Foto: pixabay.com

Početkom siječnja/januara, do 20. siječnja/januara Mars će ući u kvadrat, nepovoljan aspekt s Neptunom, planetom zavaravanja pa može doći do razočarenja u nekog učitelja ili duhovni put, učenje. Zato bi u tom vremenu trebalo raditi stvari koje su provjerene i za koje znamo duboko iznutra da su ispravne. Prolazak Marsa kroz znak Strijelca bit će najpovoljniji za same Strijelce, zatim Lavove, Ovnove, Vage i Vodenjake. Oni će s lakoćom izražavati svoja stajališta koja će drugi prihvaćati. A najveći (uzaludni) križari bit će Blizanci, Ribe i Djevice, njihovo će pak mišljenje svatko dovoditi u pitanje.

atma.hr – 78
Mars je ušao u Strijelca, najvedriji i najsretniji znak zodijaka. Mars je ona energija koja pokreće, koja gura, potiče pa možemo osjetiti dozu optimizma, entuzijazma, nalete sreće. Također i želju za fizičkim aktivnostima, vježbanjem, sportom.

Strijelac je i znak duhovnosti, religije, filozofije, naših pogleda na život i svijet. A Mars je ratnik, borac. Što znači da ćemo u ovom periodu mnogo razmišljati o višim temama, smislu života i postojanja. Htjet ćemo se izboriti za svoje stavove i mišljenje.

Iznosit ćemo svoja stajališta pred druge ljude. A svi znamo da to može biti krajnje opasno, jer oko ničega se ljudi nisu svađali više nego oko religijskih shvaćanja i politike.

Ratovi su se vodili da se dokaže čiji je bog i vjera ona prava. A realno zaboli bogove briga koji je pravi, nego je ljudski ego taj koji želi biti u pravu.

Naravno da trebamo izraziti bez straha svoje poglede na život, svijet, duhovnost, životnu filozofiju. Problem nastaje kad druge želimo uvjeriti da je samo naš pogled ispravan.

Kad se javljaju u nama ratnici križari koji kreću na pokoravanje i odmazdu svega što nije u skladu s njihovim vjerovanjima.

atma.hr – 52
To je zamka Marsa u Strijelcu. Za svoje mišljenje se trebamo izboriti i izraziti ga, ali ga nikako ne smijemo nametati drugima. Ako ga netko hoće prihvatiti, super, ako neće ima pravo na svoje stavove.

Realno ne postoji niti jedan ispravan duhovni put. Ima ih beskonačno i svatko za sebe treba pronaći svoju istinu, onaj put koji ga inspirira i proširuje svijest, na kojem osjeća ljubav i blaženstvo.

Početkom siječnja/januara, do 20. siječnja/januara Mars će ući u kvadrat, nepovoljan aspekt s Neptunom, planetom zavaravanja pa može doći do razočarenja u nekog učitelja ili duhovni put, učenje, tečaj, seminar. Ili možemo pokloniti povjerenje nekom šarlatanu.

Zato bi u tom vremenu trebalo raditi stvari koje su provjerene i za koje znamo duboko iznutra da su ispravne.

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora

Ali baš za takve čvrste dogmatske ispravnosti je uvijek dobro kad se poljuljaju.

Prolazak Marsa kroz znak Strijelca bit će najpovoljniji za same Strijelce, zatim Lavove, Ovnove, Vage i Vodenjake.

Oni će s lakoćom izražavati svoja stajališta koja će drugi prihvaćati. A najveći (uzaludni) križari bit će Blizanci, Ribe i Djevice, njihovo će pak mišljenje svatko dovoditi u pitanje. To vrijedi i za one koji imaju naglašen neki od ovih znakova.

Irena Dumančić Baranja