Merkaba je snažan alat za iscjeljivanje i postizanje ravnoteže

Riječ Merkaba je složenica od tri riječi: Mer, Ka i Ba; “Mer”- rotirajuće tijelo, “Ka”- duh, “Ba”- ljudsko tijelo. U nekim kulturama poznata je i po imenima merkabah, merkaba i merkavah.

Merkaba, dakle, znači rotirajuće polje svjetlosti, koje istovremeno utiče na tijelo i duh.

Ona je “vozilo”, koje može prenijeti duh i tijelo iz jednog svijeta ili dimenzije u drugu. Ona je ustvari čak i mnogo više, jer pomoću nje možemo stvarati stvarnosti ili kroz njih putovati.

Energija tijela se u starom Egiptu nazivala Merkaba (Mer = rotirajuće svijetlo, Ka = duh, Ba = ljudsko tijelo). Vjerovalo se kako bi rotirajuće svjetlo Merkab(a)e moglo odvesti osobu iz jedne dimenzije u drugu. Kroz svijetlo je duša silazila u ljudsko tijelo, a ono se moglo koristiti i za uzlaz prema višim razinama.

Merkaba, energetsko polje ljudskog tijela, je protkani tetraedar (dvostruko međusobno penetrirajući tetraedar, jedan pokazujući prema gore a drug prema dolje).

Merkaba je spominjana u mnogim religijama kao i u židovskoj Kabbalah-i, gdje se opisuje kao kontra-rotirajuće energetsko polje, koje utječe i na duh i na tijelo.

Biblijsko ime je “Vozilo svjetlosti” u kojoj Ezekijel govori da se putem njega omogućava putovanje duše između paralelnih dimenzija.

Prvenstveno služi za zaštitu aure (čovjekovog bioenergetskog i elektromagnetskog polja) i meditacije. Jedna strana označava muški, a druga ženski polaritet.
Smatra se da je to spiralna energija (kotač unutar kotača), kao u DNA, koji prijevozi duh i tijelo iz jedne dimenzije u drugu. Centar Merkabe nalazi se na samom kraju naše kralježnice, gdje Kundalini energija počinje svoj put.

Merkaba oživljava aktivnosti između dviju strana našeg mozga. Jača osjetljivost i mentalnu sposobnost, (u ovom trenutku možemo koristiti samo 5-10% našeg mozga). Merkaba nam pomaže u duhovnom rastu i u postizanju viših razina svjesnosti. To nas povezuje s našim višim ja.

Merkaba nam omogućuje da osjećamo bezuvjetnu ljubav, pomoću koje stvaramo skladne  stvarnosti koje želimo.

Merkaba privjesak je snažan simbol i podsjetnik za one koji ga nose na njenu snagu i njena posebno ljekovita i zaštitna svojstva.

miniMerkaba privjesak na dugom lančiću

Materijal: bakar u boji srebra, bez olova i nikla

Veličina privjeska: 39 x 36 mm

Duljina lančića: 79 cm

Cijena: 90 kn

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.10.2016.
Slijedeća objavaJeste li upoznali nekoga tko kaže “mrzim ljude”, “ne volim ljude”ili “ljudi su glupi”? Evo razloga tomu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.