Foto: pixabay.com

Iskoristite ovu energiju kako biste se oslobodili ‘viška prtljage’, svih onih tereta zbog koji ne možete prema naprijed. U protivnom moguće je da se količina životnog otpada poveća i dodatno vas optereti. Nešto može izaći iz ormara, izviriti ispod tepiha. Riječ je o vrlo intenzivnom aspektu koji stvara sukobe, manipulacije, igre moći, izdaju, jača unutarnju borbu, destruktivne i autodestruktivne porive!

atma.hr – 78
Retrogradni Mars u Ovnu ulazi u napeti aspekt s Plutonom u Jarcu. Već je jednom bio na snazi od 14. do 17.08., sada se ponavlja i traje do 12.10., a dogodit će se još jednom u 12. mjesecu ove godine, stoga je dobro vidjeti što nam se događalo i što ponovno ovih dana izlazi na površinu pod njegovim utjecajem kako bismo te probleme konačno razriješili krajem godine.

Riječ je o vrlo intenzivnom aspektu koji…

– stvara sukobe, manipulacije, igre moći, izdaju

– jača unutarnju borbu, destruktivne i autodestruktivne porive

– tko nas kontrolira, koga mi kontroliramo?

– tko ili što nam oduzima osjećaj osobne moći?

– zašto u nekim okolnostima idemo protiv sebe?

– reagirate li ili djelujete? Reakcije mogu biti obrambene i egoistične. Djelovanjem rješavamo…

– krivnja – ne kupajte se u ovoj energiji, toksična je

Iskoristite ovu energiju kako biste se oslobodili ‘viška prtljage’, svih onih tereta zbog koji ne možete prema naprijed. U protivnom moguće je da se količina životnog otpada poveća i dodatno vas optereti.

atma.hr – 78
Nešto može izaći iz ormara, izviriti ispod tepiha. Neka tajna, nešto što ste potisnuli.

Neka se oslobodi, riješi, nemojte pružati otpor, kontrolirati, bit će vam teže…

Negativne teme ovog aspekta su: požuda, kontrola, manipulacija, zavist, ljubomora, kraj, pohlepa, mržnja, osveta.

Pozitivnost ovog aspekta sastoji se u tome da se suočimo s našim unutarnjim demonima i osvijestimo osjećaj vlastite moći te integriramo odbačene dijelove sebe na putu prema cjelovitosti – preporađanje, transformacija.

Pogledaj u svoju sjenu!

„Dok nesvjesno ne učinite svjesnim upravljat će vašim životom i zvat ćete ga sudbinom.“ – C.G.Jung

Julijana Oremović

60 OSHO – STRAH

OSHO - STRAH

Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost

„Promatrajte sve svoje postupke, sva svoja uvjerenja i otkrijte da li su zasnovani na stvarnosti, iskustvu, ili na strahu. Sve što je zasnovano na strahu se treba odmah odbaciti, bez ikakvog premišljanja. To je samo oklop.“

U ovoj knjizi Osho istražuje strah, od refleksne reakcije na fizičku opasnost do racionalnih i iracionalnih strahova uma. Potrebno je shvatiti strah, uvidjeti korijene straha, vjerovati sebi i drugima, anulirati strah – da bi se živjelo u potpunosti. Na kraju knjige su meditativni eksperimenti kao pomoć za uspostavljanje novog odnosa sa strahom.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here