Foto: pixabay.com

Mars već uveliko plovi svojom barkom kroz prvu dekadu znaka Raka. Svakako da ovom snažnom iskušeniku treba prostora, kao i zaleta da se izbori s raznim emotivnim burama koje more života nosi.

Ali on lako ne posustaje, samo toliko da ohladi glavu i preispita vlastite želje i ciljeve, da shvati vrijede li  uopće truda i borbe … Ukoliko nisu vrijedni, Mars u Raku se na trenutke prepušta strujama da ga povuku ka dubinama, ali dokle … sve dotle dok ne dotakne prstima to drsko dno.

Taj susret s realnošću je njegovo otrežnjenje, kao poslije dugih noći zabave i pijanstva sa svojim supatnicima. U takvim beznadnim momentima ni katapult mu nije ravan da se dočepa smjera koji će ga odvesti u sigurnosnu luku.

Zbog svoje preosjetljivosti često je meta tvrdokožaca, čija je emocija prilično osujećena, a koje Mars u Raku vješto inhibira i odbija svojim neutralnim pa čak i tvrdokornim nepomirljivim stavom.

Možda će i ispaliti par “metaka” psovki, ali najviše iz ljekovitih pobuda, kako bi se olakšao od bijesa da ne bi zaradio čir na želucu zbog potisnutih emocija.

Naizgled će se pomirljivo povući u svoju ljušturu, ali njegov rez u duši će uvijek pamtiti naneseno pa se može reći i da je veliko zlopamtilo.

Ali ne ono zlopamtilo škorpionskog tipa, koje će se otvoreno svetiti, zabadati nož u leđa, kao što su mahom znali njemu, već će sudbina zamijeniti uloge kad-tad u životu i taj netko će osjetiti istu količinu bola, kao što je on nekada.

Treba imati na umu da se s njim ne treba igrati, kao ni s vatrom ni s vodom, jer kad zbog bure podivlja more i najveći  brodovi tonu. Stoga, ne shvaćajte olako Marsa u Raku, tu istančanu emociju od koje sirene okružene kamenjem i stijenama, ispjevavaju očaravajuće neodoljive pjesme zbog kojih je i Odisej imao poteškoća.

Mars u Raku je nepopravljiv romantik, njegova poetska duša ni strasti ne prilazi potpuno ogoljeno. Tu je uvijek neki tajni nevidljivi veo koji se ne da lako otkriti, unatoč njihanju i na najekstravagantnijim mjestima ljubavi, sve dok se ne uvjeri u sigurnosni pravac njegove emotivne plovidbe.

Svaki brodolom na njega djeluje obeshrabrujuće, ali i obećavajuće, jer ga nada gotovo uvijek objeručke dočeka, budeći u njemu isto ono dijete kad ga je majka budno držala na oku, u svom okrilju. Njihova djetinjasta priroda se s godinama vjerno oslikava i na licu, stoga nije čudo što zadugo ostaju mladoliki.

U poodmaklim godinama njihova rumen na obrazima iskazat će istu onu jedrinu i stidljivost kao kad su bili ona ista djeca koju nestašluci vječito vuku pa makar to bila zabranjena voćka iz susjedstva.

Mars u Raku je privržen domu i obitelji, ma koliko vremena provodio u njemu. On je dušebrižni pokrovitelj noćobdija, koji danonoćno nastoji osigurati sve, a najviše topline i ljubavi koja je neophodna njihovom očuvanju.

Žene s Marsom u Raku su vrijedne i požrtvovane supruge i majke, mada često nailaze na grublje partnere koji pothranjuju u njima strah, čak i primjenom sile. Trpeljive su i često ostaju u takvom braku najviše zbog djece, sve dok potroše svaki adut vjere da se išta može promijeniti. I tada odlaze bez povratka.

Muškarci s Mjesecom u Raku su, također, emotivni, obiteljski tipovi i požrtvovani. Vole žene majke domaćice, jake i otresite, te zbog održanja harmonije nerijetko se povinuju ustupcima, čak i do te mjere da postanu “papučari”.

