Foto: pixabay.com

Od 28. siječnja/januara do 21. veljače/februara tranzitna Venera boravi u znaku Riba i aktivira pravu malu bajku! Poželjet ćemo se zaljubiti preko ušiju i oživjeti snove. Zanos i ustreptalost će nam biti važniji od fizičkog poimanja ljubavi i strasti. Venera će u Ribama biti pod dispozicijom Jupitera iz Ovna koji će učiniti da se prema svojim snovima i pokrenemo, umjesto da ih zamišljamo, ali i Neptuna koji će nam raspaliti maštu i zanos uz neizostavne ružičaste naočale. Ovo je period u kojem želje mogu postati svakodnevica ako dovoljno snažno poželimo i aktivno na njima radimo.

atma.hr – 52
U ovom tekstu ćemo proći periode za ljubav u 2023. godini, prema položaju planeta Venere koja je i vladarica ljubavi, zadovoljstava, uživanja svih vrsta, ali i materijalnih dobitaka.

Kako volimo i na koji način ljubav prihvaćamo i iskazujemo reći će nam položaj Venere u natalnom horoskopu, njen dispozitor, položaj u polju i aspekti. Kakav je period za ljubav na globalu, kakvi nam partneri ulaze u život i što možemo očekivati ispričat će položaj tranzitne Venere, njen dispozitor i aspekti. Pa, počnimo…

Ulazak u 2023. obilježava Venerin položaj u znaku Vodenjaka, koja u ovom znaku boravi od 3. do 27. siječnja/januara. Venera u Vodenjaku ne trpi moranja i ništa ne čini onako kako se od nje očekuje. Ona slijedi slobodu u ljubavi i obožava iznenađenja!

Tijekom Venerinog boravka u Vodenjaku nam u život ulaze partneri koji nam u nekim drugim okolnostima ne bi ni u ludilu pali na pamet. Ovo je period za ljubav s prijateljem, razvedenom damom ili gospodinom, osobom koja je u suprotnosti sa svim do sada viđenim u našem životu!

Tijekom Venerinog boravka u Vodenjaku bit će i prekida uslijed kvadrata s Uranom iz Bika, ali i povrataka na neke stare priče uslijed konjunkcije sa Saturnom. Spremimo se za preokrete sudbine u ljubavi i imajmo povjerenja u ono što univerzum sprema, koliko god nerazumljivo djelovalo.

Od 28. siječnja/januara do 21. veljače/februara tranzitna Venera boravi u znaku Riba i aktivira pravu malu bajku! Poželjet ćemo se zaljubiti preko ušiju i oživjeti snove. Zanos i ustreptalost će nam biti važniji od fizičkog poimanja ljubavi i strasti.

Venera će u Ribama biti pod dispozicijom Jupitera iz Ovna koji će učiniti da se prema svojim snovima i pokrenemo, umjesto da ih zamišljamo, ali i Neptuna koji će nam raspaliti maštu i zanos uz neizostavne ružičaste naočale. Ovo je period u kojem želje mogu postati svakodnevica ako dovoljno snažno poželimo i aktivno na njima radimo!

atma.hr – 52
Od 21. veljače/februara do 17. ožujka/marta slijedi furiozna Venera u Ovnu koja će se tu naći u društvu Jupitera pa će perje letjeti na sve strane! Sekstil koji će graditi s Marsom iz Blizanaca će davati priliku za brze susrete na kraćem putu, na ulici, kontakte preko braće, sestara i slično.

Ovo je period ljubavnog osviještenja i buđenja iz letargije! Što budemo željeli – reći ćemo i birati one koji savršeno govore jezik iskrenosti. Ovo je moment za ljubav prema mlađim partnerima, uniformiranim osobama, sportašima, ali i svima onima koji nose mladalački duh i potrebu osvajanjem!

Od 17. ožujka/marta do 12. travnja/aprila ćemo se primiriti i uljuljkati jer slijedi hedonizam na kub! Venera ulazi u znak Bika i pokazat će nam da je zagrljaj najudobnije mjesto za boravak! Pokrenut će nas ka osobama s kojima ćemo biti materijalno i emotivno zbrinuti i imati zajedničke planove za budućnost. Ovu Veneru će podržati tranzitni Saturn iz Riba te će odnosi formirani u ovom periodu biti stabilni u vremenu koje dolazi.

