Subota, 26.2.2022. 11 -13 sati
Mjesto: DharmaWay Yoga Centar&Yoga Academy Zagreb, Grada Mainza 24
I preko Zoom platforme Online

Pozivamo vas na jedinstvenu radionicu kundalini joge, koja nam je itekako potrebna u ovim izazovnim vremenima.
Kako ostati mentalno i emocionalno u harmoniji sa životom u ovim izazovnim vremenima? Kako se nositi s emocijama, negativnim mislima? Kako mijenjati svoja razmišljanja?

Život je definitivno nepredvidiv i vrlo rijetko se odvija onako kako smo planirali i kako smo si zacrtali. Nailazimo na mnoge prepreke i poteškoće na svom putu, na okolnosti koje nismo u mogučnosti kontrolirati, a sve to nam izaziva negativne emocije i teška psihička stanja, frustracije i nezadovoljstvo. Dolazi do velikog mentalnog zagađenja koje je potrebno otpustiti i pročistiti.

Tek otpuštanjem svega onoga što vam više ne treba, bilo emocija, negativnih misli, razočarenja, boli, straha ili nelagode, predmeta i loših odnosa, zapravo stvarate prostor za nešto novo. Izlazite iz tame u svjetlo. Svaka negativna emocija na neko proživljeno stanje, koje niste uspjeli riješiti i probaviti, koja uveliko utječe na vaše buduće akcije, postupke i interakcije sa svijetom oko sebe, mentalno vas truje i stvara preduvjet za razvijanje neke fizičke bolesti. Takav mentalni i emocionalni disbalans ne dozvoli nam da se razvijamo i rastemo u svijesti, da širimo horizonte oko sebe i duhovno se ispunjavamo, da vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti, da imamo samopouzdanje u sebe.

Kako na fizičkom nivou radimo na iscjeljivanju organa, tako je potrebno i na mentalnom i emocionalnom nivou raditi na čišćenju i otpuštanju negativnih i destruktivnih emocija koje su toksične za vas. Vaše misli imaju ključnu ulogu u vašem zdravlju. Dakle, raditi ćemo na Pozitivnom i Negativnom umu, te onom Neutralnom, da sve to izbalansiramo.
Mnogo je potrebno raditi na sebi na ovu temu, kako bi se što lakše nosili sa svime što nam dolazi iz dana u dan, sa svim strahovima i negativnim mislima. Mislim da nam je to u ovom trenutku jako potrebno.

U svemu ovome pomoči će nam močne tehnike kundalini joge kroz krije, meditacije i jake pranajame, koje ćemo izvoditi. Kroz duboko disanje pročistiti ćemo pluća, putem krija podiči energiju, smiriti um, te potaknuti otpuštanje neželjenih emocija i harmonizaciju. Otpuštanjem istih, stvaramo prostor za nešto novo u svom životu.
Radite ono što vam donosi radost! Vratite se sebi, svom Biću, kreirajte svoje svjetlo na svom putu. Ponovno otkrijte ono što vam donosi radost i odlučite provesti više vremena radeći na tome što vam olakšava rast, ozdravljenje i učenje da budete autentičnija verzija sebe. Prihvatite svoj unutarnji mir i dopustite si svoju Istinu.

Pozivamo vas na ovu specifičnu radionicu i to uživo u dvorani. Prijavite se i pozovite i prijatelje, te prosljedite drugima.
Ovo je za sve vas, bez obzira da li prakticirate već kundalini jogu ili neku drugu vrstu joge. Svi mogu prisustvovati. Možda je ovo idealna prilika za početak rada na sebi, ukoliko još niste započeli. Prijavite se bez razmišljanja. Isprobajte močne meditacije i krije iz kundalini joge ako još niste.

Prijave i upiti na: [email protected] ili na mob 091 9759304
Za sve one koji nisu u mogučnosti prisustvovati uživo u dvorani, mogu se uključiti online ili odraditi radionicu neki drugi dan po primitku video snimke.
Iznos za radionicu 200kn.

