Foto: Tyler Sturos/pixabay.com

Piše: Ezzie Spencer / overthemoonmag

Povratak u moje srednje dvadesete: Bila sam dovoljno mirna i zadovoljna, čak i ispunjena. Imala sam stalan posao koji je imao značenje i pravio promjene, radila sam marljivo predano i zabavljala se još predanije i imala stalni krug prijatelja.

Ovo je bilo u vrijeme kada sam upadala u vanjske zamke uspjeha, svijet oko mene je poticao moja svjesna vjerovanja da se sve odvijalo po „Planu“.

Bila sam na tragu sjajne karijere, ne kao bezdušni korporativni advokat, nego radeći dobre stvari za svijet: radila sam na reformi zakona i društvenoj pravdi, a kasnije se bavila dobrobiti žena nakon seksualnog nasilja.

Išla sam dobro utabanom stazom: pravni fakultet, dobar stalan posao, hipoteka s dobrim partnerom i očekivanom obitelji. Sve ono što se smatra sigurnim i normalnim.

Drugim riječima, u to vrijeme nije bilo kriza u mom životu.

Kako sam se još kao dijete uvijek osjećala povezana s božanskim, izgubila sam entuzijazam i osjećaj magije u obrascu posao-zabava i vrlo brzom načinu života.

Praćenje mjesečevih ciklusa je bilo nešto što mi se otvorilo vrlo prirodno u to vrijeme. Mjesec nije bio u trendu prije deset godina i nije ga se toliko vidjelo na internetu dok su društveni mediji bili još u povojima.

Vjerojatno je moja fascinacija Mjesecom došla iz osjećaja tihe čežnje – sitnog glasa negdje u meni koji se pitao ima li možda nešto više? Sigurno ima više u životu od ovoga.

Moj mjesečev znak je Blizanac što znači da sam imala emocionalnu potrebu za komunikacijom. Zaista, uvijek sam nalazila utjehu u pisanju, čak i kada bih pisala samo za sebe. Cijeli život sam vodila dnevnik što preporučam i drugima jer je pisanje uvijek za mene bila snažna navika kojom bih se osvrnula na događaje.

Važan aspekt moje dnevne prakse je pisati o proteklom danu i osvrnuti se na njega. U jednom momentu iz nekog razloga, kojeg se nikada vjerojatno neću u potpunosti sjetiti, počela sam bilježiti gdje se Mjesec nalazio na nebu tijekom te večernje prakse osvrtanja.

Moji dnevnici iz tog doba su postali značajno obogaćeni sa slikama mjesečevih faza i mojim nastojanjima da shvatim koje tajne su ti simboli imali za mene. Mogla sam osjetiti da u tome postoji nekakva magija.

Mjesec je magičan!

Ono što sam započela iz opće znatiželje – fascinaciju Mjesecom – postala je mnogo dublja praksa jer sam počela primjećivati korelaciju između toga gdje se Mjesec nalazi na nebu i kako se osjećam. Uostalom, mjesec predstavlja osjećaje.

Ovo spontano praćenje Mjeseca je bila prilika za mene da se ponovo spojim s mojim osjećajima koje sam mnogo godina suzbijala jer se nisu uklapali u ono što je postepeno postalo interakcija sa svijetom na logičan i uređen način.

Taj osjećaj poznavanja dubine sebe je osvijetljen ponovo svjetlom Mjeseca kroz mjesečev ciklus.

I kroz još jedan i još jedan i još jedan. U to doba sam shvatila koliko sam bila zarobljena u svojoj glavi, kao što su i mnoge pametne žene. Intelekt je blagoslov bez sumnje.
Međutim, nekada sam bila jako intuitivno i povezano dijete a sva ta aktivnost lijeve strane mozga koja se s vremenom kultivirala na pravnom fakultetu i na radnom mjestu je značila da sam postala jako odvojena od mudrosti koju sam imala u sebi. Bila sam odvojena od svog srca intuicije, duše i mudrosti.

Nedostajala mi je ravnoteža za kojom sam žudila. Mjesec je otvorio vrata svemu tome: ključ da se vratim sebi i ključ da nađem ravnotežu između moje intuicije i intelekta. Ovo je bio način na koji sam mogla nastaviti misliti pronicljivo i oštroumno, ali i naći slobodu i pristup svjesnosti u pozadini mog razmišljanja. Danas slavim oboje.

Praćenje mjesečevih ciklusa je nešto što je evoluiralo organski tijekom vremena i nastavilo evoluirati u mom životu. Ova praksa njegovanja, koje je počela kao osobna terapija, je preuzela mnogo veću ulogu u mom životu.

Praćenje mjesečevih ciklusa je bio način na koji sam našla mir; način na koji sam prepoznala vlastite cikluse. Praćenje mjeseca je također bio način na koji sam došla do prosperiteta jer me nježno vodio iz oskudice u obilje.

Kako to funkcionira?

Ne trebam vam ja reći da pratite mjesečeve cikluse. Mislim da već pratite barem faze novog i punog mjeseca (ako niste znači da propuštate. Počnite sada!)

Da bi pratili Mjesec možete izaći vani po noći i pogledati u nebo i vidjeti u kojoj je fazi. Možete i skinuti planer mjeseca ukoliko želite predvidjeti mjesečeve faze unaprijed. Mjesečev ciklus traje otprilike 30 dana. Raste prva dva tjedna od mladog do punog. Zatim se smanjuje od punog prema mladom ponovo.
Od tame prema svjetlu i natrag – uočljiv, ponavljajući ciklus koji možete sami pratiti, može vam pomoći da ostvarite intimniji odnos s vašim osjećajima i osobnim ciklusima. Kako primjećujete gdje je mjesec na nebu, također primijetite kako se osjećate. Pratite to kroz vrijeme. Pratite vaše predvidljive i vrlo osobne ritmove kako se pojavljuju.

Ako želite ići dublje, ja radim s osam mjesečevih faza da otkrijem dublji mir i prosperitet. Možete naći informacije u svakoj od tih osam mjesečevih faza na mjesečevom planeru.

Najvažnija stvar je dopustiti svjetlu našeg predivnog mjeseca da obasja vaš put i osjetiti vlastiti put kroz njegove periodične faze tame; pomiriti se s njegovim osekama i plimama i svojim vlastitim emocionalnim svijetom.

Pratite li vi Mjesec na svjestan način?

Ezzie Spencer

Izvor: overthemoonmag

Prethodna objavaTajne besprijekorne kože iz cijelog svijeta: Francuskinje imaju jednostavan trik!
Slijedeća objavaZdrava ljetna pizza kakvu još niste ni vidjeli ni probali!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.