Earth space photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Iz energije vatre Merkur ulazi u energiju zemlje, iz fiksnog znaka Lava Merkur prelazi u promjenjivi znak Djevice. 4.8. u 10:58h Merkur prelazi u znak Djevice, u svoju drugu kuću u kojoj je i egzaltiran i u kojoj će boraviti do 26.8., a ovom promjenom znaka mijenjaju se energetski tokovi ideja, razgovora, pregovora i komunikacije u najširem smislu.

atma.hr – 52
Neće Merkuru biti lako transformirati se iz grandioznog i bučnog u praktičnog, skromnog i sklonog analizi, do najsitnijih detalja. Ali kako je inteligencija sposobnost snalaženja u novonastalim okolnostima tako će i Merkur, planeta inteligencije, razuma i logike, vrlo brzo doći na svoje. I mi zajedno s njim.

Ulaskom u Djevicu očekuju ga razmjena ideja i ugodni razgovori s Uranom u Biku (16.8.) i rx Plutonom u Jarcu (22.8.), balansirati će s njima u protočnoj energiji trigona. Mudro će se prilagoditi (u aspektu inkonjunkcije) retrogradnom Saturnu u Vodenjaku i retrogradnom Jupiteru u Ovnu, a naći će se i u napetoj, konfuznoj, energiji opozicije s također retrogradnim Neptunom u Ribama (21.8.).

Kada su Merkur i Uran u vrlo poticajnoj i protočnoj energiji trigona tada nam mogu donijeti Eureka momente!!! Kroz inspiraciju ili neočekivane i iznenadne mogućnosti! Zato budite „budni“ u danima oko 16.8., otvorite um i otvorite se čudima i dopustite im da se dogode. Ukoliko ste blokirani iznutra tada bi bilo mudro pustiti Sudbini da radi za vas. Ionako to stalno čini!

atma.hr – 52
Merkur u opoziciji s Neptunom u znaku Riba u danima oko 21.8. donosi nam izazove u sferi razmišljanja, logike, intuicije, istina , laži, manipulacije i obmana. Kako su Merkur i Neptun totalno suprotnih simbolika, Merkur predstavlja naš logični um, a Neptun intuiciju i apstraktno, bit će nužno kombinirati logiku i intuiciju. Kako su obje planete u dostojanstvu i vrlo snažne možda bi bilo mudro ipak ne vjerovati niti logici niti intuiciji, već pokušati se tih dana inspirirati nečim, probuditi kreativnost u sebi, stvarati, slikati, plesati i meditirati. I, obavezno, ne vjerovati nikome pa tako ni sami sebi!

A protočna energija trigona između Merkura s planetom duboko skrivenog, transformirajućeg i regenerirajućeg – Plutona u znaku Jarca već dan poslije donosi nam smirenje nakon kaotičnih dana koji su bili posljedica opozicije Merkura i Neptuna. Uz smirenje, Merkur i Pluton u energiji trigona, daju nam i sposobnost dubokih uvida jer kopanjem po najskrivenijim dijelovima uma, htjeli ne htjeli, dolazimo do razjašnjenja! Ovaj tranzit može nam pomoći razjasniti i neke do sada skrivene stvari iz prošlosti (retrogradni Puton) na privatnom planu, a i na mundanom moguće je otkrivanje istine i nekih informacija do sada skrivenih. Nekima ovaj tranzit donosi i puno razmišljanja i priče o seksu… Kako god zbog jasnoće sagledavanja, uz duboki unutarnji osjećaj i sposobnost jasnog definiranja od 22.8. podržani smo kaotične segmente života dovesti u red! Zato iskoristimo ove dane, koji nam donosi veliku komunikativnost, dobru organiziranost i prilagodljivost, za dovođenje u red nas samih ili onih područja života za koje smatramo da su nesređeni. Jer bit ćemo u mogućnosti sagledati sve sitnice i intuitivnim vodstvom točno ćemo prepoznati koje korake poduzeti. Dani oko 22.8 pogodni su i za popravljanje međusobnih odnosa. Naravno pažnja i ljubaznost su prvi korak u tom smjeru!

atma.hr – 52
Kako god, ulaskom Merkura u znak Djevice nastupa vrijeme laganog povratka s godišnjih odmora i naravno rada, reda i discipline.
Zato do 26.8., dok boravi u Djevici, iskoristite jedinstvene šanse i intelektualne poticaje koje ovaj Merkur „nudi“. Napravite analizu i detaljan plan za buduće poduhvate i predvidite izazove koji predstoje. Jer, kao što i pretpostavljate, ulazimo u turbulentnu jesen koju uz energiju Merkura u Djevici možemo dočekati spremni. Kako? Tako da spoznaje i znanja koja imamo implementiramo na praktičnoj razini i zahvaljujući tome razradimo strategiju na poslovnom i privatnom planu. Pri tome preciznost igra važnu ulogu, a nije zgoreg podsjetiti da misli koje mislimo i riječi koje izgovaramo utječu na naš život i oblikuju nam stvarnost. Ali i fiziologiju!

PS Kada dođe na 24*Djevice Merkur će lagano početi usporavati (kažemo ulazi u tzv. pretretrogradnu sjenku) i time nas pripremiti za svoj redovni retrogradni ciklus u koji kreće 10.9. s 8*55 znaka Vage.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas