Designed by Freepik

Mars je planet koji u horoskopu opisuje našu aktivnost, seksualnost, otkriva kako ispunjavamo vlastite potrebe, priča o našoj strastvenosti te jasno pokazuje ono što nas motivira na djelovanje.
U razdoblju od 10. ožujka do 20. travnja kretat će se znakom Bika i u mnogočemu promijeniti smjer našeg djelovanja. Kao prvo mogao bi nas usporiti, učiniti opreznijima, promišljenima. Prije Bika, Mars je boravio u Ovnu i tjerao nas je u akciju bez prethodnih analiza i razmišljanja o tome je li nešto dobro za nas ili nije. Ovnovski Mars prvo skoči potom kaže ‘hop’. Mars u Biku je mnogo pasivniji. Treba mu pogonsko gorivo, on je promatrač, sporije se motivira, još sporije pokreće, stoga bismo se češće mogli suočavati s vlastitim, ali i tuđim odgodama i zastojima.

Nije prilagodljiv, hoće da je sve po njegovom i tvrdoglav je do bola. Ustrajan je, uporan, strpljiv, a to bi u idućem razdoblju moglo utjecati i na naše ponašanje. Mars u Biku najsnažniji je kad mu se pruža otpor. Stoga ako se sudarite sa situacijom kroz koju ne znate kako proći, ovaj Mars će vam dati nezaustavljivost. Nećete srljati, no nećete niti odustati. Čekat ćete dok vam se ne otvori prostor za ulazak.

S ovim Marsom neće biti lako mijenjati stvari. Čuvat će se stečeno, sve dok ne dođe era Marsa u Blizancima (od 21.4.) koji će požuriti promijeniti sve ono što smo htjeli u vrijeme tranzita Marsa znakom Bika, a to nam nije pošlo za rukom.

Mnogi će se usmjeriti na rješavanje financijskih pitanja, na zaradu, grčevito se boreći kako bi konsolidirali prihode i rashode. Postajemo oprezniji u rukovanju s novcem, ne odvajamo se lako od njega. Posesivni smo. Materijalna situacija za neke će biti izvor novih strahova, ali i mogućnosti.

Kvaliteta namirnica i hrane koju kupujemo mogli bi postati tema javnih polemika i istraga. U fokusu je sve ono što nam je nužno da bismo preživjeli, a pritom se neće birati sredstva do cilja. Naime ovaj Mars u ljudima može probuditi i okrutnost kao i beskompromisnost osobito ako se osjete ugroženima.

U ljubavi težimo dodirima, senzualnim iskustvima, mirisima, svemu onome što budi erotičnost. Uživanje i hedonizam za mnoge će biti okidač koji će ih potaknuti na djelovanje. No u podlozi svih aktivnosti bit će sigurnost. Izvjesna je nesklonost riziku, pa se nećemo olako upuštati u neizvjesne situacije. Možda ćemo se češće susresti s posesivnošću, proglasiti nekog sebičnim, samozadovoljnim, shvatiti da trenutno ne možemo uspostaviti kompromis i dogovoriti se. Da bismo ‘omekšali’ tu tvrdu energiju bikovskog Marsa trebali bi izbjegavati forsiranje i požurivanje događaja. Kažite što želite i trebate, no nemojte suprotnu stranu gnjaviti ucjenama i pritiskati zahtjevima. U tom ćete se slučaju ili suočiti s erupcijom tuđeg bijesa ili s bijegom i potpunom distancom. Strpljenje i iskrena komunikacija bit će ključ zdravih međuljudskih odnosa.

Želite li nekoga u ovom razdoblju zavesti, skuhajte ukusnu večeru, pripremite vruću kupku ili masažu s mirisnim uljima.

Kad je zdravlje u pitanju što više boravite u prirodi i na otvorenom. Bavite se opuštajućim aktivnostima, vrtlarstvom, slikanjem, skladanjem, preuređivanjem doma, kuhanjem i sl., tako ćete se najbolje rješavati stresa. Više pažnje potrebno je posvetiti grlu, glasnicama, vratu, štitnjači i genitalnim organima.

Znakovi kojima će ovaj tranzit Marsa ići na ruku su Jarac i Djevica, oni sada mogu bez većih zastoja ostvariti zamišljeno. Bikovi će biti produktivni, ali i nemirni, potrebno im je mnogo više kretanja i fizičke aktivnosti. Bit će i strastveni i spremni za ljubavni lov. Rakovi i Ribe imat će više energije i odlučnosti, Škorpioni će morati rješavati odnose s drugima i tu biti fleksibilniji ako žele izbjeći sukobe.

Vodenjaci i Lavovi osjetit će pomanjkanje volje i motivacije. Trebali bi pripaziti na zdravlje i manje se izlagati stresnim situacijama. Vrlo će vjerojatno u ovom razdoblju nešto prekinuti.

Ovnovi i Vage će se više baviti materijalnim i financijskim pitanjima, Blizanci će nešto pripremati u tajnosti i biti pasivniji nego inače, dok će Strijelci biti dosta zaposleni i usmjereni na svoje zdravlje.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-55

Prethodna objavaMoteže li ovo proičtati?
Slijedeća objava“Bila sam prelijepa, ali to nisam znala!”
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.