Foto: pixabay.com

Nakon što se u znaku Djevice bavio analizom, pospremanjem, čišćenjem i uklanjanjem nepotrebnog, Merkur mijenja znak i prelazi u diplomatsku i prijateljsku Vagu pa će se više baviti odnosima i društvenim vezama.

Merkur će u znaku Vage boraviti od 30. kolovoza/augusta do 05. studenoga/novembra, a razlog ovako dugog boravka u jednome znaku posljedica je njegova retrogradnog kretanja.

Na svoj retrogradni put Merkur kreće 27. rujna/septembra od kad možemo očekivati vraćanje na neke teme iz prošlosti.

atma.hr – 52
Tijekom boravka Merkura u znaku Vage u prvi plan dolaze međuljudski odnosi. Ovaj Merkur je prirodni diplomat koji uvažava tuđe mišljenje i stavove i koji teži uspostavljanju harmoničnog odnosa sa svojom okolinom. Ugodan je i topli sugovornik, kao i vrlo vješt pregovarač.

U ljubavi mu je bitno da ima intelektualnu vezu s voljenom osobom. Ne voli nametanje tuđeg mišljenja već civiliziran i miran razgovor sa svojim partnerom pa će svaki sukob nastojati riješiti bez puno galame.

Prema prijateljima i poznanicima odnosi se na uljudan i šarmantan način, a također voli da su mu prijatelji naklonjeni i pristupačni. Najčešće ima širok krug prijatelja i poznanika, no ponekad zbog mentalne lijenosti zanemaruje te veze ili ih nedovoljno održava.

Ovaj Merkur, između ostalog, voli umjetnost i uživa u književnosti. Kultura mu je važna i često ga možete sresti na raznim izložbama, predstavama i koncertima. Ako se i sam ne bavi umjetnošću, uvijek je spreman biti podrška drugim umjetnicima.

Dok Merkur bude boravio u znaku Vage lakše ćemo uspostavljati odnose i ulaziti u razgovore s drugima, kao i uravnotežiti naše mišljenje. Naša komunikacija će biti na zavidnoj razini pa ćemo se lijepo slagati s okolinom.

atma.hr – 52
Idealno je vrijeme za „zakapanje ratnih sjekira“ i „izgradnju mostova“ koji će nas povezati s drugima. Ovo je vrijeme u kojem će se cijeniti iskrenost, strpljenje i tiho izgovorene riječi. Bit ćemo ljubazni i vrlo komunikativni, a najvažnije će nam biti održati mir i harmoniju u odnosima.

Sada je dobro vrijeme za poraditi na svojim pregovaračkim vještinama ili da se okušamo kao govornici, savjetnici ili posrednici. Vrijeme je za istinu zbog čega ćemo težiti fer i korektnim odnosima i nećemo željeti nepotrebno ulaziti u rasprave.

Bilo kakvo nepredviđeno mijenjanje situacije sada bi nam moglo stvoriti stres jer ćemo željeti sve probleme proučiti i polako donijeti odluke. Međutim, vrlo je bitno da ne smetnemo s uma da je ovaj Merkur poprilično neodlučan i da nas vrlo lako može navesti na “vaganje” uslijed kojeg možemo propustiti neke čak i jako dobre prilike.

Sanja Vicić, energetski i astro terapeut
https://infinitely.hr/