“Za dvadeset godina od sada biti ćeš više razočaran sa stvarima koje nisi uspio napraviti nego sa stvarima koje si učinio. Zato baci konopac s pramca. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati pravi vjetar u jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.” – Mark Twain

Od 19.12.2016. do 28.1.2017. Mars će boraviti u znaku Riba. Zahtjevna je to pozicija Marsa. Ovom je planetu prirodni poriv djelovanje, a boravit će i znaku koji će ga stišavati i prigušivati, što može stvoriti osjećaj frustriranosti i neostvarenosti.

Osobe koje u svom horoskopu imaju Mars u Ribama veliki su sanjari, duboko su intuitivne, maštovite i kreativne. Često preispituju vlastite emocije, propitkuju zašto se osjećaju na određen način, imaju li se pravo tako osjećati, konfuzni su oko toga što poduzeti i nesigurni su u snagu vlastitog djelovanja.

Naše će aktivnosti u narednom periodu biti konfuzne, sanjarski obojene. Imamo vjeru, no ne i jasnu predodžbu oko toga kamo uistinu idemo i jesmo li na pravom putu. Vode nas ideali i vrlo snažne emocije koje je gotovo nemoguće kontrolirati. Teško nam je razlučiti stvarnost od onoga što mislimo da je stvarno. Lako upadamo u iluziju, mislimo da nas on/ona voli, a onda odjednom progledamo i ustanovimo koliko smo se prevarili u procjeni, što može biti bolno i razočaravajuće.

S ovim Marsom igramo zakulisne igre, ispitujemo teren sa sigurne udaljenosti, nemamo hrabrosti reći pravu istinu iako ju tražimo. Nemamo niti hrabrosti djelovati iskreno i transparentno jer što ako se razotkrijemo i pokažemo sve svoje slabosti, pa netko nas može iskoristiti i povrijediti! Na površinu se diže i stid, pogrešno uvjerenje o niskoj vlastitoj vrijednosti. Pitamo se jesmo li dovoljno dobri? Skloni smo djelovati iz tajnosti, istraživati osobu ili temu koja nas zanima i izolirati se od svega što smatramo rizičnim i opasnim za vlastitu sigurnost, za naše krhke i ranjive osjećaje.

Riječ je i o buđenju iznimno kreativne energije koja nas može nadahnuti na uživanje u pisanju, plesu, bavljenju fotografijom, glazbom, filmom. Radite ono što volite, iskoristite ovaj Mars kako bi se zbližili sa svojim snovima i pretočili ih u stvarnost.

U siječnju će se Marsu pridružiti Venera, pa će njihov romantični nebeski ples uzrokovati pravu poplavu zaljubljenosti, osjećajnog zanosa, platonskih simpatija i tajnih ljubavi. Sudbina kao da dolazi po svoje. Neki bi mogli obnoviti vezu iz prošlosti ili se zagrijati za emotivno nedostupnu osobu. Tijekom ovog tranzita važno je slušati svoj unutarnji glas, baviti se stvarima koje nas ispunjavaju i podižu energiju. Djelujte iz srca ne ispuštajući iz vida činjenice.

Julijana Oremović

Facebook: https://www.facebook.com/julijanaoremovic/
Prethodna objavaKako u 4 jednostavna koraka promijeniti uvjerenja koja nam štete i onemogućavaju sreću i uspjeh?
Slijedeća objavaOsnovna škola umjesto kazne poslala djecu na meditaciju – što im se dogodilo?
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.