Foto: pixabay.com

Ovo je aspekt velikog preopterećenja. Strahova. Depresije. Moguća je težina u mislima. Osjećaj da smo došli do točke preokreta. Više nema zavaravanja sebe. Nema dileme, nedoumice ili nesigurnosti. Budite obazrivi. Budite prisutni. Budite tu. Potrebna je snaga da čovjek transformira svoje misli. Da izbori s njima. Da se otrgne od osjećaja beznađa.

atma.hr – 78
Merkur je u znaku Vage i kvadratu s Plutonom. Ovih dana moguća je težina u mislima. Osjećaj da smo došli do točke preokreta. Da moramo nešto promijeniti ili se od nečega odvojiti. Stvari više ne mogu biti kakve su bile. Naši razgovori poprimaju ozbiljnije tonove.

Ultimatumi u odnosima ovih dana su česti. Više nema izgovora za stvari, ljude, odnose. Više nema zavaravanja sebe. Nema dileme, nedoumice ili nesigurnosti. Znamo što želimo ili ne želimo. Izgovaramo glasno, ako imamo kome.

Ako nemamo, opet je potrebno izgovoriti. Napisati, podijeliti s nekim, ali bez potrebe da moramo nekome nešto objašnjavati.

Bez potrebe da moramo opravdati svoje osjećaje. Mišljenja. Reakcije. Vrlo često u životu je bitno samo da saslušamo i budemo saslušani.

Bez objašnjavanja. Bez traženja objašnjenja. Imajte to na umu ovih dana.

Ljudima nisu potrebna pitanja, jer je mnoge stvari vrlo teško i objasniti. Izreći. Doživjeti.

Neke su dubine duboko urezane u nama i drugima i trebaju prostora da dišu, a ne da se objašnjavaju. Petljaju. Lome.

Ovo je aspekt i velikog preopterećenja. Strahova. Depresije. Crnih misli. Osjećaja beznađa.

atma.hr – 52
I poneki ljudi obih dana zaista žive svoje najgore noćne more. Zato budite obazrivi. Budite prisutni. Budite tu. Potrebna je snaga da čovjek transformira svoje misli. Da izbori s njima. Da se otrgne od osjećaja beznađa.

Vi budite taj “drugi izbor” koji se nudi. Budite nekome ta opcija za život, radost, nadu, utjehu. I potražite to isto u drugome.

Jer, uvijek postoji dvosmjerna ulica. Mogućnost. Točka preokreta. I sva sivila nekad prođu. I svi strahovi se nekad stišaju.

I postoje rješenja i onda kada ih ne naziremo.  Ovih dana nam više nego ikada treba netko tko razumije sve bez pitanja. Bez opravdavanja. Bez donošenja zaključaka.

Treba nam točka preokreta. Promjena. Ali, ona mora doći u nama. Od nas. Iz nas.

banner za knjige sretan novac

Drugi mogu biti samo potpora. Oslonac. zagrljaj.

I tko god da ste ovih dana i s čime god da se suočavate, znajte: imate hrabrost, imate moć, imate sposobnost da mijenjate svoje živote.

I koliko god glasova u vašoj glavi govorilo suprotno: bitne ste, važni ste, snažni ste. To je ono tko ste vi.

Nemojte to nikad zaboraviti.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaMars u Škorpionu – Izbacite toksični otpad iz svog života!
Slijedeća objavaMars u Škorpionu – Ili jesi ili nisi, nema glumatanja!
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.