Od 12. travnja/aprila do 8. svibnja/maja razdragani veseljak, Venera u Blizancima ima svojih pet minuta, da nas uvjeri da djeca najiskrenije vole i da uopće ne moramo odrasti, da je sasvim na mjestu imati više opcija (simpatija) i da je s partnerom najljepše u šetnji, vožnji, putu… svuda gdje nas ne drži mjesto i gdje smo mentalno i fizički aktivni!

banner za knjige sretan novac

Sekstil s Jupiterom u Ovnu će ubrzati ritam, a kvadrat ka Saturnu u Ribama otežati odnose sa starijima od sebe i osobama koje su fizički udaljene od nas.

Od 8. svibnja/maja do 6. lipnja/juna romantičarka i ljubiteljica doma i obitelji, Venera u Raku ima namjeru da se ušuška u dvorištu svoje ljubavi, pripremi mu omiljenu hranu i planira obitelj. Ovo je period u kojem će je podržati Jupiter iz Bika i Saturn iz Riba, sekstilom i trigonom, te je ovo izuzetno povoljan dio godine za one koji bi sklopili brak ili žele započeti zajednički život s partnerom. Povoljni su momenti i za proširenja obitelji pa tko tako što želi – pravac crkva, općina i odabir datuma!

A sada… KRALJICA! Venera u Lavu i njena petomjesečna vladavina! Od 6. lipnja/juna do 10. listopada/oktobra Venera boravi u ovom znaku i donosi nam seriju zgoda i nezgoda. Pogađate… Retrogradna je u jednom periodu, i to od 24. srpnja/jula do 4. rujna/septembra.

Kada je Venera u nekoj od faza retrogradnosti ona donosi karmički nedovršene priče, partnere s kojima nas spajaju dugove iz prethodnih života i sve one koji su s nama nešto otpočeli pa zastali…

atma.hr – 52
Venera u Lavu zahtjeva glamur, sjaj, ljubavnika ili ljubavnicu sjajnu poput trofeja! Ovo je period kada ćemo poželjeti da svi vide što i koga imamo! Ovo su momenti za otvoreno pokazivanje ljubavi i naklonosti, jer nitko to glasnije ne čini od Venere u Lavu!

Susretat ćemo one koji su povezani s javnošću, ili su na drugi način viđeni u svojim sredinama. Jupiter u Biku će kvadrirati ovu Veneru i davati pretjerivanja svih vrsta pa ćemo trošiti na one koje volimo, ali i na ono što volimo van svake mjere!

Od 24. srpnja/jula do 4. rujna/septembra izbjegnimo nove priče… Neće biti ni upola sjajne kakvim se čine na startu! Da ne bude da vam jedna Venera u Lavu (autorica teksta) nije dala upozorenje, bazirano na osobnom iskustvu! Mirit ćemo se sa starim znalcima i okretati nov list… Očigledno dugovi nisu poravnati pa ćemo uz vatromet ‘Jovo- na – (staro) – novo’!

A kada nas umori toliko buke i drame, stiže Venera u Djevici! Od 10. listopada/oktobra do 9. studenog/novembra njen hod daje smirivanje tenzija i klasično “milo za drago”! Bez ljubavne veresije molim! Zahvaljujem! Koliko su dali, toliko uzvraćamo, u gram! Voljet ćemo konkretne i one koji su posvećeni poslu i uredni. Upoznavat ćemo ih na poslu, preko poslovnih kontakata i slično.

zamolite svoje andele

Od 9. studenog/novembra do 5. prosinca/decembra Venera u Vagi donosi sklad i potrebu da se povežemo s onima koji nam priliče, s kojima dijelimo ljubav ka estetici i formi. Ovo je period u kojem će biti sklopljeno dosta brakova, ali i period u kojem netko zauzet može ukrasti naše srce!

Godinu završavamo strastvenom flamenko igračicom, Venerom u Škorpionu! Ona od 5. prosinca/decembra do početka 2024.  godine pleše svoj vatreni ples, satkan od jakih strasti, čežnje, ljubomore… Trigon ka Saturnu u Ribama obećava harmonizaciju, a opozicija s Jupiterom u Biku upozorava na moguće prekomjerne troškove. Ovo je vrijeme za partnere s dozom mistike.

I tako… Dođosmo do kraja ovog našeg putovanja kroz ljubav u 2023. godini. Upamtimo, nema lošeg vremena za pravu emociju, ima samo različitih izazova primjerenih našem biću i stanju svijesti.

Sretno i voljeno!

Jovana Milekić/astroportal.in