Foto: pixabay.com

Merkur će u znaku Djevice boraviti od 11. kolovoza/augusta do 30. kolovoza/augusta, kad će prijeći u znak Vage. Ovaj Merkur prije svega voli čisti razum i logiku pa bismo sada mogli racionalno razmišljati i ne prepuštati se bajkama, znanstvenoj fantastici ili pretjeranoj romantici. Sada bismo više mogli razmišljati hladnom glavom, a emocije pustiti na neko vrijeme po strani. Ovo je idealno vrijeme za učenje, čitanje i poslovno usavršavanje.

atma.hr – 78
Merkur je planet o kojem se puno piše i govori pa za njega već znamo da je planet komunikacije, govora, logike, razuma, prometa, kratkih putovanja, osnovnog obrazovanja, medija, telefonije, pisanja, govorništva i književnosti.

Merkur se još naziva i „planetom otvorenog uma“, jer je vrlo znatiželjan i planet je koji označava mlade ljude. Izražava se površno i ne ulazi pretjerano u dubinu stvari, no kad se nađe u znaku Djevice tada je ovaj Merkur „svoj na svome“ – u svojem sjedištu pa kod njega do izražaja dolazi preciznost u izražavanju i računanju, točnost podataka, poštovanje dogovora, konkretnost i nedvosmislenost u komunikaciji.

Ovom Merkuru vrlo su bitni red, čistoća i svrhovitost. On se često bavi analizom, pospremanjem, čišćenjem i uklanjanjem nepotrebnog, a za kašnjenje, zastoje i nejasno izražavanje u potpunosti je netolerantan.

Merkur će u znaku Djevice boraviti od 11. kolovoza/augusta do 30. kolovoza/augusta kad će prijeći u znak Vage.

Za vrijeme kretanja Merkura kroz znak Djevice možemo očekivati nešto više opreznosti, praktičnosti, oštroumnosti, organizacije i analize.

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora

Ovaj Merkur prije svega voli čisti razum i logiku pa bismo sada mogli racionalno razmišljati i ne prepuštati se bajkama, znanstvenoj fantastici ili pretjeranoj romantici.

Sada bismo više mogli razmišljati hladnom glavom, a emocije pustiti na neko vrijeme po strani.

Ovo je idealno vrijeme za učenje, čitanje i poslovno usavršavanje, jer je memorija na zavidnoj razini. U poslu ćemo težiti perfekcionizmu pa ćemo svaki zadatak do kraja savršeno odraditi.

Precizno ćemo se izražavati, vodit ćemo računa o pravopisu i izgovoru, a također i o svojem zdravlju.

Sanja Vicić, energetski i astro terapeut

www.infinitely.hr