Foto: pixabay.com

Možda će vas nazvati kada mu zatrebate. Možda će izjaviti ljubav kad shvati da gubite interes. Možda će vas nazvati svojim prvim izborom, iako to nikada nećete biti. Možda jednom i hoće, ali neće biti iz ljubavi, poštovanja, iz strasti… To je iz nemoći. Koristi. Kalkulacije. Ako vam netko ne daje ljubav, pažnju, vrijeme i sebe, nikad vam ih ni neće dati. Sklopit će s vama “sporazum” o nekom odnosu i vi ćete uzaludno čekati da postane bolje. Iskreno? Nikad neće biti bolje.

atma.hr – 78
Mars i Venera su još nekoliko dana zajedno u Lavu. Kad prijeđu u Djevicu, to više nije to. I što je poruka ove priče?

Ako vas netko nije nazvao – ni neće. Ako se netko nije odlučio za vas – ni neće. Ako vam netko nije odgovorio na poruku – ni neće. Ako netko nije odlučio ostaviti svoju partnericu koju “ne voli”, radi vas – ni neće.

Ako nekome niste prioritet – nećete mu ni biti. Ako u svom ludilu, strasti i ljubavi koju ova energija šalje, netko nije odlučio što će s vama, vjerujte ni da neće.

Možda i hoće. Možda će vas nazvati kada mu zatrebate. Možda će izjaviti ljubav kad shvati da gubite interes.

Možda će vam obećati razvod kad vidi da želite prekid. Možda će vam kupiti cvijeće kad vidi da vam je pažnja odlutala.

Možda će vas nazvati svojim prvim izborom, iako to nikada nećete biti.

atma.hr – 52
I ne, nije to iz ljubavi. Iz poštovanja. Nije iz strasti. To je iz nemoći. Koristi. Kalkulacije. Ako vam netko ne daje ljubav, pažnju, vrijeme i sebe, nikad vam ih ni neće dati.

Sklopit će sa vama “sporazum” o nekom odnosu i vi ćete uzaludno čekati da postane bolje. Iskreno? Nikad neće biti bolje.

Odnosi koji su disfunkcionalni u startu, samo se mogu vremenom pogoršati. Ako ljubavi nema na početku, zašto mislite da će je biti za 5 godina? Čemu služi to zavaravanje osim vašem egu?

Jer srce znamo da vam je slomljeno. I to više puta. Zašto se ne oslobodite toga da nekome budete samo usputna stanica? Sex. Dobar provod. Plaćena večera ili piće. Kasica prasica. Lakši život u dvoje.

I zašto se ljutite na sve koji vam govore da je tako. Toliko puta, za loše odnose, čujem: “Ali mi smo još uvijek skupa iako su svi mislili da nećemo opstati”.

banner za knjigewim hof

Mislite li vi zaista da je veza stvar opstanka? Trpljenja?

Je li to što ste ostali u tom odnosu, unatoč lošim prognozama,  zaista ono što vas čini sretnima?

Je li vam srce na miru? Na mjestu? Ispunjeno?

Jer, znate, nije bitno trajanje odnosa niti ono u “inat drugima”, već ono u vama. Jeste li cjeloviti?

Sanja Paraminski

Prethodna objavaSudbinski predodređena ljubav je nezaustavljiva sila
Slijedeća objavaZašto ima toliko puno nesretnih ljudi? 7 najčešćih razloga nezadovoljstva i kako ih eliminirati
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.