Ali i tu ne treba ići predaleko, jer ovi muškarci, prividni mekušci s nekom čašicom više, kojoj su skloni, znaju agresivno i nepredvidivo odreagirati, uslijed potisnutih burnih emocija. Jer, kako stara izreka kaže “Ruka koja bije, više ne miluje”, bar ne isto. Svakako, i kod jednog i kod drugog spola treba biti oprezan s izazovom bure s kojom se ne možete nositi, inače potop, bračni brodolom.

Mars u Raku je suštinski kuća, tu je njegov fokus. Bilo da je u natalu ili u tranzitu, najviše će se ispoljiti u domeni vodovodne infrastrukture. Može doći do pucanja cijevi, kvarova i tako dalje. I na javnim mjestima tipa kafana, kafića, može biti riskantan uslijed nečije nepažnje. Također, treba biti oprezniji u kuhinji s oštrim predmetima, s vatrom, primjerice sa štednjakom.

Pazite da ne zaboravite nešto na peći da vam ne zagori, ili da je ne zaboravite isključiti pri izlasku iz kuće ili kad idete na spavanje, zamišljeni zbog nekih problema koji vas sada možda više tište i pritišću. Treba paziti i s odlaganjem nekih riskantnijih stvari na visinu, primjerice kuhinjske elemente, police i slično, da nekom nesmotrenošću ne padnu na vas ili nekog drugog, ne daj Bože.

Za svaki slučaj, ipak u kući, pored obične budilice, uključite i budilicu u vašoj glavi da vas opomene kada vas obuzmu emocije, kada ne vidite ni lijevo, ni desno, a kamo li gore … Mars u Raku vuče dolje pa i sam pogled i zato je u padu.

Ali vi zato imajte adekvatnu ronilačku opremu i dovoljno jak odraz, ukoliko vas vodene struje povuku nekim vašim emotivnim virom na dno. U ovom periodu će najviše utjecaja ovaj Mars imati na kardinalne znakove – Raka, Jarca, Ovna i Vagu.

Stoga, ne jurišajte bezglavo, kardinalci, već osluškujte svoju intuiciju, jer je sada alarmantna, a dopire iz središta vaše duše.

I novčana situacija sada može varirati, ali i ako presahne, to nije zadugo, jer Mjesec kao vladar Raka, ovdje je na visini zadatka. Svaki mjesec prolazeći kroz sve znakove zodijaka, on se uvijek pobrine da nadomjesti ponestalo, a i Venera je za ovo vrijeme u svojoj kući u Biku i teško da će ikog ostaviti praznih ostava do gladi.

Sretno kardinalci!

Nelly Poerich/astroportal

Otvorite srčanu čakru, rasplamsajte ljubav!

Artwork by Daniel B. Holeman

Pregled vaše energije na daljinu i balansiranje čakri.
Savjeti za istinski oporavak ljubavne veze.
Očitanje energije vašeg trenutnog ili bivšeg partnera, odnosno bilo koje osobe kroz vašu energiju.
Spoznajte što vaš partner misli i osjeća te kakve bi akcije u budućnosti mogao poduzeti.

Imate pitanja o vezi, nedoumice i probleme u životu?

  • Kako pronaći i privući srodnu dušu?
  • Mogu li spasiti vezu?
  • Mogu li vratiti bivšu ljubav?
  • Zašto ne mogu pronaći partnera?
  • Je li ta osoba vrijedna moje ljubavi?
  • Je li mi partner vjeran?

Brama – Vaš osobni savjetnik za odnose

Dugogodišnje iskustvo, zadovoljni klijenti.
Uža specijalnost: Rad sa srčanom čakrom, povezivanje na daljinu, ljubav i oporavak veza, karma, vedska duhovnost
*certifikat HeartMath Institute mentor

Nazovi 060 600-303

Cijena poziva za Hrvatsku 6,99 kn po minuti za poziv s fiksne linije / 8,41 kn po minuti (PDV uključen) za mobilne uređaje (razgovor se naplaćuje po sekundama)

Nazvati od 08:00-24:00

 

Prethodna objavaSvaki dan i svaki trenutak može biti mali korak koji te vodi do tvog cilja
Slijedeća objavaDrvo daje energiju: Pronađite svoje po horoskopskom znaku i saznajte zašto i kako ih grliti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.