Foto: pixabay.com

Ovih dana su stresovi i napetosti kao dijelovi nas koji iskaču svaki put kad poželimo mir. Vaše stanje je mnogo važnije od tuđih potreba. Vaš mir ima cijenu i vaše vrijeme vrijedi. Ne stavljajte akciju na neprocjenjivu vrijednost. I nikad na Sebe.

atma.hr – 78
Mjesec je u kvadratu s Uranom. Venera s Jupiterom. I Borbe Titana u nama. Svatko vuče na svoju stranu. Gotovo smo bez razuma. Instinktivni s jedne strane i emocionalni s druge. Želje i potrebe sudaraju se i vrište iz nas.

Poneki sukobi u odnosima su mogući ovih dana. Energija. Napetosti. Potrebe. Želja za intimom. I nemogućnosti da je dotakneš. Imaš. Da je tu. Pa onda reflektiramo unutarnje želje u sukobe.

Da ste blizu riješili bi to drugačije. Ali i ako se i sukobite ovih dana, dobro je.

Potrebno je ponekad da se sukobite. To je ponekad jedini način susreta, dodira. Ponekad jedini način viđenja. Ponekad jedini pogled u pravo.

Potrebno je ponekad zanemariti gravitacijske sile, vizualizacije o sretnim vezama, maštarije o savršenim partnerima. Potrebno je ponekad staviti ključ na svoj neki drugi svijet i jednostavno – živjeti. Razbijati se, grebati, boljeti, ogoljeti ako treba o svaki kutak na putu.

atma.hr – 39

Slomiti, prepoloviti, izoštriti spaliti, o svaku emociju. Griješiti. Psovati i voljeti. Jer ako ne predamo nekome i tu našu stranu, kome ćemo je predati?

U životu u kojem nam se čini da kaskamo za svime, možda jedino kaskamo za sobom.

Ovih dana su stresovi i napetosti kao dijelovi nas koji iskaču svaki put kad poželimo mir. I nema ga. Zvonjava telefona. Vijesti koje iskre. Razbijeni takt koji nas budi dok još nismo ni zaspali.

Poremećeni mir, a i neka okruženja oko nas. Neki ljudi. Njihovi basnoslovni zahtjevi. I neki monopol nad vašim životima. Nervoze i ushićenja. Pretjerivanja i užitci. I mi, koji po tko zna koji put, objašnjavamo sebe.

A ne moramo. Ne trebamo.

Jer sasvim je u redu da nismo ovdje. Da nismo dostupni i da nismo na izvol’te.

Vaše stanje je mnogo važnije od tuđih potreba.

Vaš mir ima cijenu. I vaše vrijeme vrijedi.

Ne stavljajte akciju na neprocjenjivu vrijednost.

I nikad na Sebe.

Sanja Paraminski Aisha

atma.hr – 78
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here