Foto: pixabay.com

Nije li bolje reći nekome da je dovoljno dobro to što daje i da se može potruditi biti još bolji? Isti je efekt, a trauma manja. Mislite o tome ovih dana. Neće vas početi tretirati bolje ako im nastavite davati više od onoga što ionako ne cijene. To je istina.

atma.hr – 78
Mjesec je u zagrljaju Neptuna. Opozitan borbi Merkura i Marsa. Jeste li izbrojali sve svađe i ludila ovih dana? Sve napore da održite balans? Jeste li uspjeli dosegnuti mir dok je svijet uporno rušio nemire na vas?

Jeste li ikad doveli sebe u potrebu da onima koji u vama ne vide ništa, dokazujete da ste nešto? Život nas stalno uči da se trebamo nešto popravljati…

Kao djecu nas uče da trebamo biti bolji. Popraviti ocijene. Status. Ponašanje. Popraviti držanje. Kretanje. Motoriku. Izgled. Govor. Obraćanje. Je li to zaista tako? Je li ikome motivacija naredba “Popravi se!”?

Popravljanje znači da nisi dovoljno dobar. Popravljanje znači da ti nešto fali. Popravljanje znači da netko ne vidi trud koji daješ, ali očekuje da budeš bolji od toga.

I onda te uče da cijeniš ono što imaš, ali u isto vrijeme i da zaboraviš to što imaš, jer moraš doseći ono što nemaš. Popravljanjem, naravno.

Onda odrasteš pa misliš da će sve biti bolje ako se ti popraviš. Da će te više cijeniti oni što te ne cijene, ako se više potrudiš. Pa onda voliš više one koji te ne vole.

banner za knjige OSHO ZEN TAROT

Pa misliš ako ne cijene ono što si im dao, trebaš ponuditi više. Pa nudiš više. U krug. U nedogled. U propast. Ali sve je ok, jer si popravio.

I još se popravljaš. I prepravljaš. I guraš se u limene okvire koje ti nameću. I tiskaš. Guraš. Upireš. Jer popravljanje je proces. I na tebi je. Nije nikad na onima koji od tebe očekuju “popravke”, ironično, zar ne?

Nije li bolje reći nekome da je dovoljno dobro to što daje i da se može potruditi biti još bolji? Isti je efekt, a trauma manja.

Mislite o tome ovih dana. Neće vas početi tretirati bolje, ako im nastavite davati više od onoga što ionako ne cijene. To je istina.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaVidiš li ljepotu u ogledalu svoga života?
Slijedeća objava10 važnih savjeta i uvida za uzdizanje svijesti
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.