52
U poslijepodnevnim satima, u srijedu 3. svibnja Merkur nakon više od dvadeset dana usporenosti kreće prema naprijed. Budite strpljivi još neko vrijeme. Nije baš sve spremno za provedbu i akciju. Poželjno je pričekati njegov povratak na početnu poziciju s koje je krenuo retrogradno, a to će se dogoditi 21. svibnja kada zauzme četvrti stupanj Bika. Tek tada možemo očekivati da će se stvari početi pokretati s mjesta u punom smislu te riječi.

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoAko ste u razdoblju od 9. travnja pa sve do danas doživjeli neke spoznaje, shvatili nešto o sebi, drugima, o poslu koji radite, o osobi koja vas zanima, možete osjetiti ne samo da ste spremni za provedbu i realizaciju odluka, već i da vas trenutne okolnosti guraju u tom pravcu.

Misli će postati sređenije, lakše ćemo se fokusirati, vraća nam se motivacija za rad, jednostavnije dolazimo do potrebnih informacija i osoba koje nam mogu pomoći u ostvarenju želja i planova.

Ovo je bilo važno razdoblje za rođene u znaku Blizanaca, Djevice, Bika, Ovna, kao i za sve one koji imaju podznak ili Merkur u tom znaku. Promjene na koje ste naišli i koje niste mogle zaustaviti te spoznaje koje su vas nekim slučajem ‘našle’, mogu sada poboljšati kvalitetu vašeg života.

Od 21. svibnja primijetit ćete kako sve one teme koje su vas zaokupljale od početka travnja, a s kojima možda niste mogli ili znali kvalitetno izaći na kraj, dobivaju svoj puni smisao. Stižu odgovori na vaša pitanja, nedoumice nestaju, ponovno srećete osobu koju niste dugo vidjeli, šef vas poziva na razgovor i daje vam upravo onu vijest koju ste toliko dugo čekali. Puno toga pokreće se s mjesta, osobito na polju financija, posla, ali i privatnih pitanja.

Započnite novi projekt, potpišite novi ugovor, pokrenite sve ono što je bitno za vas, a što se iz nekog razloga odgađali.

Njegov zaokret prema naprijed dogodit će se u neposrednoj blizini Urana, što povećava mogućnost za neočekivane događaje, vijesti, informacije i promjene kojima se niste nadali. Takav spoj Merkura i Urana kao da će naelektrizirati naše misli, stvoriti jednu kritičnu točku spoznaje i novih shvaćanja starih problema s koje više nema povratka unatrag. Tijekom ovog aspekta iznenađuju nas tuđe izjave, ponekad i šokiraju, te iz temelja mijenjaju postojeće shvaćanje stvari i okolnosti u kojima se nalazimo.

Zapitajte se u kojem su vam dijelu života potrebne svježe ideje, fokusirajte se i imajte strpljenja. Iako ideje i promjene dolaze iznenada, dolaze i onda kada im se najmanje nadate.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.julijanaoremovic.com
www.facebook.com/julijanaoremovic/

39

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.