Magnezijev klorid – Magnezij kojeg naše stanice najbolje apsorbiraju

1863

BeNatur MagnesiumChlorid

Be Natur magnezij klorid je prezasićena ionizirana otopina magnezij klorida farmaceutske je čistoće i kao takav je jedini u EU deklariran kao dodatak prehrani. To je magnezij kojeg naše stanice najbolje apsorbiraju. Lako se dozira, u jednom sprejanju se nalazi oko 7 mg magnezija. Pogodan je za korištenje kod djece transdermalnim načinom. Ne mora se razrjeđivati kada se nanosi na kožu. Kada ga hoćete piti, dodate 5-6 sprejanja u sok ili juhu. Pomaže probavi, pojačava apsorpciju vitamina i minerala, podiže imunitet.

Više:

atma.hr – 45

Apsorpcija kreće od 40% kod oralnog korištenja do 100% kod transdermalnog korištenja što mu daje veliku prednost nad ostalim proizvodima magnezija koji su u najčešćem obliku magnezij oksidi čija je maksimalna apsorpcija do 4% (ovaj način je jako pogodan za osobe koje imaju probavne smetnje pa im ne odgovara šumeći oblik u tabletama).

Lako se dozira, a u jednom spreju se nalazi oko 7mg magnezija. Pogodan je za korištenja kod djece pošto djeca u razvoju imaju povećanu potrebu za magnezijem, a ne vole piti tablete, transdermalni način primjene je idealan za djecu i brzo ga zavole.

Ne mora se razrjeđivati kada se nanosi na kožu. Kada ga hoćete piti onda dodate 5-6 sprejanja u sok, juhu ili ostala jela tijekom raznih obroka.

Be Natur Magnezijev klorid pomaže probavi

Što se tiče utjecaja Be Natur magnezijevog klorida na zdravlje, koristi su zadivljujuće. Mnogi istraživači podržavaju stav da je magnezijev klorid najbolji oblik prehrambenog dodatka, djelomično i zato što klorid ima ključnu ulogu u proizvodnji kloridne kiseline (HCl) u želucu.

Neki ljudi jednostavno ne proizvode dovoljno kloridne kiseline, što može rezultirati brojnim zdravstvenim problemima koji se odnose na metabolizam i apsorpciju hranjivih tvari.

Taj manjak može biti zbog raznih poremećaja koji utječu na želudac, ili jednostavno zbog individualnih razlika ili drugih nepoznatih razloga. S vremenom, kako starimo, proizvodnja kloridne kiseline u želucu se smanjuje, često dramatično i skoro uvijek bude nedijagnosticirana.

Korištenje magnezijevog klorida kao magnezijevog dodatka prehrani ima dodanu vrijednost u tome što pomaže smanjiti potencijalne probleme koji mogu nastati konstantno opadajućim lučenjem želučane kiseline.

U te probleme možemo uključiti:

  • oslabljenu apsorpciju vitamina i minerala
  • nepravilnu – nepotpunu probavu
  • povećanu podložnost na neželjene bakterije, viruse i gljivice koji prolaze kroz crijeva

Navedene prednosti ovog proizvoda proizlaze iz povećanog sadržaja klorida koji se nalazi u Be Natur magnezijevom kloridu, dovoljno da poveća proizvodnju želučane kiseline i time povećava apsorpciju i samog magnezija i poboljšava ukupnu učinkovitost probave. Tako se stvara povoljno okruženje za asimilaciju kritičnih mikronutrijenata važnih za zdravlje, osobito kako starimo.

Proizvođač Be Natur magnezija je firma Bilijun Partner d.o.o. osnovana 1998. godine sa sjedištem u Zagrebu. Trenutno smo prisutni u preko 400 ljekarni u Hrvatskoj čiji se broj na tjednoj razini stalno povećava.

Naš magnezij se uspješno prodaje i u velikom broju trgovina zdrave prehrane te u Sloveniji, a početkom mjeseca počela je prodaja i na Njemačkom tržištu u četiri ljekarne i tri fitness studija.

Trenutno se Be Natur uspješno prodaje na tržištu Njemačke, Slovenije, Srbije, a u pripremi je registracija proizvoda za BiH i Makedoniju.

Svjedočanstvo Željka Mavrovića

Tko sve koristi ovaj proizvod?

Antonio Plazibat K1 Ivan Ljubičić Lino Červar Marino Marić Nikola Jurčević

Magnezijev klorid

mini mgBe Natur magnezij klorid je prezasićena ionizirana otopina magnezij klorida farmaceutske je čistoće i kao takav je jedini u EU deklariran kao dodatak prehrani. To je magnezij kojeg naše stanice najbolje apsorbiraju. Lako se dozira, u jednom sprejanju se nalazi oko 7 mg magnezija. Pogodan je za korištenje kod djece transdermalnim načinom. Ne mora se razrjeđivati kada se nanosi na kožu. Kada ga hoćete piti, dodate 5-6 sprejanja u sok ili juhu. Pomaže probavi, pojačava apsorpciju vitamina i minerala, podiže imunitet.

Količina: 100 ml

Cijena: 129 kn