Foto: pixabay.com

Mjesec i Saturn u Vodenjaku žele da se shvatite ozbiljnije. Da se upoznate, da ne srljate i ne jurite. Da si date vremena da doživite nekoga apsolutno. Potpuno. Isključivo od svega. Da preuzmete u konačnici svoje odgovornosti. I da prestanete sve nazivati ljubavlju. Jer zato što svašta nazivate ljubavlju, zato vam i ne traje.

atma.hr – 78
Mjesec je u znaku Vage. Naglašava putanje emocija. Odnosa. Veza. I tu počinje priča o odgovornosti. Mi nismo odgovorni za udarce, ali jesmo za ono sto ne činimo da to promijenimo. Mi nismo odgovorni za ponižavanja. Ali jesmo za ono što dopuštamo.

Mi nismo krivi za naše loše izbore partnera, ali jesmo krivi za njihovo nepoznavanje. Jer ne postoji nešto kao “nisam znao da je netko takav”.

Nismo znali jer ga nismo poznavali. Jer nismo opažali ponašanja. Jer na prvi signal da nešto nije u redu, mi smo izvrtjeli glavom u drugu stranu. Nitko ne može reći da signali nisu postojali. Jer jesu. Ako ja na licu nekog čovjeka mogu vidjeti da je psihopat, zašto to ne vidi osoba koja s njim provodi vrijeme i spava?

Fascinantna je činjenica koliko puta čujemo da ljudi neku nasilnu osobu komentiraju riječima: “bio je divan i miran čovjek. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo”. A ja se pitam kako ne? Kako možemo živjeti s nekim. Disati s njim. Dijeliti isti zrak. Spavati. Buditi se. Odrastati.

Kako možemo biti s nekim i godinama ne primijetiti? Nije da ne možemo. Problem je što ne želimo.

atma.hr – 39

Duboko u sebi postali smo odvojivi. Odvojivo društvo koje samo gleda sebe. Odnosi su postali površni. Trivijalni. Zamjenjivi. Počeli smo ulijetati u veze i brakove zaslijepljeni pričama da se neke duše sretnu i prepoznaju. A to što se ne poznajemo to je nebitno.

Živjet ćemo u bajkama nametnutim s filmova koje će se u konačnici rasparati u tisuću komadića. A i mi s njima. Jer toliko se površno zapletemo u nečiju kožu da se u njoj ne možemo probuditi. Prodisati. Ne možemo ju upoznati. Nazvati našom. Svojom. Tvojom.

I nije da vam većinom odnosi nisu uspjeli zato što vam nije suđeno. Većinom vam nije uspjelo jer vam se nije ni dalo. Razbiti vaše svemire u sudaru.

Upoznati ono što kao volite. Zaroniti u svoje partnere do razine nemogućnosti. Otkriti svaki dio njih i onda odlučiti hoćete li to prihvatiti. Ili ne. Hoćete li ostati graditi život s njima ili otići.

Mjesec i Saturn u Vodenjaku žele baš to. Da se shvatite ozbiljnije. Da se preuzmete. Upoznate. Da ne srljate i ne jurite. Da si date vremena da doživite nekoga apsolutno. Potpuno. Isključivo od svega. Da preuzmete u konačnici svoje odgovornosti. I da prestanete sve nazivati Ljubavlju. Jer zato što svašta nazivate ljubavlju, zato vam i ne traje.

Autor: Sanja Paraminski

atma.hr – 78
Prethodna objavaSeoska večera: Ovo je jedan od najzdravijih obroka na svijetu! (RECEPT)
Slijedeća objava3 ALFA žene horoskopa: Odlučne i fatalne dame kojima je teško odoljeti!
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here