Foto: pixabay.com

Ovo je vrijeme kada su stvari i situacije ili crne ili bijele, ili jesi za ili nisi, nema glumatanja, svaka informacija je pomno secirana i svaka situacija je ogoljena do same srži. Površni odnosi u ovo vrijeme obično pucaju, jer ne mogu se nositi s ovolikom dubinom, a oni koji imaju potencijala produbljuju se, a strasti i duše samo se još bliže i jače isprepliću.

atma.hr – 78
U sljedećih mjesec i pol dana Mars boravi u znaku Škorpiona. Prema tradicionalnoj astrologiji Mars se nalazi u svom domicilnom znaku, međutim za razliku od Ovna, njegovog prvog vladara koji je vatreni i kardinalni znak, Škorpion je vodeni i fiksni znak pa zato planet Mars ovdje poprima malo drugačiju energiju.

Osobe s Marsom u Škorpionu nećete vidjeti kako raspršuju energiju iste sekunde i izgaraju za željom, a onda isto tako brzo otpuštaju i prelaze na nešto drugo, poput Marsa u Ovnu. Ovaj Mars radi sve polako, odmjereno i planski. Mars u ovom znaku neće bezglavo ulaziti u sukobe, on ih nimalo ne voli, no budite sigurni, ako uđe u njih, ići će do kraja, a to znači ili vaša ili njihova “smrt”.

Ovaj Mars ne radi ništa površinski, njega to ne zanima. Često se radije drži po strani, nego li se uvlači u situacije koje njemu nisu ugodne. Ovakav Mars je u stanju godinama trpjeti prije nego li uopće krene reagirati, stoga ga neki mogu smatrati vrlo pasivnim, ponekad čak i mlakonjom, no jednom kada dođe do te točke pucanja tada je kraj.

Takav bijes se ne događa često, ali je vrlo destruktivan, stoga ljudima koji imaju ovakvu poziciju Marsa najbolje se ne zamjerati, a kamoli i se poigravati s njima.

Energija Marsa u Škorpionu često odlazi u ekstreme, kod njega vrijedi sve ili ništa – ili idemo do kraja ili ne idemo uopće. U odnosima ovakva pozicija je vrlo strastvena što rezultira u ekstremnoj žudnji za partnerom, seksom, ali u potpunom spajanju tijela i duše.

Marsu u Škorpionu prolazne avanture ne znače apsolutno ništa, kod njega vrijedi ili si samo moj/moja ili nikako.

atma.hr – 52
Takav Mars je jedan od najlojalnijih znakova, sve dok ima povjerenja u vas, bit će s vama do kraja života. Ako se to povjerenje poljulja, još će neko vrijeme ostati u odnosu, najvjerojatnije duboko pateći i čekajući pravi trenutak da vas ubode, tamo gdje ste najranjiviji, a zatim će otići i više se nikada neće osvrnuti za vama.

Iako će mu u dubini duše trebati jako dugo vremena da vas preboli, on će to činiti u samoći, a prema vama će se ponašati potpuno hladno, kao da ste mrtvi.

Vrijeme kada Mars boravi u znaku Škorpiona je vrijeme kada trebamo slušati svoju intuiciju, kada trebamo krenuti u realizaciju planova koje smo si zacrtali, jer će nam dati potreban fokus, ponekad i opsesiju i vidjet ćemo samo put kojim trebamo ići te nećemo stati dok ne dođemo do tamo.

No pripazite na ovaj dio opsesije, gdje je u stanju dovesti se do ekstremnih situacija pa i smrti jer ovaj Mars želi pobjedu pod svaku cijenu.

banner za knjige nulta frekvencija

U periodu do 15. studenog/novembra, Mars će raditi kvadrat sa Saturnom, što će biti pomalo frustrirajuća energija, jer će Saturn svako malo pronalaziti načine da blokira marsovsku energiju i neće mu dati da se potpuno izrazi.

Mars će strpljivo čekati i skupljajući sve frustracije, a onda bi se mogli dogoditi iznenadni izljevi bijesa, pogotovo oko 10. studenog/novembra kada će raditi konjunkciju s Merkurom, a kako će se približavati opoziciji s Uranom, od 15. do 21. studenog/novembra, sav taj bijes će izletjeti van. No ipak pokušajte zadržati hladnu glavu.

Druga polovica Marsova prolaska znakom Škorpiona ipak će biti mirna, jer će se osloboditi okova i moći će se nesputano izraziti, a i radit će – sekstil s Venerom, trigon s Neptunom, sekstil s Plutonom i kvadrat s Jupiterom – što će mu dati jednu harmoniju i otvoriti razna vrata koje mu nisu bila otvorena u prvoj polovici vladavine.

atma.hr – 78
S obzirom na to da i Sunce i Merkur također borave u ovom znaku, to je idealno vrijeme kada se okrećemo sebi i svojoj unutrašnjosti, kada se suočavamo sa svojim vlastiti strahovima, te im ne dopuštamo da nas paraliziraju, već da se suočimo s njima i pobijedimo.

Ovo je vrijeme kada su stvari i situacije ili crne ili bijele, ili jesi za ili nisi, nema glumatanja, svaka informacija je pomno secirana i svaka situacija je ogoljena do same srži.

Površni odnosi u ovo vrijeme obično pucaju, jer ne mogu se nositi s ovolikom dubinom, a oni koji imaju potencijala produbljuju se, a strasti i duše samo se još bliže i jače isprepliću.

Ana Mandić/astroportal.in