Manuka med (UMF10+, Novi Zeland) – Najljekovitiji med na svijetu

1362

maanukamed umf10 250g

Manuka med vrsta je meda s najjačim protuupalnim i antibakterijskim djelovanjem. Upotrebljava se u liječenju bakterijskih infekcija, uključujući i rezistentne bakterije, kožnih čireva i opeklina trećeg stupnja. Izvrstan za tretiranje tegoba dišnih puteva.

atma.hr – 47

Više:

Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo i raste nekultivirano na širim područjima Novog Zelanda.  Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lijek.

Istraživanje provedeno na 17.000 ljudi pokazalo je djelotvornost u liječenju kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa.  Izvrstan je za podizanje i poticanje imuniteta.

Ovaj mono-cvjetni med, koji proizvode pčele skupljajući nektar s grmova manuka biljke, sadržava mnoge blagotvorne kemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protumikrobne spojeve, vitamin C, A i beta –karoten, kao i sve vitamine B-skupine.

Manuka med je pravi lijek za mnoge zdravstvene probleme modernog čovjeka!

Pomaže kod atopijskog i ostalih vrsta dermatitisa, psorijaze, upale grla, uha, sinusa, prehlade, rana i ulkusa na koži, opeklina, bolova i upalnih procesa u želucu, refluksa, afta u ustima, probavnih i drugih gastrointestinalnih poremećaja; kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa, sinusitisa, anemije.

Manuka med pomaže pri liječenju raznih vrsta bakterija otpornih na antibiotike koje obično inficiraju rane, uključujući i MRSU, ”superbakteriju”. Također, manuka med čini MRSU osjetljivijom na neke antibiotike, poput  Oxacilina. Za razliku od antibiotika, UMF Manuka med ne stvara otporne bakterije. Te tzv. Superbakterije razviju se nakon što su u par navrata bile izložene djelovanju uobičajenih antibiotika.

Kod oralne uporabe uzima se čajna žlica UMF Manuka meda 3 puta dnevno, a ako je upala akutna uzima se po jedna žlica svaki sat.

Što je UMF?

UMF je kratica za Unique Manuka Factor. UMF je zaštićeni znak kvalitete i terapijskog djelovanja UMF Honey Association-a i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najviše i najstrože kriterije kvalitete i izvrsnosti, te se njihov med podvrgava znanstvenim istraživanjima i mjerenjima.

Samo UMF oznaka na Manuka medu jamči njegovu izvrsnost, ljekovitost i kvalitetu.

Zašto baš UMF Manuka med i što je zapravo UMF oznaka?

Obzirom da se u zadnje vrijeme na tržištu pojavilo raznih oznaka za Manuka med, poput ACTIVE, MGO itd, bitno je znati u čemu je razlika.

Naime, UMF Manuka med razlikuje se od ostalog Manuka meda jer sadrži ne-vodikov peroksid i upravo ga ne-vodikov peroksid čini ljekovitim i jamči izuzetno visoko antibakterijsko djelovanje.

Uzmimo za primjer Manuka med koji nosi oznaku ACTIVE 16. To znači da taj med sadrži vodikov peroksid, ali taj spoj u sebi imaju i sve ostale vrste meda (cvjetni, livada, bagrem itd).

Jedino UMF Manuka med jamči razinu ne-vodikovog peroksida koja je znanstveno testirana i dokazana te je izmjerena njegova jačina. Stoga dobro pazite da Manuka med koji kupujete nosi oznaku UMF!!!

UMF faktor dobiva se raličitim testnim metodama, a istraživanja i mjerenja obavljaju neovisni znanstveni laboratoriji koji za to imaju međunarodne dozvole i priznanja.

Manuka med se podvrgava analizama i testiranjima te se utvrđuje postoji li  specifično ne- vodikov peroksid antibakterijsko djelovanje. Ako ga ima, označava se sa oznakom  UMF i potom se označava jačina djelovanja. UMF manuka med ima antibakterijsko djelovanje jednako koncentrirano kao i fenol koji je poznati antiseptik.

Što je viši UMF, veća je ljekovitost manuka meda. Dosad najveći izmjereni UMF bio je 22+

Manuka med UMF10+

mimManuka med vrsta je meda s najjačim protuupalnim i antibakterijskim djelovanjem. Liječi bakterijske infekcije, uključujući i rezistentne bakterije, kožne čireve i opekline trećeg stupnja, dišne puteve, anemiju. Izvrstan je za podizanje imuniteta.

UMF je zaštićeni znak kvalitete i terapijskog djelovanja i mogu ga koristiti samo oni proizvođači koji zadovoljavaju najstrože kriterije kvalitete, te se njihov med podvrgava znanstvenim istraživanjima i mjerenjima.

Pakiranje: 250g / Novi Zeland

Cijena: 270 kn