Foto: pixabay.com

Imamo pravo na loše dane. Imamo pravo odgovoriti na svaku uvredu, povredu i osjećaj boli. Imamo pravo podvući crte. Granice. Zidove. Ako treba i svemire, samo da nas više ne prelaze i gaze. Dok ustajemo od stola gdje se više ne servira poštovanje, ljubav, tolerancija. Imamo slobodu ne pravdanja. Nikome i nikada. I nismo dužni nikome djelovati smisleno. Nismo dužni nikome objašnjavati svoj smisao.

atma.hr – 78
Mars je do Urana kvadriran Jupiterom i Saturnom. Šokantni su prizori nas samih koje srećemo. Dok šećemo po našim strahovima, ludilima, raspoloženjima. Dok u tragovima skupljamo sebe pokušavajući biti što tiši.

Da ne uznemirimo. Da ne zasmetamo. Da izbjegnemo čudne poglede i upite “zašto?”. Guramo se pod tepihe. Trpimo slomove. Anksioznosti. Glasove koji nam naviru i ne daju mira.

Zatvaramo se u vlastite prozore i nadamo se da će ljudi gledati kroz nas. Pokušavamo zadržati takt.

Roditi strpljenje. Progutati smirenje. Zatvaramo sobe. Zidove. Vrata. Tresemo se u samoći.

Dočekujemo jutra. Hodamo po plafonu da ne probudimo druge. Da ne zapnemo o nečije riječi. Postupke. Ili tišinu.

Gutamo boli. Uvrede. Lance sreće. Tuđa pravila. Naredbe. Osjećaje. Jer ako progutamo sve to, više nas ništa neće moći progutati, zar ne? I odjednom shvaćamo da smo odavno ranjeni na istom mjestu.

atma.hr – 39

Dižemo se. Puštamo vrata, zidove, glasove, jeku. Suprotstavljamo se. Odgovaramo na prozivke. Galamu. Udarce. Patnju. Odjednom vrištimo. Svađamo se. Držimo do svojih granica.

I odjednom nas više nije briga tko će nas čuti, vidjeti. Koga ćemo probuditi. Koga ćemo ostaviti u čudu. I više nema nikoga kome smo dužni odgovarati na “zašto?”.

Jer shvaćamo da imamo pravo na loše dane. Loša raspoloženja. Strahove. Anksioznosti. Vlastite borbe.

Shvaćamo da imamo pravo vrištati. I očekivati da nas netko čuje.

Imamo pravo odgovoriti na svaku uvredu, povredu i osjećaj boli. Imamo pravo podvući crte. Granice. Zidove. Ako treba i svemire, samo da nas više ne prelaze i gaze.

Imamo pravo plakati. Ležati. Tugovati. Šetati kako želimo. Biti kakvi jesmo. Imamo pravo ustati i otići. Odustati od nečega ili nekoga. Imamo pravo reći da nešto nećemo i ne želimo.

Imamo pravo živjeti za ono za što smo rođeni. Za sebe.

atma.hr – 75I u svakom tom trenutku bola, raspadanja, sastavljanja, vrištanja, grebanja o pod, o zidove, o sebe. U svakom trenutku dok izgovaramo “ne”i “ne želim”.

Dok ustajemo od stola gdje se više ne servira poštovanje. Ljubav. Tolerancija.

Imamo slobodu ne pravdanja. Nikome. I nikada. I da, nismo dužni nikome  djelovati smisleno. Nismo dužni nikome objašnjavati svoj smisao. Zapamtite to.

Sanja Paraminski

48 UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Gabrielle Bernstein: UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Kako se osjećati sigurno i vjerovati životu bez obzira na sve

Osobne priče i univerzalne lekcije Gabrielle Bernstein nude okvir za uklanjanje prepreka onomu čemu svi težimo: sreći, sigurnosti i jasnomu pravcu. Te lekcije mogu nam pomoći da se suzdržimo od svoje potrebe za kontrolom, da se opustimo kako bismo mogli doživjeti osjećaj sigurnosti i slobode. Ona sama nastoji preobraziti strah u vjeru kroz prihvaćanje, predavanje i posvećenost svom duhovnom putu koji se trajno razvija.

Poziva nas da se popnemo na val svoje energije i istinske moći i pronađemo snagu u trenucima potištenosti, sinkronicitet i podršku kad smo izgubljeni, sigurnost u nesigurnim okolnostima i radost u boli te u knjizi donosi meditacije, vježbe i sve ono što i njoj pomaže na duhovnom putu.

Prethodna objavaČuveni ruski astrolog Tamara Globa tvrdi: Za ova tri znaka 2021. će biti godina neviđene sreće!
Slijedeća objava5 riječi koje čine da se čuda počinju događati u vašem životu!
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.

1 KOMENTAR

 1. Ma, ovo nije dobar tekst..
  Ovo je pre-mega-iber-top-najjači tekst ikad!!
  …kao da si opisala faze kroz koje sam prolazio zadnjih godinu-dve..
  Da,Dosta je bilo vrištanja u tišini..!!

  Hvala ti, S.

  B.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here