Kraća putovanja, rasijanost i nervoza… Ovih dana dobro čuvajte vrijedne predmete, dokumente, ključeve, kartice, mobitele, tablete, automobile…

Ako ovaj tjedan primijetite da ste zaboravni, rasijani, skloni pogrešnim zaključcima ili da vas više nego inače nerviraju rođaci i susjedi, ne brinite jer “krivac” je Merkur. To se događa jednom godišnje kada ova planeta prelazi preko znaka Strijelca, u kojem je njezin utjecaj oslabljen, mada svaki put čini drugačije aspekte sa tranzitnim planetama.

Osim mentalnog stanja, Merkur simbolizira i sve vidove komunikacija, dokumenta, biznis, pa napeti aspekti sa Jupiterom, Suncem, Saturnom i Neptunom unose pometnju u poslovne odnose, izazivaju brzoplete reakcije i rasipanje mentalne energije. Ovi aspekti opominju da budete oprezniji za volanom, kao i da čuvate vrijedne predmete, važnu dokumentaciju, putovnice, ključeve, kartice, mobitele, tablete, laptop, automobil …

Harmonični aspekti koje Merkur tvori s Marsom i Uranom potiču na akciju donoseći više mogućnosti za uvećanje prihoda preko suradnje sa strancima i česta putovanja.

Konjunkcija između Merkura i Saturna, tijekom ovog tjedna, nagovještava probleme s leđima, budući da Merkur u Strijelcu upravlja određenim živcima i doprinosi išijasu, a tome još više pogoduje hladno i vlažno vrijeme. Kvadrat sa Jupiterom upozorava da izbjegavate masnu, ljutu i začinjenu hranu, alkohol i prekomjernu upotrebu lijekova, kako ne bi došlo do problema s jetrom. Kvadrat između Merkura i Neptuna nepovoljno utječe na rad dišnih organa, osobito pluća, kao i na periferne živce, a pojačava i sklonost depresiji.

Utjecaj Merkura naglašen je u Blizancima, Djevici i Škorpionu, a oslabljen u Strijelcu, Ribama i Biku. Ako je vaš natalni Merkur u Strijelcu, bitan vam je intelektualni status, iskreni ste i pomalo djetinjasti. Kada se raspričate, ne umijete stati, preopširni ste, brzopleti, često nespretni. Kreativni ste, originalni, posjedujete umjetnički talent i potrebu da bježite od stvarnosti, najčešće kroz putovanja. Vrlo ste fleksibilni, lako se prilagođavate raznim uvjetima, gdje god se nađete, lako se snađete. Odgovaraju vam poslovi u kojima možete kontaktirati s mnogo ljudi, kao i oni zbog kojih možete često putovati, zato ovu poziciju Merkura često imaju turistički djelatnici, istraživači, svjetski putnici.
OVAN (21.3. – 20.4.) – Izbjegavajte rasprave s nadređenima i suradnicima, kao i sa bližom rodbinom i susjedima. Budite oprezni za volanom. Na putu ili predavanju, možete upoznati vrlo atraktivnu osobu.

BIK (21.4. – 21.5.) – Ne potpisujte važne ugovore i ne sklapajte dogovore u ovom razdoblju. Pazite da ne napravite troškove, posebno ako radite posao koji je vezan za rukovanje novcem.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.) – Odnos s partnerom može zapasti u krizu, mogući su i problemi s članovima obitelji. Umjesto na osjećaj, oslonite se na zdrav razum i ne uzimajte sve zdravo za gotovo.

RAK (22.6. – 22.7.) – Moć rasuđivanja vam je oslabljena, zato dva puta mjerite, pa režite, naročito kada je posao u pitanju. Kontakti sa strancima donose vam uvećanje prihoda poslije 10. prosinca.

LAV (23.7. – 22.8.) – Odluke vezane za karijeru odložite za neko vrijeme, bar do 10. prosinca. Vodite računa o odnosu prema suradnicima i kolegama. Stara simpatija pokušava stupiti u kontakt s vama.

DJEVICA (23.8. – 22.9.) – Budite pažljiviji u komunikaciji s partnerom i članovima obitelji. Čuvajte se da ne postanete žrtva nečije spletke ili ogovaranja. Izbjegavajte masnu i začinjenu hranu.

VAGA (23.9. – 22.10.) – Poslove u vezi s inozemstvom i razgovor s dugogodišnjim partnerom planirajte poslije 10. prosinca. Ovo nije trenutak za podizanje kredita ni rizične financijske transakcije.

STRIJELAC (23.10. – 22.11.) – Izbjegavajte sukobe s nadređenima i nepotrebne troškove. Na nekom predavanju ili sportskoj tribini, možete upoznati budućeg partnera, osobito ako ste mlađi.

ŠKORPION (23.10. – 10.11.) – Odnos sa partnerom može biti doveden u pitanje, odvojite vrijeme da otvoreno razgovarate o problemima koji vas muče. Moguć susret sa osobom, s kojom ste nekada bili vrlo bliski.

JARAC (22.12. – 20.1.) – Merkur blizu vašeg vladara Saturna u astrološkom polju prepreka, upozorava da povedete računa o dokumentaciji i vrijednim predmetima. Pazite da ne postanete žrtva spletke.

VODENJAK (21.1. – 19.2.) – Izbjegavajte rizične financijske transakcije kojima ste inače skloni. Na nekom kraćem putu u inozemstvu možete ući u romansu sa mladolikom osobom. Oprezno u prometu.

RIBE (20.2. – 20.3.) – Oslabljena pozicija vladara vašeg polja partnerskih odnosa upozorava izbjegavati rasprave s voljenom osobom. Obratite više pažnje na pravne aspekte u suradnji sa strancima

novosti.rs

Art: Brooke Shaden

Prethodna objavaFeng shui i ljubav
Slijedeća objavaŠto sam rekla kćeri kad je pitala: Mama, zašto nas je tata ostavio?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.