Foto: pixabay.com

Iskoristimo ovaj neuobičajeno dug Merkurov tranzit znakom Vage da poradimo ne samo na odnosima s drugima već i na najvažnijem odnosu – onom sa samim sobom! Jer od nas sve kreće i s nama sve završava! Kako je iznutra tako je i izvana.

atma.hr – 78
Zakoračili smo u novi mjesec i novi dan, a vladar današnjeg dana ujedno i Merkur, koji je u Zodijaku zadužen za komunikaciju, promet, trgovinu, intelektualne sposobnosti i vještine, 30.8. promijenio je znak i iz svog doma Djevice kojim vlada i u kojem je vrlo jak, detaljan i precizan, prešao je u znak skladne, diplomatične i balansu sklone Vage.

U znaku Vage Merkur, inače najbrži planet Zodijaka, zadržati će se neobično dugo, sve do 5.11. A tu duljinu boravka u jednom znaku postiže samo kada kreće u retrogradni hod, u nazad. Ovo će biti treći i posljednji Merkurov retrogradni hod u ovoj kalendarskoj godini, a odvijat će se od 27.9-18.10., kada ćemo i službeno dobiti dežurnog krivca za sva kašnjenja, nesporazume i ostalu buku u komunikacijskom kanalu!

Kada Merkur u tranzitu boravi u znaku Vage, energije na kolektivno nesvjesnom se mijenjaju, naime od monologa prethodnog perioda, dok je boravio u Djevici, transformiraju se u dijalog i to u punom smislu te riječi. Budi se svijest o drugima i dolazi do interakcije s drugima kroz ljubaznost, šarm, ali i pažljivu procjenu slaže li se suprotna strana s našim mišljenjem.

Zato je period Merkurovog boravka u znaku Vage odličan za držanje javnih govora i sudjelovanje u javnim raspravama a na osobnom planu ovo je pravo vrijeme za pomirenja, postizanje dogovora i sporazuma, sklapanje povoljnih ugovora (za obje strane) ili za ulazak u partnerstva bilo poslovnog ili emotivnog tipa. Merkur u Vagi važan je za veze i odnose jer miroljubivost i diplomacija visoko kotiraju na našoj listi prioriteta do 10.9. kada je i Merkurova domaćica, vladarica Vage Venera u istom znaku.

atma.hr – 52
Period do 10.9. posebno utječe  na osjećaj za lijepo ili estetiku generalno. Npr estetske intervencije u tom periodu mogu polučiti vrlo zadovoljavajuće efekte kao i poduhvati u domeni mode, umjetnosti, konzaltinga, advokature, organizacije vjenčanja i sl.

Otkud tolika potreba Merkuru u znaku Vage za balansom i skladom, za stvaranjem i povezivanjem s drugim ljudima na  harmoničnim osnovama, pitat će se mnogi. Odgovor je jednostavan, naime putujući Zodijakom Merkur, inače sinonim inteligencije u horoskopu, shvatio je da u ovom materijalnom svijetu ne živi sam i da se sam ne može u potpunosti realizirati! I zato je razvio šarm, ljubaznost, ljepotu, finoću, diplomaciju i rafiniranu komunikaciju kako bi privukao i zadržao druge ljude, putem partnerstva ili ljubavne zajednice. Tako na primjer osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkura u znaku Vage strogo se pridržavaju prometnih propisa i rijetko im se dogodi kršenje istih, a još rjeđe udes u prometu. Zato često i odabiru zanimanje zrakoplovnih pilota, a u trgovinskom prometu pripadaju najpoštenijim pripadnicima te branše itd.

banner hemp ruksak 1

No kako ništa nije samo crno ili bijelo i kako sve ima dvije strane medalje tako je i s našom planetom zaduženim za intelekt, komunikaciju, promet i trgovinu Merkurom. Naime ukoliko putujući Zodijakom i tranzitirajući znacima od Ovna do Vage nije spoznao svoju vrijednost i razvio samopouzdanje već je nesiguran u sebe i manjka mu samopouzdanja, tada će postati ovisan o tuđem mišljenju i sebe procjenjivati kroz prizmu drugih! Mišljenje drugih postaje izrazito važno, u komunikaciji i interakciji s drugima ne želi se suprotstavljati, a zna i podilaziti (ne iz zloće već da ostavi dobar dojam). U krajnjem slučaju ne može se niti izboriti za sebe već postaje ovisan o drugima. Upravo retrogradno kretanje Merkura kroz znak Vage u predstojećem periodu i imat će za cilj da dubokim uvidima i introspekcijom osvijestimo je li to naš problem, a ukoliko je kako ga riješiti?

atma.hr – 78
Naravno svaki znak u Zodijaku ima onaj nasuprotni od sebe, onaj od kojega može najbolje učiti! U slučaju Merkura u Vagi, nasuprotni znak je Ovan pa ovaj Merkur, i mi s njim, možemo se učiti asertivnosti i vježbati fokusiranost na sebe. Preko Osi Vaga/Ovan možemo naučiti kako se izboriti za sebe, kako ostvariti svoje ciljeve, kako izraziti svoje potrebe i mišljenje (Merkur u Ovnu), ali na skladan i harmoničan način svojstven samo znaku Vage!

Zato iskoristimo ovaj neuobičajeno dug Merkurov tranzit znakom Vage da poradimo ne samo na odnosima s drugima već i na najvažnijem odnosu – onom sa samim sobom! Jer od nas sve kreće i s nama sve završava! Kako je iznutra tako je i izvana.

Tomislava Horvat, Astrologija Pallas

Prethodna objavaViktor Schauberger: Voda kao živo biće
Slijedeća objava20 stvari koje treba napustiti ZAUVIJEK
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.