Latice lotusa predstavljaju pročišćenje duše, a njegova čista ljepota koja izrasta iz mulja svojevrsno je duhovno obećanje. Predstavlja čistoću tijela, uma i govora.

Simbol je  prosvjetljenja, ljepote, elegancije, milosti, neokaljanosti i savršenosti, a predstavlja i duhovnu izvrsnost, vječni život i ljubav.

Merkaba je snažan alat za iscjeljivanje i postizanje ravnoteže.

Riječ Merkaba je složenica od tri riječi: Mer, Ka i Ba; “Mer”- rotirajuće tijelo, “Ka”- duh, “Ba”- ljudsko tijelo. U nekim kulturama poznata je i po imenima merkabah, merkaba i merkavah. Merkaba, dakle, znači rotirajuće polje svjetlosti, koje istovremeno utiče na tijelo i duh.

Ona je “vozilo”, koje može prenijeti duh i tijelo iz jednog svijeta ili dimenzije u drugu. Ona je ustvari čak i mnogo više, jer pomoću nje možemo stvarati stvarnosti ili kroz njih putovati.

Energija tijela se u starom Egiptu nazivala Merkaba (Mer = rotirajuće svijetlo, Ka = duh, Ba = ljudsko tijelo). Vjerovalo se kako bi rotirajuće svjetlo Merkab(a)e moglo odvesti osobu iz jedne dimenzije u drugu. Kroz svijetlo je duša silazila u ljudsko tijelo, a ono se moglo koristiti i za uzlaz prema višim razinama.

Merkaba, energetsko polje ljudskog tijela je protkani tetraedar (dvostruko međusobno penetrirajući tetraedar, jedan pokazujući prema gore a drug prema dolje).

atma.hr – 52
Biblijsko ime je “Vozilo svjetlosti” u kojoj Ezekijel govori da se putem njega omogućava putovanje duše između paralelnih dimenzija.

Prvenstveno služi za zaštitu aure (čovjekovog bioenergetskog i elektromagnetskog polja) i meditacije. Jedna strana označava muški, a druga ženski polaritet.

Smatra se da je to spiralna energija (kotač unutar kotača), kao u DNA, koji prijevozi duh i tijelo iz jedne dimenzije u drugu. Centar Merkabe nalazi se na samom kraju naše kralježnice, gdje Kundalini energija počinje svoj put.

Merkaba oživljava aktivnosti između dviju strana našeg mozga. Jača osjetljivost i mentalnu sposobnost (u ovom trenutku možemo koristiti samo 5-10% našeg mozga). Merkaba nam pomaže u duhovnom rastu i u postizanju viših razina svjesnosti. To nas povezuje s našim višim ja.

Merkaba nam omogućuje da osjećamo bezuvjetnu ljubav, pomoću koje stvaramo skladne  stvarnosti koje želimo.

Merkaba privjesak je snažan simbol i podsjetnik za one koji ga nose na njenu snagu i njena posebno ljekovita i zaštitna svojstva.

miniMerkaba lotus privjesak na lančiću

Materijal: legura na bazi cinka; bez olova i nikla!

Veličina privjeska: 39 x 31 mm

Dužina lančića: 51 cm

Šifra: B0080727

Cijena: 90 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here