Voditeljica radionice:
**DRAGICA KOPJAR/Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini yoge i meditacije (Kundalini Research Institut USA) s dugogodišnjom praksom, glazbenica na gongu i himalajskim zdjelama, Theta Healing praktičarka, humanitarka-volonterka.
Moje duhovno putovanje započelo je davno, no prije dvanaest godina dobilo je konkretan smjer. Svatko se u životu sigurno suočio s onim trenutkom kada ima 2 velika izbora od kojih jedan nije onaj pravi. Govorimo o izboru rada na sebi i duhovnog rasta ili onog koji vodi u ponor. Ja sam izabrala prvi i onaj pravi izbor. Kako bih se mogla posvetiti sebi i svom duhovnom rastu, 2011.g. raskinula sam dugogodišnji radni odnos i hrabro krenula na put svoje unutarnje transformacije.
Jogom i školovanjem duhovnosti počela sam se baviti prije dugi niz godina, no otkričem kundalini joge 2010. godine i učiteljice Gurmukh Kaur, potpuno sam se posvetila studiranju i prakticiranju te vrste joge.
Level 1 internacionalne kundalini škole započela sam 2011.g i završila u Amrit Nam Sarovar u Francuskoj kod Kartha Singha i ostalih učitelja kod kojih neprestano i dalje u školama i seminarima usavršavam svoje znanje. Svi oni redom direktni su učenici Yogi Bhajana.

Ubrzo sam završila i školovanje Level 2 i modul iz Level 3 Internacionalne kundalini škole kod Gurmukh Kaur i Gurushabad Singha u Rishikeshu u Indiji.
Cilj mi je prenjeti to prekrasno znanje, iskustvo i dobrobiti svima koji su spremni primiti i učiti to znanje. Potpuno posvećena dubljem razumijevanju i življenju života, pomažem drugima da pronađu sebe i svoju osobnu unutarnju mudrost, cjelovitost i zdravlje. Organiziram razne joga retrite u Hrvatskoj i izvan nje u kombinaciji s gong meditacijama, bubnjevima, joga nidru, a najveća nagrada i zadovoljstvo mi je vidjeti mir, sreću i transformaciju na licima polaznika.

Uvijek polazim iz vlastitog iskustva kada sam uz pomoć joge i duhovnog znanja uspjela prebroditi najteže trenutke u svom životu, transformirati se i postati druga osoba. Krenuti u novi život ponovno otpočetka i u transformaciji se odmaknuti od materijalnog te se posvetiti drugim životnim vrijednostima nastavljajući i dalje rad na sebi kroz razne duhovne škole, seminare, tečajeve, boravak u Indiji u ashramima.

Kažu da sam učiteljica puna ljubavi, suosjećanja i brige, s nevjerojatnom energijom koju direktno prenosim na učenike i polaznike. Do sada sam organizirala i vodila bezbroj kundalini joga& gong retreata, te mnoge radionice, specijalne i intenziv satove kundalini joge na razne teme, u Hrvatskoj i izvan nje. Vodim redovne satove kundalini joge Zoom online utorkom u 19h. Zahvalna sam svim svojim učiteljima do danas kako iz joge tako i onima iz drugih duhovnih škola na njihovim učenjima.

Uporedo uz jogu i glazbu, potpuno sam se posvetila humanitarnom radu i volontiranju u svojoj udruzi Plavi anđeo. U srpnju 2011.g raskinula sam dugogodišnji radni odnos i otišla u misiju u Afriku. Odmah po povratku osnovala sam humanitarnu udrugu Plavi anđeo. Web stranica: www.plavi-andeo.hr

Od tada djelujem humanitarno i volontiram u Africi, Indiji i Nepalu te osmišljavam i provodim razne projekte udruge u tim zemljama, prikupljanjem donacija i sponzoriranjem siromašne djece bez roditelja. Vođenjem joge i retritova te sviranjem gonga prikupljam donacije za projekte u Africi.
„Inspirirati i motivirati ljude postala je moja namjera i radost. Gdje god da se nalazimo na putu, yoga nam može pomoči da pronađemo tu ravnotežu koju svi tražimo. Ljubav prema drugima, prema jogi, glazbi, humanitarnom radu i pomaganju najpotrebitijima, usrećuje me i čini iz dana u dan još boljom osobom, daje unutarnju ravnotežu i ravnotežu s drugima, ravnotežu primanja i davanja“.

https://www.facebook.com/events/3081693092105071?ref=newsfeed