašiti već dobro razmotriti njihovu poruku, te vidjeti kuda dalje, nakon što neka poglavlja u životu okončamo.

Osa eklipsi se do srpnja/jula 2023. godine nalazi na relaciji Bik-Škorpion koja govori o transformaciji vrijednosnih sistema kao i potrebi da se najveće moguće zlo do kraja ogoli. U periodu ovih eklipsi na sceni je divljanje cijena i tržišta hrane, energenata, a ugrožen je i osjećaj osobne sigurnosti pojedinca.

Ono na što smo prisiljeni je da preispitamo vlastite ciljeve, vrijednosti i osvijestimo koliko nas je zaista u svemu čemu težimo! Jesu li naše želje samo naše ili tu ima i ostatka onog što nam je kroz genetiku, obitelj, podneblje nametnuto, a nemamo ga se snage odreći! Jednom kad odvojimo ove dvije stvari, bit će nam daleko lakše upravljati vlastitim životom i preuzeti kormilo istog!

Eklipsa se tijekom narednog dana događa na 25. stupnju Škorpiona u blizini fiksne zvijezde Zuben-el-Akrab (škare Škorpiona) i Marsik. Prva od navedenih se vezuje za ulazak u opasnost, dok druga ukazuje na potrebu da se u određenim segmentima dogodi promjena smjera i preuzme odgovornost za daljnja događanja. Sada donijete odluke imaju moć opstanka u vremenu i snagu izvršenja, po cijenu svega! Drugim riječima, presjeke koje sada napravimo; napravili smo zauvijek i nema nazad!

atma.hr – 52
Ova lunarna eklipsa će najveće efekte imati na rođene u trećoj dekadi Bika, Škorpiona, Lava i Vodenjaka kao i na one koji u ovim dekadama imaju osobne planete. Svaki planet koji je dotaknut eklipsom i polje kojim ona u natalu vlada i gdje se fizički nalazi, u fokusu je narednih šest mjeseci, jer toliko traju efekti eklipse.

Tu imamo transformacije svih vrsta, a kako je riječ baš o znaku Škorpiona, iz dubina ćemo izvući sve dugo sakrivano i to morati posložiti. Presjeci su trajni, transformacije zadivljujuće i važne za daljnji životni tok! Sa znakom Škorpiona je sve ili ništa! Bez sredine i mlakih energija!

Na mundanom planu, eklipsa na posljednjim stupnjevima Škorpiona donosi dramu masa, stradanja, tektonske poremećaje koji su naglašeni tamo gdje je naglašen znak Škorpiona, u tim državama i područjima. Spremnost na kompromis postaje sve manja a isključivost raste.

Što se ovdašnjih prilika tiče, znak Škorpiona se vezuje i za Kosovo i Metohiju pa treba očekivati veći pritisak na strane u konfliktu kako bi se kakvo finalno rješenje pronašlo. Kako je eklipsa u kvadratu sa Saturnom iz Vodenjaka, to neće biti nimalo lako! Druge države koje se vezuju za ovaj znak su Španjolska (Katalonija), dio Italije (Padova, Venecija), Maroko, Tunis, Alžir, dio Meksika… Na ovim područjima je fokus problema, a dogovori teško bivaju postignuti. Moguće su i jače nepogode i klimatski problemi.

ASTRO NATALNA KARTA BANNER

Mjesec je već u znaku Škorpiona i on uoči same eklipse gradi opoziciju s Uranom iz Bika što donosi masovnu histeriju, živčanu napetost, stradanja masa. Mogući su problemi u avio i željezničkom prometu.

Eklipsa se događa u trećoj dekadi Škorpiona u kvadratu ka Saturnu iz Vodenjaka što donosi potrebu da se neke stare drame okončaju i okrene novi list, ali to ne ide nimalo lako, već uz velike napore i odricanja. Osjećaj da ponestaje snage obilježava ove dane. No, ono što raduje je aspekt sekstila Mjeseca u Škorpionu s Plutonom iz Jarca pa nakon svih preživljenih drama uspješno transformiramo sebe i izlazimo kao pobjednici. Nismo odustali i nagrada za takve ne izostaje!

U trenutku eklipse imamo i retrogradni Merkur, koji se nalazi na 3. stupnju Blizanaca. To nam govori da je vrijeme da se vratimo korak unazad, da razmotrimo neke planove i ideje od kojih se ranije odustalo. Možda je sada taj trenutak! Ne znamo ako ne probamo! Ovo nije trenutak za značajna financijska ulaganja i projekte koji se pojavljuju. Isti se mogu okarakterizirati kao šarena laža i dobar marketing, bez suštine.

atma.hr – 52
Na zdravstvenom planu, lunarna eklipsa u Škorpionu uzrokuje nemir, nesanicu, probleme s urogenitalnim traktom. Opasnost od prometnih nezgoda uslijed nepažnje je naglašena, naročito u blizini tunela, dolinama rijeka i slično. Opasnost od napada i pljački raste pa izbjegavajte mračna, napuštena mjesta, haustore i obale rijeka u večernjim satima, narednih nekoliko dana.

U ljubavi nam ova eklipsa nosi okretanje novog lista, jedno veliko može ili ne može?! Bez zadrške! Venera se nalazi u konjunkciji s Hironom iz Ovna pa je moment da iscijelimo neke rane direktno, ma koliko u startu boljelo! Mars u Ribama je u recepciji s Venerom pa ovdje postoji spremnost obje strane da se konačno stvari nazovu pravim imenima.

Mnogi će izgubiti živce u natezanjima i presjeći odnose koji dugo ne funkcioniraju. Drugi će pak postaviti ključna pitanja koja dugo prešućuju… Bilo kako bilo, slede dani raspleta!

A kako to djeluje na svaki znak ponaosob?

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

OVAN – Vrijeme transformacije sistema vrijednosti, mogućnost rješavanja stambenog pitanja i mjesta boravka. Seksualna energija jača!

BIK – Kucnuo je čas da okončate neka partnerstva i okrenete novi list u odnosima!

BLIZANCI – Morate povesti računa o poslu, financijama i zdravlju.

RAK – Ljubavna situacija se mijenja u vašu korist, mijenjate se i vi u odnosu s drugima! Lijepe vijesti konačno stižu!

LAV – Nešto što vas dugo muči, a tiče se obitelji i doma dolazi na dnevni red. Problemi s ukućanima.

DJEVICA – Rješavate neke papirološke zavrzlame, vaši planovi se konačno realiziraju!

VAGA – Promjene načina razmišljanja i pristupa poslu su tu!

atma.hr – 52
ŠKORPION – Vreme je za ljubavne preokrete i rješavanje statusa nekih odnosa koji su dugo ni na nebu, ni na zemlji!

STRIJELAC – Dobar trenutak da se povučete i razmislite o mnogim stvarima na drugačiji način. Umor i nesanica.

JARAC – Promjene planova i nova prilika za neke ranije otpočete odnose!

VODENJAK – Promjene u poslu i odnosu prema autoritetima.

RIBE – Mijenjate svoju životnu filozofiju i prestajete s praksom da se kod vas “sve može”! Sudbina vam sprema iznenađenja u ljubavi i to baš onako kako ste mislili da “nema šanse”!

Lunarna eklipsa u Škorpionu nosi poruku svijetu da je vrijeme da se odigra na sve, da je legitimno reći NE i ostaviti prostora za nove nas koji imaju jasno utvrđene limite!

Sa srećom!

Jovana Milekić/astroportal.in