Image by vecstock on Freepik

Od 10.7. do 27.8. Mars se kreće znakom Djevice. Budući da Mars ulaskom u Djevicu ulazi u aspekt sa Sjevernim čvorom u Biku, jasno je da nam ovaj tranzit pomaže da ostvarimo neke od naših najdubljih težnji i bitan je za rast i razvoj.

atma.hr – 52
Od 10. srpnja/jula do 27. kolovoza/avgusta Mars se kreće znakom Djevice i usmjerava našu pozornost na iscjeljivanje i liječenje, na uređenje i preuređenje onih segmenata života koji su u kaosu.

Djelovanje s ovim Marsom treba biti isplanirano i s jasnom namjerom što želimo ostvariti. Više se bavimo higijenom, čistoćom, zdravljem, ali i radnim obavezama. Omogućuje nam da uredimo svoju svakodnevicu na način da nam više služi i tako smanjimo stres i napetost. U protivnom, preopterećenost i umor mogu donijeti manjak energije, porast nervoze pa i neke zdravstvene smetnje

Budući da Mars ulaskom u Djevicu ulazi u aspekt sa Sjevernim čvorom u Biku, jasno je da nam ovaj tranzit pomaže da ostvarimo neke od naših najdubljih težnji i bitan je za rast i razvoj.

Evo i njegovih značajki bitnih za period pred nama:

Pedantnost i produktivnost: pogled nam je na detaljima pa nekad gubimo širu sliku a možemo i izgubiti dosta vremena pokušavajući se baviti onim što ne ide, umjesto da neke stvari sada ostavimo po strani i usmjerimo na energiju na ono što funkcionira. Pedantan i metodičan pristup okolnostima je pozitivan ukoliko donosi rezultate, no ponekad može biti i silno frustrirajući jer nam okolnosti ponekad ne dopuštaju takav pristup.

*Popravite nešto. Očistite svoj stambeni prostor, riješite se predmeta koje više ne koristite.

atma.hr – 52
Kritičnost:  ključno je usredotočiti se na pružanje pomoći, na razumijevanje šire slike, a ne na kritiziranje drugih. Ovaj Mars je silno sklon kritici i perfekcionizmu pa kad nešto ne funkcionira dolazi do nervoze ili sukoba. Sklonost kritici može dovesti do nesporazuma na poslu, ali i u privatnom životu.

* Razmislite prije nego što progovorite.

Zdravlje: ​Posvetite se svom zdravlju, pripazite na prehranu i probavu. Unesite u svoju svakodnevicu više kretanja i tjelovježbe. Mogu se pojaviti i neke zdravstvene smetnje. Kada smo pasivni, postajemo nervozni i svadljivi.

*Što možete poduzeti kako biste poboljšali zdravstvenu situaciju?

Kad je u pitanju ljubavni život, želimo znati u što se upuštamo i kuda dalje idemo. Ponekad spašavamo partnera ili on postaje naš projekt.

Budući da ovaj Mars nije praktičan, ljubav se češće iskazuje uslugama i podrškom, nego zagrljajem. I zapamtite, nitko nije savršen, odnosno svatko je savršen baš takav kakav je.

Julijana Oremović