pixabay.com

Tranzitni Mjesec je sinoć ušao u znak Raka, vraća se svojoj kući poslije dugog kruga koji je morao prijeći. Kuća je mjesto gdje se osjećamo najbolje i najsigurnije, pa je danas povoljno vrijeme da se opustite i budete u miru sa sobom, da vrijeme provedete s obitelji i bavite se obiteljskim aktivnostima.

Mjesec u vodenom Raku izaziva plimu emocija, preveliku dozu istih, a jako malo razuma, pa ne dozvolite da vas iz takta izbace sitnice, nebitne stvari, da vas uznemire drugi ljudi, već usmjerite svoje misli na unutrašnju, duhovnu energiju.

U znaku Raka je najsubjektivniji Mjesec, pa će na meti biti svi oni koji nam “Dobar dan” ne kažu onako kako nama odgovara. Lako ćemo stupati u kontakt sa osjećanjima i raspoloženjima drugih, ali će i okolina imati presudan utjecaj na naše raspoloženje.

Intenzivne promjene raspoloženja koje će varirati onako kako ih okolina bude diktirala.

Plima emocija nam ne gine. Čak i najmanja banalnost može izazvati negativno raspoloženje i osjećaj da nas napadaju. Bit ćemo ranjiviji nego inače. Bit će pojačana potreba za emotivnom sigurnošću, nježnošću, pažnjom. Osjećaj tuge, bola, melanholije, sjete i podložnost trenutnom raspoloženju.

Mjesec u Raku je misao o prošlosti. Nostalgija za danima koji su bili, a kojih više nema.

Promatranje starih fotografija, oživljavanje davno prošlih momenata i žaljenje za istima.

Sjećanja koja naviru, suze i čvor u stomaku. Mjesec u Raku je sastav na temu: “Na rastanku želim ti reći…”.

On je album s fotografijama, Pandorina kutija, ona u kojoj borave sve one uspomene, prešane ruže i one od papira, pisma i razglednice, fotografije i otisak ruža umjesto pečata.

Mjesec u Raku je otac koji priča o svom djetinjstvu, majka koja pravi kolače za svoju djecu, i djeca koja nikada ne ostanu željna roditeljske ljubavi i toplog doma. Ovo je Mjesec koji u nama budi mirise prošlosti, pa će neki miris ili melodija na radiju pokrenuti lavinu duboko zakopanu, skrivenu od svih. Ovaj Mjesec su i suze, obale, sklonište od prolaznosti koja je neminovna.

U nama će se probuditi nešto što smo mislili da smo zaboravili, sjetit ćemo se svega što nas je ikad povrijedilo, preživjet ćemo opet uspomene. Žalit ćemo se drugima ili će se oni žaliti nama. Žalit ćemo se sami sebi ili tražiti nekoga da nas sasluša. Sve što zahtijeva razum i analiziranje bolje je ostaviti za neke druge dane, jer ovaj Mjesec nameće emocije i emotivne izljeve kao prioritet.

Subjektivnost je naglašena, pa je gotovo nemoguće donijeti ispravnu odluku. Naglašen je i senzibilitet, potreba za zaštitom, briga za druge. Provedite zato dan s onima koje volite, završite poslove vezane za dom i obitelj ili se prepustite potpunoj relaksaciji i usmjerite misli na unutrašnju duhovnu energiju.

U ovim danima mogući su problemi s probavom, stomačne tegobe, nadutost, jak apetit, sklonost ka alkoholizmu, konzumiranju previše slatkiša, introvertnost, potreba za sigurnošću, lijenost, bujna mašta, halucinacije, melahnolija.

Venera je započela svoj retrogradni hod 4.3. iz znaka Ovna, a “unazad” će se kretati sve do 15.4. Međutim, u retrogradnoj sjenci bit će sve do 19.5., kada će stići do stupnja odakle je krenula retrogradno.

Ova Venera, također aktivira prošlost i vraća sve one ljubavi i prijateljstva koja su pod određenim životnim okolnostima prestala biti dio naših života. Vraća ih za još jednu šansu, preispitivanje, razgovor, donosi priliku za zarez ili stavlja točku zauvijek.

Onima koji su u dužoj vezi sada slijedi period preispitivanja, jer na svjetlost dana izlaze svi eventualni problemi koji su potisnuti, ignorirani, skriveni. Pod njenim uticajem emocije su promjenjive, a financije nestabilne. Ovo će biti period preispitivanja, najviše na emotivnom planu, ali i preispitivanja vlastitih želja, vrijednosti i odnosa, pa ćete se zapitati vrijedi li u neki ulagati energiju ili na isti treba staviti točku.

Emotivni, poslovni, obiteljski, prijateljski odnosi sada su na prekretnici, posebno oni gdje rješenje čekate već neko vrijeme, oni koji su ostali nedorečeni ili je odnos prekinut bez jasnog razloga. Čekaju vas pomirenja, razgovori i otvoreni putevi, a posebno će se preispitati oni odnosi koji su aktivirani u periodu prethodnog Venerinog retrogradnog hoda.

Ne ruši sve mostove možda ćeš se vratiti,
nisi ptica ni leptir obalom što leti,
kada nema mostova uzalud je čeznuti,
uzalud je shvatiti, uzalud je htjeti.

Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti,
ostavi bar jedan most između srca i mene,
u samoći je lakše neshvaćeno shvatiti,
mogle bi te nazad nagnati uspomene.

Ivo Andrić

Autor: Jovanka Blagojević

astroportal.in

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 07.03.2017.
Slijedeća objavaLančić 4 tirkiza – Raspršuje negativne energije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.