Foto: pixabay.com

Mjesec je u Jarcu. Ulaziš u stan. Zatvaraš vrata. Bez potrebe da upališ svijetlo. Udišeš miris starine. U podu. Prostoru. Namještaju. U sebi. Listaš albume u kojima ljudi još uvijek liče na ljude. Zastaješ na mjestima koja te podsjećaju na sreću. Na osmjesima koji stoje. Neubrojivo je stanje u kojem jesi. Sjeta. Tuga. Nostalgija.

atma.hr – 78
Osjećaj da udaraš o sebe na milijun načina. I tišina. Koja je baš sad našla da odzvanja.

Što ako su samoće najglasniji dio tebe, ipak?

Mnogo puta u životu pazimo da ne povrijedimo druge.

Ispričavamo se za stvari koje ponekad ni ne zaslužuju ispriku. Navikli smo da “oprosti” upućeno drugome zaista popravlja situaciju.

Ali, je li ti ikad itko objasnio kako da popraviš sebe?

Može li zaista “oprosti” izbrisati sve što si nanio sebi?

Sve ružne misli, poglede u ogledalu, sva uspoređivanja sebe. Sve prepreke koje si postavio samome sebi.

Svako “neću ja to moći”, iako si na kraju mogao.

Hoće li to “oprosti” odmoriti tvoje tijelo koje si rastrgao da budeš dostupan svima.

Hoće li vratiti san na oči koji nije dolazio noćima.

Hoće li ti to “oprosti” zaista oprostiti loše odluke, veze, odabire koji možda ni nisu bili tvoji?

Hoće li te izliječiti od trauma, nesigurnosti, šamara?

Hoće te osloboditi krivnje koju osjećaš, jer “nisi na vrijeme” za one oko tebe.

Hoće li te “oprosti” osloboditi tereta.

Nametnutih pravila.

I tuđih obrazaca igre.

atma.hr – 78
Jer učili su te da izgovaraš “oprosti” svima osim sebi.

Da opraštaš i neoprostivo.

I kao ideš kroz život kao neki “bolji” čovjek iako je sve u tebi vrištalo i borilo se.

Jer…

Možda nije po pravilu. Vjeri. Ispovijesti.

Ali, daj oprosti ovog puta, za početak, samo sebi.

Sanja Paraminski

93 TUGA KOJA ISCJELJUJE

Tuga koja iscjeljuje

Priče o smrti, životu i oporavku

Tugovanje je proces kroz koji je nužno proći; ono je posao, i to vrlo mukotrpan posao, ali ako ga obavimo, ono će raditi za nas. Prirodan proces tugovanja pomoći će nam da ozdravimo, da budemo učinkoviti u životu i da pronađemo način da ga ponovno izgradimo.

Mnogi od nas nisu sigurni kako se odnositi prema smrti i ne znaju kako iskreno o njoj razgovarati s prijateljima i obitelji. Bilo da se radi o suočavanju sa smrću partnera, roditelja, djeteta, brata ili sestre, ili pak vlastite smrti, trebamo shvatiti da je tugovanje težak, ali nužan proces u iscjeljivanju.

Ova knjiga pokazat će vam da se ono nikada ne okonča, ali će nam omogućiti dublje razumijevanje sebe koje ćemo s vremenom osjećati kao rast te nam obnoviti vjeru u život.

Prethodna objavaSjajimo, SADA je vrijeme – TRAŽITE, jer sve je već vaše!
Slijedeća objavaRadionica ONLINE: Odnos prema Hrvatskoj
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here