Image by vecstock on Freepik

Ovnovima, Škorpionima, Ribama i Djevicama bi moglo biti najteže, kao i onima koji Mars opozicija Neptun imaju u natalnim ili solarnim postavkama, jer sigurno neće imati jasan uvid u njima bitne situacije i kao takvi bit će skloni (samo)destruktivnim akcijama.

atma.hr – 52
Mjesec je uplovio u znak svoga pada, u znak Škorpiona u kojem se susreće sa svojim demonima i tzv. crnim noćima duše. Jer na 3*Škorpiona nalazi se tzv. Crna rupa, mjesto na kojem Duša prelazi u drugi svijet, drugu dimenziju što je i logično jer na 3* Škorpiona nalazi se i mjesto egzaltacije boga podzemnog svijeta, moćnog Plutona.

Kada Mjesec plovi brzacima škorpionskih voda dodatno produbljuje, na kolektivno nesvjesnom, emotivnost, napetost, tugu, ljubomoru i neudobne osjećaje generalno. Jake strasti i posesivnost. To su dani kada su ljudi s „one strane zakona“ aktivniji, prijateljice noći također ali i paravojne postrojbe.

Mjesec u Škorpionu plovi rijekom predaka i sigurno da i naslijeđeni obrasci ponašanja igraju veliku ulogu u našim mislima, osjećajima i reakcijama.. U znaku Škorpiona Mjesec će provesti sljedeća dva dana a ta energija nas će na podsvjesnoj razini potaknuti da duboko preispitamo kako svoje tako i tuđe motive i djelovanja te dopremo do same srži nas samih, ali i drugih kao i naših međusobnih odnosa.

Posesivnost, ljubomora, seksualnost ali i resursi i vrijednosti drugih kao i tuđ novac (dugovanja) bit će teme preispitivanja ali i uvod u napeti odnos suvladara znaka Škorpiona-Marsa sada u tranzitu i na posljednjim stupnjevima znaka Djevice (27*) s rx Neptunom u Ribama!

Zato već od ranog jutra u mnogima se zbog ovih energija može početi lagano buditi osjećaj uznemirenosti i konfuzije. Nešto počinje kopkati iznutra za što ne nalazimo razumno objašnjenje, … a kako se približavamo večeri napetost se pojačava, nemir raste, poseže se za alkoholom ili tabletama što može dovesti do prometnih nesreća, svađa i raskidanja prijateljskih ili ljubavnih veza.

atma.hr – 52
Budući se Mars (agresija, vatreno oružje) nalazi na stupnju Venerinog pada, a Neptun je na stupnju njene egzaltacije bilo bi mudro da djevojke i žene koje imaju partnere sklone alkoholu i/ili opijatima budu posebno oprezne i mudre ovih dana i u danima pred nama! Također pasivno agresivan stav bit će i više nego naglašen… Opozicija Marsa i rx Neptuna egzaktna je oko 21h a na snazi bi mogao ostati još minimum dva dana ali znatno slabijeg intenziteta.

Osim nemira, konfuzije, pasivne agresivnosti, posezanjem za čašicom ili tableticom više, pod ovim aspektom raste i  sklonost lažima, prevarama, lopovluku.

Na mundanom planu Mars opozicija Neptun donosi pojačanu vjersku ili nacionalnu netrpeljivost ali i opasnost od terorističkih aktivnosti i sl. Kako pod ovim aspektom opada i koncentracija i fizička snaga savjet bi bio- ne ulaziti u rasprave i sukobe, pojačati oprez na cesti i ne vjerovati svima niti svemu što čujemo.

Pripaziti na novčanike, novac i kartice a ukoliko osjetimo nedostatak vitalnosti danas i ovih dana možemo pokušati nadići isti laganim joga vježbama i laganom, najbolje voćnom prehranom.

Ovnovima, Škorpionima, Ribama i Djevicama bi moglo biti najteže, kao i onima koji Mars opozicija Neptun imaju u natalnim ili solarnim postavkama jer sigurno neće imati jasan uvid u njima bitne situacije i kao takvi bit će skloni (samo)destruktivnim akcijama.

Zato pamet u glavu, mir u Duši i sretno!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas