U studiji su sudjelovali adolescenti u ranim 20-ima, a abnormalnosti u mozgu kako i slabiji rezultati u pamćenju utvrđeni su putem magnetne rezonancije i to dvije godine nakon što su prestali konzumirati marihuanu. Tinejdžeri koji puše marihuanu imaju loše pamćenje i samim time loš uspjeh u školi i fakultetu, poručili su znanstvenici. Oni su uvjereni da abnormalnosti u dijelovima mozga traju i do nekoliko godina nakon što korisnici prestanu konzumirati kanabis.

Znanstvenici su iznijeli dokaze prema kojima je ova navika odgovorna za psihičke probleme kod mladih, što je predispozicija za šizofreniju. Područja mozga zadužena za pamćenje počela su se smanjivati i urušavati te su znanstvenici poručili da su ta oštećenja odgovorna za lošije akademske uspjehe, kao i smetnje u svakodnevnom životu, prenosi Daily Mail.

U marihuani najviše uživaju adolescenti, a velik broj ispitanika potvrdio je da i dalje uživa u njoj. Američki istraživači s Northwestern University su svoje nalaze objavili u znanstvenom časopisu Schizophrenia Bulletin.

Adolescenti koji su pušili marihuanu imali su slabije rezultate u testovima pamćenja, a zabilježene su i abnormalne promjene u području mozga zaduženom za pamćenje i obradu podataka.

U studiji su sudjelovali adolescenti u ranim 20-ima, a abnormalnosti u mozgu, kao i slabiji rezultati u pamćenju, utvrđeni su putem magnetne rezonancije i to dvije godine nakon što su prestali konzumirati marihuanu.

Izvori:

http://www.dnevno.hr/zdravlje/109112-razlog-losih-ocjena-u-skoli-marihuana-smanjuje-dijelove-mozga-odgovornih-za-pamcenje.html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2524536/Teenagers-smoke-cannabis-poor-memory-abnormal-brain-structures.html

http://www.northwestern.edu/newscenter/stories/2013/12/marijuana-users-have-abnormal-brain-structure–poor-memory.html

http://www.cbsnews.com/news/marijuana-linked-to-brain-memory-schizophrenia-teens/

http://healthland.time.com/2013/12/16/pot-smokers-and-schizophrenic-patients-may-share-similar-brain-changes/

http://www.nbcnews.com/health/teen-pot-use-could-hurt-brain-memory-new-research-suggests-2D11741988

http://www.redorbit.com/news/health/1113028919/marijuana-effects-on-the-brain-similar-to-schizophrenia-121613/

Prethodna objavaKada ljudi postanu životinje…
Slijedeća objavaSto razloga za prehranu bogatu vlaknima
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here