Utorak, 30.11.2021. u 19h online na Zoom

Dragi svi,

Svemir mi kaže da vam poklonim besplatni sat kundalini yoge i ja ću to učiniti svim srcem i dušom za sve vas zainteresirane. Mislim da vam je to u ovom trenutku jako potrebno.

Kako ostati mentalno i emocionalno u harmoniji sa životom u ovim izazovnim vremenima? Kako se nositi s emocijama, negativnim mislima? Na ovom satu napraviti ćemo sažetak satova koje smo radili posljednja 2 mjeseca na ovu temu kako bismo se što lakše nosili sa svime što nam dolazi iz dana u dan, sa svim strahovima i negativnim mislima.

Život je definitivno nepredvidiv i vrlo rijetko se odvija onako kako smo planirali i kako smo si zacrtali. Nailazimo na mnoge prepreke i poteškoće na svom putu, na okolnosti koje nismo u mogućnosti kontrolirati, a sve to nam izaziva negativne emocije i teška psihička stanja, frustracije i nezadovoljstvo.

Dolazimo do velikog mentalnog zagađenja koje je potrebno otpustiti i pročistiti. Tek otpuštanjem svega onoga što vam više ne treba, bilo emocija, negativnih misli, razočarenja, boli, straha ili nelagode, predmeta i loših odnosa, zapravo stvarate prostor za nešto novo. Izlazite iz tame u svjetlo. Svaka negativna emocija na neko proživljeno stanje, koje niste uspjeli riješiti i probaviti, koja uveliko utječe na vaše buduće akcije, postupke i interakcije sa svijetom oko sebe, mentalno vas truje i stvara preduvjet za razvijanje neke fizičke bolesti.

Takav mentalni i emocionalni disbalans ne dozvoli nam da se razvijamo i rastemo u svijesti, da širimo horizonte oko sebe i duhovno se ispunjavamo, da vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti, da imamo samopouzdanje u sebe.

Kako na fizičkom nivou radimo na iscjeljivanju organa, tako je potrebno i na mentalnom i emocionalnom nivou raditi na čišćenju i otpuštanju negativnih i destruktivnih emocija koje su toksične za vas. Vaše misli imaju ključnu ulogu u vašem zdravlju.

U svemu ovome pomoći će nam moćne tehnike kundalini joge kroz krije, meditacije i pranajame, koje ćemo izvoditi. Kroz duboko disanje pročistiti ćemo pluća, podiči energiju, smiriti um, te potaknuti otpuštanje neželjenih emocija i harmonizaciju. Otpuštanjem istih, stvaramo prostor za nešto novo u svom životu.

Radite ono što vam donosi radost! Vratite se sebi, svom Biću, kreirajte svoje svjetlo na svom putu. Ponovno otkrijte ono što vam donosi radost i odlučite provesti više vremena radeći na tome što vam olakšava rast, ozdravljenje i učenje da budete autentičnija verzija sebe.

Prijave na: [email protected] ili na mob 091 9759304

Dan ranije šaljem svima prijavljenima link za ulazak na sat.

Ovo je za sve vas, dragi moji, bez obzira da li prakticirate već kundalini jogu ili neku drugu vrstu joge. Svi mogu prisustvovati. Možda je ovo idealna prilika za početak rada na sebi, ukoliko još niste započeli.

Prijavite se bez razmišljanja. Isprobajte moćne meditacije i krije iz kundalini joge ako još niste.

Radujem se svima Vama! ❤

Sat Nam!

Dragica Kopjar/Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini joge i meditacije

Love2All