Foto: pixabay.com

Prostor nježnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za borbeni planet Mars. U narednom će razdoblju naše aktivnosti biti osjećajno obojane. Ali ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutarnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Osjetit ćemo to u trbuhu.

Uvijek govori dobro o drugima…
Planet Mars koji opisuje našu energiju, način na koji djelujemo i aktivnosti na koje usmjeravamo najviše pažnje, do 1. srpnja kretat će se znakom Raka.

Osjećaji se teže kontroliraju, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako bivamo povrijeđeni, ranjivi smo, reagiramo preosjetljivo, uzrujaju nas sitnice.

Usporeno kretanje, pretjerani oprez (jedan korak naprijed, dva unatrag), nedostatak izravnosti i natjecateljskog duha, mogu osobito teško pasti osobama koje su navikle odlučno i energično hrliti prema ostvarenju ciljeva.

No ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutarnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Osjetit ćemo to u trbuhu. Kad smo u blizini osobe uz koju osjećamo težinu u abdomenu i unutarnji grč, to je znak da se trebamo udaljiti.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Ovo je vrijeme kada bi mnogi mogli poduzeti neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, obiteljskih odnosa. Nešto popravljamo u domu, preuređujemo, obiteljske obaveze su u porastu, osobito one roditeljske.

Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu skrbiti i njegovati one koje volimo. Pokazati nježnost, pripadati nekome. Zaštititi bližnje od problema, čak i do te mjere da njihove terete preuzmemo na sebe.

Tuđe reakcije doživljavamo osobno, ponekad se ne znamo obraniti, reći ‘ne’, dopuštamo više nego što možemo podnijeti, popustljivi smo nekad i na vlastitu štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i sučeljavanja, povlačimo se tamo gdje se osjećamo sigurno, u račji oklop – tamo nam nitko ništa ne može.

Skloniji smo i potisnuti ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz prema van.

No ako i kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja obrana. Obrambeni mehanizmi su silno jaki.

S ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mjesta kako bismo vidjeli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mjere da smo skloni pokleknuti i vratiti se u nešto što smo napustili.

77

Strah je jedan o većih problema s kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti.

No ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji liječi, utjeha, tišina, dubinski osjećaj dobra koji nas pokreće i motivira, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osjetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo otvoriti svoje srce.

Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umjetnički nastrojen, pa tijekom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu.

Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju ljekoviti i opuštajući učinak.

Julijana Oremović

Uvijek govori dobro o drugima…
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.