atma.hr – 47

Magnezit je zbog svoje bijele zemljine boje simbol duhovne čistoće, nevinosti i slobode.

Nosi ime po grčkom nalazištu Magnesia. Po staroj tradiciji čuvao je od intriga, lažnih prijatelja i ljubavi. Magnezit donosi duboki mir meditaciji i opuštanju. Kada se stavi na treće oko, ovaj kamen pojačava vizualizaciju.

Otvara srčanu čakru i stimulira iskrenu ljubav, uključujući i ljubav prema sebi, koja je neophodna da bi ste mogli primiti ljubav od drugih ljudi.

Magnezit može biti vrlo koristan u primjeni bezuvjetne ljubavi u situacijama gdje su veze s drugima teške, zbog njihovog ponašanja ili ovisnosti.

Pomaže vam da se osjećate fokusirano, čekajući mirno i dozvoljavajući drugima da u potpunosti budu ono sto zaista jesu, ne tražeći od njih da se mijenjaju, niti dozvoljavati sebi da njihove poteškoće na bilo koji način utječu na vas.

Psihološki, magnezit izvlači na površinu sve oblike samoobmane. Pomaže da prepoznate nesvjesne misli i osjećaje i da istražite njihove razloge, noseći vas nazad u prošlost, ako je potrebno.

Daje pozitivan stav prema životu. Pomaže egoističnim ljudima da se povuku u pozadinu i da nauče pažljivo slušati druge. Djeluje umirujuće na emocije, potiče toleranciju na emotivni stres. Podržava ljude koji su nervozni i plašljivi i pomaže im da nadiđu razdražljivost i netoleranciju.

Jača našu volju, samopouzdanje i odbacuje sve što ugrožava naše zdravlje i opterećuje organizam. Uči nas da volimo u najmanju ruku sami sebe, jer ako ne volimo sebe onda ne možemo tu ljubav davati drugima.

Razvija u nama univerzalnu ljubav prema svemu što nas okružuje. Najdjelotvorniji je za otklanjanje blokada kad ga položimo na rubove dlanova (u svaki dlan po jedan kamen) ali njegovo djelovanje možemo osjetit i u ostalim čakrama.

Magnezit je idealan kristal za izbacivanje otrova i štetnih elemenata iz tijela. Njegova bijela boja regulira bioenergetsku energiju i tako istovremeno iz tijela izbacuje otrove, nečistoću i iscjeljuje organizam. Koristimo ga tako da ga položimo na bolesno mjesto.

Magnezit se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom, najbolje sa gorskim kristalom. Puni jedan sat na direktnom suncu ili za vrijeme punog mjeseca zajedno s gorskim kristalom.

Magnezit ogrlica

Umiruje emocije, otvara srčanu čakru, stimulira iskrenu ljubav i donosi duboki mir.

Veličina: 3-4 cm

Cijena: 129 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here