Designed by Freepik

Kada Merkur u tranzitu boravi u znaku Vage energije na kolektivno nesvjesnom se mijenjaju. Na osobnom planu ovo je pravo vrijeme za pomirenja, postizanje dogovora i sporazuma. Povoljno je iskoristiti ovaj nešto dulji Merkurov tranzit znakom Vage da poradimo ne samo na odnosima s drugima već i na najvažnijem odnosu, a taj je odnos sa samima sobom! Jer od nas sve kreće i s nama sve završava! Kako je iznutra, tako je i izvana, jer drugi, svi oni nasuprot nas, samo su naš odraz, naše zrcalo.

atma.hr – 52
Merkur je planet koji je u Zodijaku zadužen za komunikaciju, promet, trgovinu, intelektualne sposobnosti i vještine, a iz svog doma, znaka Djevice kojim vlada i u kojem je vrlo jak, detaljan i precizan, 26.8. u 3:03h mijenja poziciju i prelazi u znak skladne, diplomatične i balansu sklone Vage.

Kada Merkur u tranzitu boravi u znaku Vage energije na kolektivno nesvjesnom se mijenjaju, naime od monologa prethodnog perioda, dok je boravio u Djevici, transformiraju se u dijalog i to u punom smislu te riječi. Budi se svijest o drugima i dolazi do interakcije s drugima kroz ljubaznost, šarm, ali i pažljivu procjenu slaže li se suprotna strana s našim mišljenjem.

Zato je period Merkurovog boravka u znaku Vage odličan za držanje javnih govora i sudjelovanje u javnim raspravama, a na osobnom planu ovo je pravo vrijeme za pomirenja, postizanje dogovora i sporazuma, sklapanje povoljnih ugovora (za obje strane) ili za ulazak u partnerstva bilo poslovnog ili emotivnog tipa.

Merkur u Vagi važan je za veze i odnose, jer miroljubivost i diplomacija visoko kotiraju na našoj listi prioriteta kao i osjećaj za lijepo te poduhvati u domeni mode, umjetnosti, konzaltinga, advokature, organizacije vjenčanja i sl.

Otkud tolika potreba Merkuru u znaku Vage za balansom i skladom, za stvaranjem i povezivanjem s drugim ljudima na harmoničnim osnovama, pitat će se mnogi. Odgovor je jednostavan, naime putujući Zodijakom Merkur, inače sinonim inteligencije u horoskopu, shvatio je da u ovom materijalnom svijetu ne živi sam i da se sam ne može u potpunosti realizirati!

I zato je razvio šarm, ljubaznost, ljepotu, finoću, diplomaciju i rafiniranu komunikaciju kako bi privukao i zadržao druge ljude, putem partnerstva ili ljubavne zajednice (upravo kao i Venera i Mjesec položeni u znaku Vage).

atma.hr – 52
Tako osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u znaku Vage strogo se pridržavaju prometnih propisa i rijetko im se dogodi kršenje istih, a još rjeđe udes u prometu. Zato često i odabiru zanimanje zrakoplovnih pilota, a u trgovinskom prometu pripadaju najpoštenijim pripadnicima te branše itd.

No kako ništa nije samo crno ili bijelo i kako svaka medalja ima dvije strane tako je i s našom planetom zaduženim za intelekt, komunikaciju, promet i trgovinu Merkurom položenim ili u tranzitu kroz Vagu.

Naime, ako putujući Zodijakom i tranzitirajući znacima od Ovna do Vage nije spoznao svoju vrijednost i razvio samopouzdanje već je nesiguran u sebe i manjka mu i samopouzdanja i samopoštovanja, tada će postati ovisan o tuđem mišljenju i sebe procjenjivati kroz prizmu drugih!

banner placebo

Mišljenje drugih postaje izrazito važno, u komunikaciji i interakciji s drugima ne želi se suprotstavljati a zna i podilaziti (ne iz zloće već da ostavi dobar dojam). U krajnjem slučaju ne može se niti izboriti za sebe već postaje ovisan o drugima.

Upravo retrogradno kretanje Merkura kroz znak Vage, ali i dijela Djevice, u predstojećem periodu (od 10.9.- 2.10.) i imat će za cilj da dubokim uvidima i introspekcijom osvijestimo je li to naš problem, a ako je kako ga riješiti?

Relativno jednostavno: svaki znak u Zodijaku ima onaj nasuprotni od sebe, onaj od kojega može najbolje učiti! U slučaju Merkura u Vagi nasuprotni znak je Ovan pa ovaj Merkur i mi s njim, možemo se učiti asertivnosti i vježbati fokusiranost na sebe.

atma.hr – 52
Preko Osi Vaga/Ovan možemo naučiti kako se izboriti za sebe, kako ostvariti svoje ciljeve, kako izraziti svoje potrebe i mišljenje (Merkur u Ovnu), ali na skladan i harmoničan način svojstven samo znaku Vage!

Zato iskoristimo ovaj nešto dulji Merkurov tranzit znakom Vage da poradimo ne samo na odnosima s drugima već i na najvažnijem odnosu a taj je odnos sa samima sobom! Jer od nas sve kreće i s nama sve završava!

Kako je iznutra, tako je i izvana, jer drugi, svi oni nasuprot nas, samo su naš odraz, naše zrcalo. Ma koliko nam se to ne sviđalo…

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas