Budući da će ovaj tranzit biti popraćen i eklipsama u Ovnu i Vagi, kretanjem Kirona znakom Ovna, neke promjene će biti neizbježne. Što se više opirete, teže je. Što više s razumijevanjem ulazite u ovaj proces, mogli biste proći kroz jedno divno iskustvo otkrivanja i osnaživanja sebe.

atma.hr – 52
Sjeverni i Južni čvor točke su u kojima Mjesečeva putanja presijeca prividnu Sunčevu putanju oko Zemlje. Tamo gdje se u horoskopu nalazi Južni čvor područje je koje nam je poznato, u kojem se dobro snalazimo i tu smo skloni ići linijom manje otpora.

Predstavlja karmu i naslijeđe iz prošlog života koje donosimo u sadašnji, dok je astrološka kuća u koju pada Sjeverni čvor naš potencijal, talent, nešto čega možda nismo ni svjesni da posjedujemo, a kad to osvijestimo krećemo na put osobnog rasta i napretka, ispunjenja naše ovoživotne misije.

U razdoblju od 17. srpnja/jula ove godine do 11. siječnja/januara 2025.-e, sjeverni Mjesečev čvor kretat će se znakom Ovna, a južni prostorom Vage. Otvaraju se nove teme za svakoga od nas, osim njihove simbolike koja je najjednostavnije izražena kroz rečenicu Ja i moji odnosi, njihov utjecaj ima dodatno značenje s obzirom na to i kroz koje kuće prolaze u vaše osobnom horoskopu.

Izlazimo na put razvijanja i osnaživanja samosvijesti. Tražimo hrabrost koja nam je potrebna kako bi prevladali potrebu da izlazimo drugima ususret na vlastitu štetu i pobrinemo se za sebe. Možemo pritom osjetiti krivnju jer po prvi puta jasno postavljamo granice, možemo zalutati i u prostore sebičnosti dok se ne uspostavi zdrava ravnoteža između sebe i drugih.

Ovo je i vrijeme kada nam više nego ikad u život ulaze osobe koja nam pokazuju gdje smo sa sobom i svojim životom. Ono što nas ljuti ili nam se ne sviđa kod drugih, možda postoji u nama, a dosad nismo imali hrabrosti pogledati na to mjesto.

Vrijeme je karmičkih odnosa, ali i čišćenja nedobrih modela ponašanja na prostoru partnerskih odnosa.

atma.hr – 52
Dohvaćamo hrabrost, osvještavamo unutarnjeg ratnika s kojim se  upuštamo u avanturu života koja nas vodi prema integraciji izgubljenih dijelova sebe, prema samodostatnosti i neovisnosti.

Zdrav odnos prema sebi. Kakvo značenje to ima za vas? Kako se osjećate kada kažete ‘ne’ osobi do koje vam je stalo? Pristajete li na kompromise koji vas vode u kompromitiranje?

Koliko često se nalazite u poziciji tampon zone, pokušavajući udovoljiti njima, pritom ne razmišljajući da to možda nije vaša priča? Njihova je.

Želite li često i uzaludno spasiti one koji se spasiti ne daju? Treba li vam potvrda od drugih? Što kada ju ne dobijete? Kako se potom osjećate?

Imate li izazova kad su u pitanju odlučnost i napuštanje odnosa koji nisu dobri za vas? Očekujete li previše od drugih?

Pronalazite li se u navedenim situacijama, pred vama je nešto više od godinu dana da ozdravite sebe na tim mjestima.

Učimo zauzimati se za svoje stavove, izgovarati svoju istinu, uključujući i druge u taj proces, uz razumijevanje njihove pozicije.

atma.hr – 52
Na putu smo otkrivanja onoga tko mi uistinu jesmo, izvan maski, izvan uloga koje svakodnevno obnašamo. Pritom je cilj pronaći zdravu ravnotežu između sebe i drugih. Između osobnih potreba i očekivanja koja dolaze od partnera, članova obitelji, prijatelja…

Budući da će ovaj tranzit biti popraćen i eklipsama u Ovnu i Vagi, kretanjem Kirona znakom Ovna, neke promjene će biti neizbježne.

Što se više opirete, teže je. Što više s razumijevanjem ulazite u ovaj proces, mogli biste proći kroz jedno divno iskustvo otkrivanja i osnaživanja sebe.

Julijana Oremović